.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΟΙ «ΗΤΤΕΣ» ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΚΑΙ Η Α.Ε.Κ. (ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ ΜΕΖΕΑ;)


Από την στιγμή της επανόδου Μελισσανίδη στα κοινά της Α.Ε.Κ. την Άνοιξη του 2013 πολλοί (όχι εμείς) νόμισαν ότι τα πράγματα θ’ άλλαζαν προς το καλύτερο άρδην. Σήμερα όλοι αυτοί έχουν καταλάβει ότι έπεσαν έξω. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν είναι ο ίδιος που ήταν 20 χρόνια πρίν. Ο άλλος (εξίσου σημαντικός κατά την γνώμη μας) είναι ότι αυτοί που περίμεναν τα πάντα από τον Μελισσανίδη στη ουσία μεταβίβαζαν το δικό τους μερίδιο ευθυνών στην πλάτη του. Ακόμη όμως και αν αυτό νόμιζαν στην αρχή θα ήταν αφελείς αν συνέχιζαν να το πιστεύουν μετά τις πρώτες συνεντεύξεις του όταν ξεκαθάριζε σ’ όλους μας ότι όσο βρίσκεται αυτός στα πράγματα θα είμαστε όλοι μαζί και όχι αυτός μόνος του όπως την δεκαετία του ’90.
Τα 2 ½ χρόνια που πέρασαν από την επάνοδο του στα πράγματα της Α.Ε.Κ. ο «Τίγρης» (και κατ’ επέκταση η Α.Ε.Κ.) έχουν υποστεί μια σειρά από «ήττες»:
  • Πρώτη χρονικά από αυτές ήταν η «ήττα» στο γηπεδικό. Δεν είναι μόνο ότι έχει βγεί εκτός χρονοδιαγράμματος (το οποίο ο ίδιος έβαλε στον εαυτό του). Είναι κυρίως η αίσθηση που υπάρχει (ειδικά αυτή την στιγμή) ότι τίποτα δεν πάει καλά (τουλάχιστον όπως θα έπρεπε να πηγαίνει). Η δημοσιοποίηση σειράς εγγράφων των υπηρεσιών του Υ.ΠΕ.Κ.Α. σχετικά με τα προβλήματα και τις ελλείψεις της Μ.Π.Ε. είναι η επιβεβαίωση όσων τόσο καιρό κυκλοφορούσαν ως διαρροές και η διάψευση σχεδόν όλων των συντακτών των ΑΕΚτζήδικων Μ.Μ.Εξαπάτησης.
  • Επόμενη χρονικά «ήττα» είναι η οριστική (και με την βούλα του ΣτΕ) εξαίρεση των αγώνων της Α.Ε.Κ. από το κουπόνι του Ο.Π.Α.Π. εξαιτίας της συμμετοχής του υιού Μελισσανίδη στον Οργανισμό. Η απόφαση του ΣτΕ με την οποία επικυρώθηκε η αντίστοιχη απόφαση της Ε.Ε.Α. έκρινε ότι ο «Τίγρης» είναι στην ουσία «διοικητικός ηγέτης» της Α.Ε.Κ. και άρα εφαρμόζοντας την σχετική νομοθεσία (για την οποία έχουμε μιλήσει παλαιότερα) εξαίρεσε την Α.Ε.Κ. από το κουπόνι του Ο.Π.Α.Π. Οι ευθύνες για αυτή την «ήττα» δεν είναι του Κατευθυνόμενου Αεκτζήδικου Τύπου (όσο και αν θα θέλαμε κάποιοι να τους το τρίβουμε στη μούρη μέχρι να παγώσει η Κόλαση) ο οποίος «διοικητικό ηγέτη» τον ανέβαζε και «Αρχηγό» τον κατέβαζε. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά του ίδιου του Μελισσανίδη ο οποίος έκανε συναντήσεις με τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο χωρίς τυπικά να έχει κάποιον ρόλο στην Α.Ε.Κ.
  • Η τρίτη «ήττα» ως διαχρονική δυστυχώς δεν μπορεί να καταταχθεί χρονικά. Αφορά στην αντιμετώπιση της ομάδας από το διαιτητικό κατεστημένο, η οποία και δεν πιστεύουμε ότι θ’ αλλάξει απλά και μόνον με την αλλαγή διοίκησης στην Ε.Π.Ο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίστηκε η Α.Ε.Κ. στην Ν. Σμύρνη δεν δείχνει «έλλειψη σεβασμού» και τα τοιαύτα, αλλά δείχνει ότι το σύστημα μοιράζει με τέτοιο τρόπο τα σφυρίγματα ώστε στο τέλος αυτοί που θα παραμείνουν στην κατηγορία να είναι οι απολύτως επιθυμητοί σ’ αυτό. Το τραγελαφικό της κατάστασης από πλευράς Α.Ε.Κ. είναι ουσιαστική ανυπαρξία διοίκησης. Η διοίκηση της Π.Α.Ε. είναι προφανέστατα δορυφορική με ανθρώπους εμπιστοσύνης του Μελισσανίδη, την ίδια στιγμή που ως ιδιοκτήτης της Π.Α.Ε. εμφανίζεται ένα σωματείο με 25 μόνο μέλη. Δεδομένης της κατάστασης κανένας απ’ όλους αυτούς δεν έχει μεγαλύτερο δικαίωμα από τον άλλο για να βγεί και να φωνάξει για όσα συμβαίνουν σε βάρος της εταιρείας. Πάλι καλά που σε επίπεδο ανακοινώσεων η Π.Α.Ε. τα πάει καλύτερα με επιστέγασμα την τελευταία στην οποία δίνει ραντεβού σε 10 μήνες από σήμερα δηλαδή τον Οκτώβρη του 2016 (πρέπει να θεωρούμαστε τυχεροί που δεν έδωσε ραντεβού στα «γουναράδικα»).
Είναι προφανές ότι τίποτα απ’ όσα είχε ο «Τίγρης» στο μυαλό του δεν έχει ως τώρα λειτουργήσει ικανοποιητικά. Κατά περιόδους φαίνεται να γίνονται κάποιες θετικές κινήσεις για την Π.Α.Ε. ως εταιρεία (εισαγωγή στο πρόγραμμα ELITE) αλλά μέχρι εκεί. Το μπάχαλο στην λειτουργία της που προκαλείται από την ύπαρξη της Ε.Φ.ΑΕΚ ως μεγαλομετόχου αποτελεί τροχοπέδη για το μέλλον της Π.Α.Ε. Αν δεν ξεκαθαρίσει η κατάσταση με το ιδιοκτησιακό και τον (πραγματικό) ρόλο καθενός τους δεν πρόκειται η ομάδα ν’ αποκτήσει την εκπροσώπηση που χρειάζεται. Την ευθύνη για το ξεκαθάρισμα αυτό την έχει κατ’ αρχήν ο Μελισσανίδης και το σύστημα του. Στην ουσία όμως η ευθύνη για την σημερινή κατάσταση όπως και για το μέλλον της ομάδας είναι κοινή και επιμερίζεται σ’ όλους όσους ήταν ιδιοκτήτες της από το 2004 ως σήμερα. Στο κάτω-κάτω όλοι όσοι σύνδεσαν τ’ όνομα τους με την διοίκηση και την ιδιοκτησία της Π.Α.Ε. οφείλουν στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» να «καθαρίσουν την μπουγάδα».  

Ελπίζουμε ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει συναισθανθεί τις ευθύνες του και θ’ ανοίξει σύντομα την σχετική συζήτηση. Εφ’ όσον ο «Τίγρης» ανέλαβε την ανασυγκρότηση της Α.Ε.Κ. η οποία είναι κοινή υπόθεση όλων μας και όχι μόνο δική του (όπως οι δουλειές του) δεν χωράνε ντροπές και περηφάνιες. Έτσι κι αλλιώς από την αρχή είχε ζητήσει την συμμετοχή όλων τους. Εκτός βέβαια αν ισχύουν αυτά που ακούγονται, πως δηλαδή κάποιοι από τους πρώην (με το στανιό) ιδιοκτήτες δεν θέλουν πλέον να έχουν καμία επαφή μαζί του. Οπότε το ζήτημα περιπλέκεται.

Υ.Γ. Τον Ιούνη του 2014 ο Μελισσανίδης απέκτησε τον τίτλο του Άρχοντα Κουροπαλάτη (αξίωμα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας που συνδεόταν με την φροντίδα του παλατιού και γρήγορα άρχισε ν’ απονέμεται σε μέλη της Αυτοκρατορικής Οικογένειας και ιδίως στον προοριζόμενο Διάδοχο). Κατά μια έννοια ο Κουροπαλάτης (από τη στιγμή που το αξίωμα αυτό το λάμβανε μέλος της Αυτοκρατορικής Οικογένειας) ήταν ο «τοποτηρητής» του Αυτοκράτορα. Ως τέτοιος είχε περιορισμένες αρμοδιότητες και αυτονομία και στην ουσία φρόντιζε να καλύπτει τα νώτα του Αυτοκράτορα (εκτός αν τον υπέβλεπε). Ελπίζουμε ειλικρινά ο Μελισσανίδης να είναι Κουροπαλάτης μόνο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και όχι Α.Ε.Κ. γιατί στην δεύτερη περίπτωση αυτό θα σήμαινε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά απ’ αυτόν, ενώ έτσι θα εξηγούνταν και η μέχρι τώρα στάση του.
         
14 Δεκέμβρη 2015
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου