Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Η Σταυρούλα Δρακοπούλου αποχώρησε από την παράταή της λόγω του ΧΥΤΑ Γραμματικού




(δήλωση της από το facebook)

Γιατί έφυγα από τη Δύναμη Πολιτών. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 15/12/15, κατέθεσα στο προεδρείο δήλωση, με την οποία ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τη Δύναμη Πολιτών και την ανεξάρτητη πλέον λειτουργία μου στο Δ.Σ, χωρίς να αιτιολογώ την αποχώρησή μου. Σε όλους εσάς, που κοντά δέκα χρόνια, συναντηθήκαμε σε κοινούς αγώνες για μια καλύτερη ζωή στον τόπο που ζούμε και σε όλους εσάς, που με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας και με κάνατε μέλος του Δ.Σ Μαραθώνα , οφείλω μια δημόσια εξήγηση.
Δεν μου ήταν εύκολο να πάρω μια τέτοια απόφαση. Η Δύναμη Πολιτών είναι και δικό μου δημιούργημα. Γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία και στηρίχτηκε από πολίτες που είχαν το θάρρος να παλέψουν ενάντια σε κατεστημένα της τοπικής και της κεντρικής Διοίκησης. Στηρίχτηκε στη Δημοκρατική λειτουργία, στην πολυφωνία και στην αυτονομία της από κάθε κομματική εξάρτηση. Γι αυτό είχε ένα μεγάλο έργο, πολλαπλάσιο από τη μικρή της δύναμη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τον τελευταίο χρόνο εξελίσσεται σε κάτι άλλο. Η μειωμένη συμμετοχή των μελών της , η συγκεντρωτική λειτουργία της, η αποκοπή της από την κοινωνία, ο περιορισμός της δράσης της σχεδόν ολοκληρωτικά μέσα στο Δ.Σ, ο «εναγκαλισμός» της με την Περιφέρεια και συγκεκριμένο κόμμα, την μεταλλάσουν σε κάτι άλλο από αυτό που ήταν.


Τρανταχτό παράδειγμα η υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαραθώνα στο Γραμματικό. Η Δ.Π. στήριξε την υποψηφιότητα της κας Δούρου για την περιφέρεια, η οποία προεκλογικά υποσχόταν την εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων, που θα καταργούσε το ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ- ΧΥΤ, όχι μόνο στο Γραμματικό , αλλά οπουδήποτε αλλού. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της θητείας της, τα μηνύματα που είχαμε για το Γραμματικό, ήταν ανησυχητικά. Η πολιτική της περιφέρειας ήταν, α) προς την κατεύθυνση της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του έργου (παρόλο που γνώριζε ότι το έργο δεν είχε άδεια εργασιών), β) τον αποπροσανατολισμό και την εξαπάτηση της τοπικής κοινωνίας (υποστηρίζοντας, ότι αν δεν ολοκληρώσουμε το έργο θα επιστρέψουμε στην Ε.Ε , 25.000.000 ευρώ), γ) τη συκοφάντηση του κινήματος και της Επιτροπής Αγώνα (υπάρχουν τα δελτία τύπου της Δύναμης Ζωής και τα πρακτικά των Περιφερειακών Συμβουλίων που είναι αποκαλυπτικά ).

Η ηγεσία της Δ.Π. αντί να αποκαλύψει στην κοινωνία αυτήν την πολιτική της περιφέρειας, που οδηγούσε στην ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου και να την ανατρέψει , περιορίστηκε σε ανακοινώσεις, συγκαλύπτοντας τις προθέσεις της , κατευνάζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία, διαδίδοντας σενάρια, ότι τελικά στο Γραμματικό δεν θα έρθουν σκουπίδια, αλλά μπάζα και κλαδέματα. Έτσι φτάσαμε στο σημείο, με την Ανανέωση των Περιβαλλοντικών Όρων από το ‘’αριστερό’’ ΥΠΑΠΕΝ, να δίνεται άδεια για να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει (όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο Σγουρός).

Παραβλέποντας τα ανυπέρβλητα σχεδιαστικά σφάλματα και τις παρανομίες που έχουν βεβαιώσει οι επιθεωρητές περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, η Επιτροπή Αναφορών και το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε. (Θεωρούν δηλαδή ότι μπορούν να λειτουργήσουν μια μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων πάνω σε ρέμα, σε απόσταση 1500 μ. από τον Ευβοϊκό, πάνω σε σεισμικό ρήγμα και με πηγάδι που έχει νερό, μέσα στο χώρο του ΧΥΤΑ και την ετοιμάζουν να υποδεχτεί τα σκουπίδια όλης της Αττικής, αφού η Φυλή δεν αντέχει άλλο και κλείνει ). 
Στο τελευταίο Περιφερειακό συμβούλιο, στις 17/12, η κα Δούρου, έβαλε στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το 2016, 4.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου. Φίλες και φίλοι. Επειδή η συμμετοχή μου στην Δ.Π. δεν έγινε για προσωπικό όφελος ή σκοπιμότητα. Επειδή δεν είμαι «πιόνι» ή εκτελεστικό όργανο καμιάς πολιτικής (περιφερειακής ή κομματικής). Επειδή θέλω να σας κοιτώ στα μάτια και να μην σας ντρέπομαι.

Δεν μπορώ να συμμετέχω σε μια Δημοτική παράταξη όπως έχει καταλήξει η Δύναμη Πολιτών.

21/12/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου