Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

UNFOLLOW: Ο ΟΠΑΠ και η "ρήτρα" του Ζίγκλερ



Χρειάστηκε να διαβάσω unfollow.com.gr για να μάθω πως κάποιος σχετικά γνωστός στη Νέα Φιλαδέλφεια, και συμμετέχων από όσο θυμάμαι στην τεχνική ομάδα του σχεδίου Γρανίτσα, έχει διοριστεί μέλος της τριμελούς Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τα μέλη της οποίας ορίζονται από τον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών.

Ομολογώ πως από τότε που "υποχρεωτικά" το γνώρισα, και γι΄ αυτό τον θυμάμαι, έχει κάνει αξιοθαύμαστη πρόοδο... Φαίνεται μάλιστα, πως θα συνεχίσει να ανεβαίνει ψηλότερα!

Από το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου για τον ΟΠΑΠ και τα τυχερά παιχνίδια, που έχει τίτλο Η «ρήτρα» του Ζίγκλερ, αναδημοσιεύω μόνο την παρακάτω παράγραφο:



"Σήμερα η διοίκηση του ΟΠΑΠ αλλά και τα συνδυασμένα συμφέροντα στο πολιτικό προσωπικό, στην αγορά και τα media επιδιώκουν με κάθε τρό-πο να ελέγξουν όσο μπορούν την ΕΕΕΠ και τα μέλη της. Πέρα από το ΔΣ της ανεξάρτητης αρχής, ο ΟΠΑΠ ελέγχεται και από μια τριμελή επιτροπή η  οποία αρκετές φορές αγνοεί τις αποφάσεις ακόμη και του ΔΣ, έχοντας αναπτύξει μια ιδιότυπη αυτονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην τριμελή επιτροπή που είναι επιφορτισμένη να ελέγχει τον ΟΠΑΠ συμμετέχει ο Χαράλαμπος Κακαβάς, μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και το μέλος του ΔΣ της ΕΕΕΠ Παναγιώτης Βαγιάνος. Ο τελευταίος μπορεί να μην είναι στη διοίκηση του αερολιμένα, αλλά έχει εταιρεία που του παρέχει υπηρεσίες. Με λίγα λόγια, δύο από τα τρία μέλη που ελέγχουν τον ΟΠΑΠ έχουν άμεση σχέση με τον ελεγχόμενο ομίλο συμφερόντων Κοπελούζου που μετέχει στην Emma Delta! Τα δύο μέλη (Κακαβάς και Βαγιάνος) συνεπικουρούνται από τον Ηλία Κατρακάζη, επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΕΕΠ, το όνομα του οποίου «έπαιζε» και για την προεδρία της ΕΕΕΠ. Προέρχεται από τον κύκλο επιρροής του Γιάννη Δραγασάκη –του επονομαζόμενου και Γκρομίκο του ΣΥΡΙΖΑ– και, όπως λέγεται πίσω από τις κλειστές πόρτες, εποφθαλμιά να αναλάβει Στεργιώτης στη θέση του Στεργιώτη προτού λήξει ο χρόνος, με τον ΟΠΑΠ να αποτελεί τον μεγάλο του σύμμαχο".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου