.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ

ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΟΣΤΕΛΟ ΚΑΙ ΣΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΕΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ
ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

Δεν φτάνει που οι δανειστές ανέλαβαν, ελέω Μνημονίου, τον απόλυτο έλεγχο της οικονομίας, του προϋπολογισμού και της δημόσιας διοίκησης, σε σημείο που να αποφασίζουν και πότε θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και πώς θα λειτουργούν τα ταξί και τα φαρμακεία. Δεν φτάνει που απέκτησαν, κυριολεκτικά μπιρ- παρά, τον έλεγχο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Τώρα οι νέοι αποικιοκράτες απαιτούν ορθά- κοφτά να ελέγχουν οι ίδιοι και τα σύνορα του προτεκτοράτου που λέγεται Ελλάδα, κάτι που σημαίνει κατάργηση κάθε υπολείμματος εθνικής κυριαρχίας.  

Με κοινή πρότασή τους προς την Κομισιόν, οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας εισηγούνται διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της FRONTEX, ώστε να της δίνεται η δυνατότητα να επεμβαίνει μονομερώς στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης, άρα και της Ελλάδας, ακόμη κι αν η χώρα μας δεν συμφωνεί σε κάτι τέτοιο. Αιτιολογώντας την απαράδεκτη πρόταση, ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε ότι “έχουμε μεγάλο πρόβλημα γιατί τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. δεν φυλάσσονται αποτελεσματικά”- προφανώς, από την “αμελή” και “ανίκανη” Ελλάδα.  
 
Είναι πραγματικά προκλητική η στάση των κυρίαρχων δυνάμεων της Ε.Ε., οι οποίες, ενώ “χρυσώνουν” την Τουρκία του σατράπη Ερντογάν, η οποία αδυνατεί να ελέγξει τις προσφυγικές ροές, συμπεριφέρονται με τόσο απαξιωτικό τρόπο απέναντι στην Ελλάδα, το κράτος που επωμίζεται το μεγαλύτερο, από όλες τις άλλες χώρες- μέλη της Ε.Ε., μερίδιο του προβλήματος.  

Ακόμη χειρότερα, η πρόταση των Γερμανών και των Γάλλων δεν έχει καμία λογική, πέρα από την πολιτική δημαγωγία προς εξευμενισμό των ξενοφοβικών τάσεων που καλπάζουν στο εσωτερικό τους, όπως έδειξε και η νίκη της Λεπέν στις περιφερειακές εκλογές της Γαλλίας. Η Ελλάδα δεν έχει χερσαία σύνορα με την Ε.Ε. (πλην των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, όπου δεν σημειώνονται σοβαρές μεταναστευτικές ροές) και οι μετανάστες δεν συνηθίζουν να ταξιδεύουν με αεροπλάνο. Επομένως, η παρέμβαση της FRONTEX για την αναχαίτισή τους θα είχε νόημα μόνο στα θαλάσσια σύνορα, πράγμα που θα σήμαινε, ουσιαστικά, αντί να διασώζονται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από τα φουσκωτά που τους μεταφέρουν, να... πνίγονται στο Αιγαίο!  

Να τη χαίρονται, οι “φιλοευρωπαϊκές”, μνημονιακές δυνάμεις αυτή την “Ενωμένη Ευρώπη”! Το πιο ανησυχητικό είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση, πανικόβλητη από τις απειλές εξοστρακισμού της από τη Ζώνη Σέγκεν, φαίνεται έτοιμη να αποδεχτεί τη FRONTEX στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για την ιμπεριαλιστική “εποπτεία” όχι μόνο στον προϋπολογισμό, αλλά και στην ίδια την επικράτεια. Μένει άφωνος κανείς όταν ακούει κανείς τον Γ. Μουζάλα, έναν άνθρωπο που, ως ενεργός ακτιβιστής, γνώρισε την τραγωδία της Ρουάντα και το δράμα της Παλαιστίνης, να υπόσχεται ότι “θα καθαρίσει” (!) εντός των ημερών την Ειδομένη από τους μετανάστες και ότι καταβάλλει προσπάθεια αυτό να επιτευχθεί “χωρίς να πέσει ξύλο”!  

Αλλά οι ταπεινώσεις δεν σταματούν εδώ. Τις προάλλες, η γερμανική Die Welt, επικαλούμενη εμπιστευτικό έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας, χαρακτήριζε την Ελλάδα “ακυβέρνητο πλοίο”. Σήμερα, η Εφημερίδα των Συντακτών αποκαλύπτει ότι ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στο κουαρτέτο της επιτροπείας, Ντέκλαν Κοστέλο, απειλεί με διακοπή του δανειακού προγράμματος αν το υπουργείο Παιδείας δεν αποσύρει τροπολογία για την.. επιλογή των διευθυντών εκπαίδευσης- ένα δευτερεύον θέμα, εντελώς άσχετο με το δανειακό πρόγραμμα.  

Προφανώς, οι δανειστές αντιμετωπίζουν την πειθήνια κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου ως απολύτως “δεδομένη”, ανάξια οποιουδήποτε τακτ ή οίκτου. Όπως έγραφε χτες, και πάλι στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο καθηγητής Γιώργος Μαργαρίτης: “Το αστικό πολιτικό σύστημα κατέστρεψε μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Φαίνεται πως πλησιάζει η ώρα που θα καταστρέψει και τη χώρα γενικώς”. Η ανατροπή της μνημονιακής επιλογής γίνεται όρος επιβίωσης της ίδιας της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής μας υπόστασης.

Α.Θ.

πηγή:  http://iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου