Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Προς νέα αναβολή η εκδίκαση της αγωγής για την ακύρωση του παραχωρητήριου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.»




Όλα δείχνουν πως η εξ αναβολής (με ευθύνη της ΑΕΚ) εκδίκαση της αγωγής για την ακύρωση του παραχωρητήριου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», οδηγείται σε νέα αναβολή. Αυτή τη φορά λόγω της αποχής των δικηγόρων, εξαιτίας του εξοντωτικού ασφαλιστικού που φέρνει η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε πως εκτός άλλων η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ, στη «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.», αντίκειται στο παραχωρητήριο και τους νόμους, κι αφήνει άστεγα όλα τα τμήματα της Ερασιτεχνικής!  

Όπως είναι γνωστό η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας, αποφάσισε παράταση της αποχής των δικηγόρων ως και την Παρασκευή 22-1-2016, οπότε και θα ξανασυνεδριάσουν για να αποφασίσουν για τη συνέχιση. Η εκδίκαση της αγωγής είναι προγραμματισμένη για τις 21-1-2016. Άρα η μόνη περίπτωση εκδίκασης της υπόθεσης, είναι η κυβέρνηση να κάνει αποφασιστικά πίσω στο σχεδιασμό της, και οι δικηγόροι να αποφασίσουν διακοπή της αποχής. Η εμπειρία λέει πως καμιά μνημονιακή κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, από όσα σχεδιάζει με τα ξένα κέντρα που υπηρετεί. Και πως τυχόν υποχώρηση της, θα ενθάρρυνε τις διεκδικήσεις και άλλων ελεύθερων  επαγγελματιών και όχι μόνο. Επομένως δεν αναμένεται διακοπή της αποχής των δικηγόρων.

Η παράταση της εκκρεμοδικίας, διατηρεί την αδυναμία έκδοσης οικοδομικής άδειας για την «Αγιά Σοφιά» Μελισσανίδη. Αυτό είναι κάτι που αντικειμενικά  διευκολύνει τον επιχειρηματία, ο οποίος κάνει ότι μπορεί για να κερδίσει χρόνο. Γιατί ποιο σαφές δε γίνεται πως ο ίδιος δε σκοπεύει να βάλει φράγκο για το γήπεδο, και εμφανώς δεν υπάρχουν άλλοι επενδυτές που να θέλουν να ρίξουν λεφτά στο σχέδιο του. Οπότε όλα τα οικονομικά συνεχίζουν να κινούνται από τα διαρκείας των οπαδών, τις διαφημίσεις, τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Το αναμενόμενο σε περίπτωση αναβολής, είναι η υπόθεση να πάρει ημερομηνία εκδίκασης για τουλάχιστον τρεις μήνες μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου