Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

afisaki tel
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ

Τα τελευταία 6 χρόνια, η βαθιά οικονομική καπιταλιστική κρίση και η πολιτική της ακραίας λιτότητας και φτωχοποίησης που τη συνοδεύουν έχουν φτάσει την ανεργία σε ποσοστά που αγγίζουν σχεδόν το 1/3 του πληθυσμού, με παραπάνω από τη μισή νεολαία να μένει άνεργη. Αυτή η κατάσταση όχι μόνο φορτώνει τα βάρη στους εργαζόμενους και το λαό αλλά οδηγούν και την ανθρώπινη εργασία σε πλήρη απαξίωση. Ενώ η ανθρώπινη χειρονακτική και πνευματική εργασία παράγει σήμερα τέτοια τεχνολογικά και επιστημονικά επιτεύγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν δραστικά τον εργάσιμο χρόνο, να βελτιώσουν αποφασιστικά τις συνθήκες εργασίας και να καλύψουν τις επισιτιστικές ανάγκες για όλο τον πλανήτη, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: εκατομμύρια εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο, πεινάνε, κρυώνουν ή δουλεύουν περισσότερο από ποτέ με μισθούς πείνας και χωρίς δικαιώματα.

Έφτασε η ώρα λοιπόν, να φωνάξουμε ένα μεγάλο «ΟΧΙ» σε όλη αυτή την κατάσταση που μας επιβάλλουν! Να αρνηθούμε τη «φιλανθρωπία» των ψίχουλων που προωθεί η κυβέρνηση και όλες οι δυνάμεις του συστήματος για να αποπροσανατολίσουν από το πραγματικό πρόβλημα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Όλοι εμείς οι άνεργοι/ες, οι απολυμένοι/ες, οι νέοι/ες που τελειώνουμε τις σχολές μας και δε βρίσκουμε δουλειά, που δεν αντέχουμε άλλο να πληρώνουμε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Οργανωνόμαστε και διεκδικούμε την αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων και το βασικότερο δικαίωμα, το δικαίωμα στην σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Οι μετακινήσεις, η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση είναι για εμάς κοινωνικό δικαίωμα, διεκδικούμε την κατάργηση των 5μηνων και το ελαστικών σχέσεων εργασίας, θέλουμε σταθερή δουλειά για όλους.

Μετά από πιέσεις, κατοχυρώθηκε το δικαίωμα στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, όμως γνωρίζουμε ότι μόνο αυτό δε φτάνει!

Γι’ αυτό το λόγο καλούμε σε συγκρότηση επιτροπής ανέργων στη γειτονιά μας, την Τετάρτη 16/12 στις 7 μ.μ. στο χώρο της Λαϊκής Συνέλευσης Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας (Δεκελείας 116, απέναντι από το δημαρχείο Ν.Φιλ/φειας), καθώς και σε κάθε άλλη γειτονιά, προκειμένου οι ίδιοι οι άνεργοι και οι άνεργες να οργανωθούν σε ένα μαζικό κίνημα κατά της ανεργίας, να παλέψουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Καλούμε όλους τους φορείς, τα σωματεία, τα συνδικάτα, τις επιτροπές γειτονιών, τις λαϊκές συνελεύσεις, όλες τις συλλογικότητες ανέργων και εργαζομένων, μα πάνω απ’όλα όλους εκείνους  που βρίσκονται στην ανεργία να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!


ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου