Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ερασιτεχνική ΑΕΚ: Ποτέ η σιωπή δεν είχε τόση ενοχή

Μάριος Ματσάνκος

Το 2016 έφτασε. Το βρώμικο μπαλκόνι της Ερασιτεχνικής στην οδό Πίνδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι εκεί και περιμένει κάποιον να το «καθαρίσει». Οι αμαρτίες και τα χρέη έχουν φτάσει στο ταβάνι. Ίσως να βρίσκουν και ταράτσα αλλά κανείς δεν ενδιαφέρεται. Ποδόσφαιρο και μπάσκετ η σκέψη όλων.
Το χάντμπολ ψάχνει γήπεδο. Δεν νοιάζεται κανείς. Ο Χριστόφορος με τα άλλα παιδιά φωνάζουν ότι η ΑΕΚ δεν τους αγαπά. Ο κόσμος όμως τους αγαπά. Καλό θα είναι ο Χριστόφορος να κοιτάξει τη διοίκηση και να τα πει αυτά. Να μην πάρει όμως… πολιτικές υποσχέσεις, αλλά ξεκάθαρα λόγια που να γίνουν πράξη. Ποιος νοιάζεται; Κανείς! Ο Γιάννης με το Στέλιο περιμένουν να μάθουν αν τελικά βρεθεί γήπεδο για να γίνονται τουλάχιστον σωστά και όπως πρέπει οι προπονήσεις. Στο ΟΑΚΑ δεν μπορεί. Το αίτημα της ΑΕΚ για αλλαγή του χώρου και χρησιμοποίησή του κάποιες περισσότερες ώρες θα πέσει στο κενό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Το πρόγραμμα του ΟΑΚΑ ισχύει μέχρι τις 30/6 του 2016 ενώ στην αίθουσα «Κασιμάτης» υπάρχουν και άλλες ομάδες που αθλούνται. Επίσης, μπορεί να το ξέχασε η διοίκηση της Ερασιτεχνικής, αλλά υπάρχει και το τμήμα futsal. Ποιος νοιάζεται; Κανείς! Ούτε στον κόπο να τους ρωτήσουν δεν μπήκαν.


Το βόλεϊ γυναικών μαραζώνει στη μέση της βαθμολογίας. Ο Χρήστος με το Μανώλη και τους λοιπούς, προσπαθούν να βγάλουν κάποιο αποτέλεσμα. Η Άννα Καββαθά παραμένει απλήρωτη και δεν αγωνίζεται. Ποιος νοιάζεται; Κανείς! Απλήρωτες είναι και οι υπόλοιπες κοπέλες που ξεχάστηκαν λίγο με τα προβλήματά τους αυτές τις Άγιες Ημέρες. Δεν ξέρω πραγματικά που θα βγει η χρονιά. Ο Ρουμελιώτης «φωνάζει» από μέσα του, αφού δεν πάει να τα πει ένα χεράκι στον Αλέξη.

Το βόλεϊ ανδρών είναι κάπως πιο καλά. Έστω και στην Α2. Το άσχημο; Ότι βρίσκεται στη 2η θέση και μόνο ο πρώτος ανεβαίνει. Πρέπει να πατήσει γκάζι στον δεύτερο γύρο στο μακρινό Μετς που πατάνε μια χούφτα άνθρωποι.

Η πυγμαχία, η ποδηλασία, το σκάκι, η ξιφασκία, το πινγκ πονγκ, το futsal και ο στίβος βαδίζουν μόνα τους. Ότι έχει ο καθένας από την τσέπη του βάζει για να μην μένουν παραπονεμένοι οι αθλητές, έστω κι αν χάσαμε έμπειρους αθλητές στο στίβο. Έστω και ερασιτέχνες πρέπει να παίρνουν μέρος στα πρωταθλήματα και να εκπροσωπούν την ΑΕΚ.

Και μέσα σε όλα, μία συνάντηση που έγινε πριν από περίπου 2 μήνες και δεν έγραψε κανένας γι’ αυτήν, μεταξύ του Αλέξη και των εφόρων. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων μπήκε στην αίθουσα και απαίτησε το μοίρασμα της πίτας. Δεν είπε όμως το ίδιο, όταν κάποιοι άνθρωποι ματώνουν οικονομικά για να τους βοηθήσει. Το να βάζεις το χέρι στο μέλι Αλέξη είναι εύκολο. Το να προλάβεις να το καθαρίσεις πριν μαζευτούν οι μέλισσες είναι δύσκολο.

Φυσικά, για Διοικητικό Συμβούλιο ούτε λόγος. Ενώ ακόμα ψάχνουμε στα συρτάρια κανέναν ισολογισμό (διοικητικό και οικονομικό) για να μάθουμε πόσα χρήματα μπήκαν και πόσα βγήκαν. Σουρεάλ καταστάσεις. Αλήθεια ποια είναι αυτή η Επιτροπή που θα υπογράψει για να γίνει η Γενική Συνέλευση; Εκεί θα φτιαχτεί και το τμήμα άρσης βαρών;

Η «Μάνα ΑΕΚ» που μέσα από αυτήν δημιουργήθηκαν ξανά η ΠΑΕ και η ΚΑΕ δεν υπάρχει για κανέναν. Την έστιψαν όλοι και την πέταξαν σαν στημένη λεμονόκουπα. Θέλουν να της πάρουν και το οικόπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και όλα μέλι γάλα. Τέτοια ησυχία δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά. Και αν βρεθεί κανείς να φέρει κάποιες αντιρρήσεις θεωρείται εχθρός της ΑΕΚ. Πως σε κατάντησαν αγαπημένη μου ΑΕΚάρα οι χαρτογιακάδες. Αγνώριστη θα σε δούμε στο τέλος. Κρίμα!


πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου