Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ... το aekwatch.gr για τα έξοδα του ΠΑΕ ΑΕΚ - Εθνική Αστέγων


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το  aekwatch.gr:

Ο ΤΖΑΜΠΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗ MEDIA MARKT
(Ο «ΤΙΓΡΗΣ» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΘΕΣΙΝΟΣ)

Μια από τις καλύτερες ταινίες η οποία ισορροπεί μεταξύ δράματος και κωμωδίας είναι η FULL MONTY (ΑΝΔΡΕΣ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ο Ελληνικός τίτλος). Η ταινία αναδεικνύει τα οικονομικά αδιέξοδα της περιόδου μετά την διακυβέρνηση Θάτσερ, η οποία με την οικονομική πολιτική της ρήμαξε στην κυριολεξία ολόκληρες περιοχές. Στην ταινία μια ομάδα ανδρών αποφασίζει «να τα βγάλει όλα στη φόρα» (να κάνει στριπτίζ) προκειμένου να βρεί από τις σεξουαλικά πεινασμένες γυναίκες της περιοχής λεφτά. Κάτι αντίστοιχο με το στριπτίζ των καθημερινών ηρώων της ταινίας είναι και η δημοσίευση στην «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των δαπανών του Δημοσίου και των οργανισμών του (την οποία «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» για να μην ξεχνιόμαστε δημιούργησε ο Γ.Α.Π.).

Εκεί λοιπόν αναρτήθηκαν δύο αποφάσεις (βλέπε εδώ & εδώ) με τις οποίες εγκρίνονταν δύο πληρωμές συνολικά για λίγο λιγότερα από 13.000 Ευρώ (12.915 για την ακρίβεια). Η δημοσίευση αυτών των δύο αποφάσεων ξεσήκωσε θύελλα (απ’ όσους ψάχνονταν να κάνουν ντόρο για να ξαναβγούν στον αφρό της επικαιρότητας όπως η δημόσια υπάλληλος Ραχήλ Μακρή). 

Από τις δύο αποφάσεις προκύπτει καθαρά ότι τα χρήματα αντιστοιχούν στο εκτιμώμενο κόστος της διοργάνωσης του συγκεκριμένου αγώνα. Εξετάζοντας αντικειμενικά το συγκεκριμένο ζήτημα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα (τις απαντήσεις των οποίων καλείστε να δώσετε μόνοι σας αναλόγως της προσέγγισης σας):

  • Είναι το κόστος των 12.915 Ευρώ μικρό ή μεγάλο για την περίσταση;
  • Αν το κόστος είναι μικρό η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. υπέπεσε στο αδίκημα της απιστίας (ακόμη και αν ο έτερος συμβαλλόμενος ήταν η Περιφέρεια Αττικής);
  • Αν το κόστος ήταν μεγάλο τότε η Διοίκηση του Ο.Α.Κ.Α. θα πάρει τα εύσημα για την συμφωνία που έκλεισε;
Βέβαια εκ των υστέρων γνωρίζουμε ότι στο φιλικό της Α.Ε.Κ. με την Εθνική Ομάδα Αστέγων πήγε πολύ λίγος κόσμος και έτσι οι ανάγκες καθαρισμού ήταν μικρές, αλλά δεν ήταν μόνο ο καθαρισμός στο κόστος των 12.975 Ευρώ. Έπρεπε ν’ ανάψουν τα φώτα, να υπάρξει ζεστό νερό στ’ αποδυτήρια και τα τοιαύτα.

Μετά την δημοσίευση των δύο εγκριτικών αποφάσεων της Περιφέρειας απέκτησαν επιτέλους το πλήρες νόημα τους αυτού του σχολίου που δημοσιεύτηκε στο SPORTS TRIUNFO. Όπως αβίαστα προκύπτει ο αγώνας αυτός έγινε για λόγους δημοσίων σχέσεων της Περιφέρειας Αττικής. Έχει τη σημασία του ότι η Δούρου προεκλογικά έτρωγε στα κλεφτά με τον Μαρινάκη, αλλά την χάρη για την διοργάνωση αυτού του φιλικού δεν την ζητάει από αυτόν (που υποστηρίζει οικονομικά την UNICEF και την «ΕΛΠΙΔΑ» της Βαρδινογιάννη) αλλά από την Α.Ε.Κ. του Μελισσανίδη. Συνεπώς για να γίνει αυτός ο αγώνας υπήρξε από την Περιφέρεια το «τυράκι» (κίνητρο) κάποιας θετικής απόφασης της για τα έργα του γηπέδου. 

Είναι όμως ένδειξη κόμπλεξ και ανηθικότητας να γράφονται όσα γράφονται. Βέβαια εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η ανεπίσημη απάντηση της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ) δεν είναι αυτή που πρέπει. Η «κανονική» απάντηση την οποία δίνουμε μόνον εμείς είναι η εξής:

«Ποντικάκια που βρυχάστε, σταματήστε να ψάχνετε τρόπους να χτυπήσετε την ΑΕΚάρα μας. Τα 13.000 που πλήρωσε η Δούρου είναι μικρό μέρος από τους τόκους των 20.000.000 τα οποία τα τοκίζει μέχρι να μας τα δώσει για την «Αγιά Σοφιά». Επειδή όμως σας κόβουμε για λιγούρια που θα πουλάγατε και την μάνα σας για 100 Ευρώ στον «χοντρό» σας προτείνουμε να κρατήσετε το ποσό από τα 20 εκ. και να μας δώσετε (όταν θα έρθει η ώρα) τα υπόλοιπα (19.987.085 για να μην κάνετε και τις πράξεις). Όταν θα γίνει πάλι αυτός ο αγώνας στην «Αγιά Σοφιά» (για τα εγκαίνια του γηπέδου) δεν θα πληρώσετε ούτε σέντσι. Ο τζάμπας (βερεσές) απέθανε. Για τζάμπα στην MEDIA MARKT. Για λαλάκες (θύματα) σαν αυτούς που ψήφισαν Αλέξη ψάχνετε;».

Σίγουρα αν η απάντηση ήταν σαν την παραπάνω θα είχαν οι ΑΕΚτζήδες το δικαίωμα να αισθάνονται περήφανοι για την Διοίκηση και την ιδιοκτησία της Π.Α.Ε., η οποία θ’ απέδειχνε ότι ξέρει πώς να βάζει τους αντι-ΑΕΚτζήδες στην θέση τους. Ενώ τώρα… Πάντως ποτέ δεν είναι αργά και επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς οι πραγματικοί (και όχι οι κατά Κετσετζόγλου, Ασλανίδη και Αλεξίου) εχθροί της Α.Ε.Κ. θα μας δώσουν και άλλες λαβές καλό είναι να την έχουν υπ’ όψη τους σαν υπόδειγμα για όταν χρειαστεί.  

4 Γενάρη 2016
παρατηρητήριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου