Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πως αντέδρασαν οργανώσεις της ΛΑΕ και μέλη της, για την υπερψήφιση του προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής από στελέχη της


Συντονιστικό ΛΑΕ Νέας Σμύρνης

Συνεδρίασε την Τρίτη 22/12 το συντονιστικό της ΠΕ Ν. Σμύρνης της ΛΑΕ, με θέμα την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής ,από τους συν. αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑΕ. Μέσα σε συντροφικό κλίμα ουσιαστικού διαλόγου, ακούσαμε τις τοποθετήσεις και των δύο συντρόφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, σ. Π. Αθανασιάδη και Φ. Νικολιδάκη. Πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν 12 από τους 15 συν. μέλη του συντονιστικού.

Σε νέα συνεδρίαση στις 28/12 το συντονιστικό αποφάσισε.

1) Το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε και εξακολουθεί να υπάρχει, με την υπερψήφιση του μνημονιακού, διαχειριστικού προϋπολογισμού της Π. Αττικής από τους 4 αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑΕ, δεν είναι κυρίως συνδικαλιστικό και αυτοδιοίκησης, αλλά πρωτίστως πολιτικό και ως εκ τούτου ζήτημα αρχής.

Με αυτή την έννοια χαιρετίζουμε την στάση των συντροφισσών-ων,περιφερειακών συμβούλων που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της Π.Α. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε συμμετοχή και συμπόρευση, έστω και με αστερίσκους, με την χρεοκοπημένη, μνημονιακή πολιτική του Σύριζα, όπου και όπως και αν αυτή εκφράζεται και ιδιαίτερα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, μόνο ζημιά προκαλεί στο εργατικό, λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, και ως εκ τούτου μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.

2) Εάν η ΛΑΕ φιλοδοξεί, σε συνθήκες λαϊκής απογοήτευσης και αποστράτευσης, σε συνθήκες εξαθλίωσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να εκφράσει ένα μέτωπο αντίστασης και φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση με σαφή ιδεολογικό και ταξικό πρόσημο, δεν μπορεί να ροκανίζει το πολιτικό της μέλλον στέλνοντας αμφίσημα και αντιφατικά μηνύματα συνύπαρξης και συμπόρευσης, με τον μνημονιακό και συστημικό πλέον Σύριζα. Δεν μπορεί να συμβάλλει στην υπερψήφιση προϋπολογισμών λιτότητας και διαχείρισης της κρίσης, που επιβάλλονται από την ΕΕ, το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα επώνυμα ιδιωτικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον χώρο της Περιφέρειας Αττικής.

3) Οι όποιες αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες και αδυναμίες, λόγω της συγκυρίας, δεν πρέπει να μας οδηγούν σε μεσοβέζικές και άτολμες αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα, δημιουργούν εικόνα συνδιαχείρισης και αποδυναμώνουν το καθαρό πολιτικό στίγμα που έχει ανάγκη η ΛΑΕ.

4) Κατανοούμε την προσωρινότητα των οργάνων, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε σοβαρή αδυναμία του ΠΣ και της ΠΓ, το ότι δεν μπόρεσαν ή δίστασαν να ξεκαθαρίσουν έγκαιρα και εν τη γεννέσει του το πρόβλημα. Θεωρούμε επίσης αρνητική εξέλιξη για την εσωκομματική λειτουργία και δημοκρατία, την πλήρη περιθωριοποίηση της βάσης και των μελών της ΛΑΕ, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζουμε τέλος, πως η στάση των συν. που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, δεν ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων γραφειοκρατικών μηχανισμών και ισορροπιών.

Οι οργανώσεις της ΛΑΕ, επιβάλλεται να γίνουν κύτταρα παραγωγής πολιτικής και δράσης, συνδιαμορφωτές των πολιτικών θέσεων και αποφάσεων. Είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να εγγυηθούμε μια τέτοια λειτουργία, για να αποφύγουμε λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

5) Καλούμε το ΠΣ και την ΠΓ, να ξεκαθαρίσει άμεσα και με διάφανο τρόπο, συντροφικά, το πρόβλημα, χωρίς λογικές συσχετισμών και μηχανισμών, αλλά από θέσεις αρχής. Να δρομολογήσει την αναγκαία ρήξη με τον Σύριζα και τις ανά χώρους πολιτικές του εκφράσεις. Ο ομφάλιος λώρος με το πρόσφατο παρελθόν πρέπει να κοπεί τώρα, ακόμα και αν πληγώσει.

Καλούμε τους συν. που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό της Π.Α. να αναλογιστούν το κατά την γνώμη μας, σοβαρό πολιτικό ατόπημα τακτικής, και να συνταχθούν ξεκάθαρα με την γραμμή της ρήξης, αποχωρώντας απο την Δύναμη Ζωής, δημιουργώντας νέα ανεξάρτητη ενιαία περιφερειακή παράταξη.

Τέλος καλούμε το Τμήμα Τ.Α., να λειτουργήσει ουσιαστικά, χωρίς αποκλεισμούς, παράγοντας θέσεις για την ΤΑ, στη δράση μας στους Δήμους και της Περιφέρειας.

Θεωρώντας πως το ΠΣ και η ΠΓ, θα αφουγκραστεί έγκαιρα και αποφασιστικά τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να επαγρυπνούμε για να υπερασπιστούμε το πνεύμα και το γράμμα του νέου πολιτικού φορέα της ΛΑΕ, όπως αυτά απορρέουν από την ιδρυτική της διακήρυξη.



ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΕ ΛΑΕ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Η πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής από τους συμβούλους μέλη της ΛΑΕ, αλλά και η ίδια η παραμονή τους στην παράταξη της Ρένας Δούρου και του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν υποθήκη για την υπόσταση και το μέλλον της Λαϊκής Ενότητας, καθώς στιγματίζουν την παράταξη με μία πράξη συμβιβασμού και αποδοχής των μνημονίων και ταυτόχρονα δίνουν στην κοινωνία την εντύπωση συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μία αριστερή παράταξη οφείλει να είναι συνεπής στα λόγια και τις πράξεις της.

Παρόλα αυτά, εδώ και καιρό παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται ένα θέατρο παραλόγου και σουρεαλισμού στην Περιφέρεια Αττικής με τη συντρόφισσα Φλώρα Νικολιδάκη να ανεξαρτητοποιείται και τους υπόλοιπους σύμβουλους μέλη της ΛΑΕ όχι μόνο να παραμένουν, αλλά και να υπερψηφίζουν τον προϋπολογισμό που αποτελεί τον απόλυτο μπούσουλα κάθε διοίκησης.

Αναρωτιέται κανείς, για παράδειγμα, πώς η  αντιπεριφερειάρχης κοινωνικής πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου ψηφίζει χωρίς ενδοιασμούς έναν προϋπολογισμό στο σύνολό του επιμένοντας ότι “δεν αποτελεί και έναν προϋπολογισμό λιτότητας” (!), διατηρώντας μονάχα επιφυλάξεις για τα χρήματα που προσφέρονται στους δύο μεγαλοεπιχειρηματίες, Μελισσανίδη και Αλαφούζο, για τα γήπεδα της ΑΕΚ και του ΠΑΟ, αντίστοιχα, τη στιγμή που οι άστεγοι αυξάνονται καθημερινά, η κυβέρνηση Τσίπρα ετοιμάζεται να βάλει μπροστά τους πλειστηριασμούς από το νέο έτος και χιλιάδες παιδιά άνεργων και ανήμπορων να τα φροντίσουν γονέων παραμένουν υποσιτισμένα;

Αναρωτιέται, ακόμα, πώς ο Παναγιώτης Αθανασιάδης κλείνει τον λόγο του με την πανηγυρική έκφραση «ψηφίζω με δύο χέρια και ζεστή καρδιά» υπερθεματίζοντας ακόμα και αυτού του εισηγητή του προϋπολογισμού;

Και πώς, αλήθεια, αισθάνθηκαν όλοι οι σύμβουλοι της ΛΑΕ όταν άκουσαν την Περιφερειάρχη με αυταρχικό ύφος μικρού πρωθυπουργού να κλείνει τον λόγο της απειλώντας τους διαφωνούντες -και συντρόφους τους- επικαλούμενη επιτροπές δεοντολογίας και άλλα φαιδρά;

Πώς και με ποια εξουσιοδότηση η Πολιτική Γραμματεία της Λαϊκής Ενότητας αποφασίζει ότι η σκοπιμότητα παραμονής των εκλεγμένων με την παράταξη της κ. Δούρου συμβούλων μας στην Περιφέρεια Αττικής υπερέχει των θέσεών μας απέναντι στα μνημόνια, τα Παρατηρητήρια, τις αντιστάσεις των τοπικών κοινωνιών στα γήπεδα-εκτρώματα και τους ΧΥΤΑ;

Ποιος αποφασίζει για ενέργειες που οδηγούν τη Λαϊκή Ενότητα στην απαξίωσή της από την χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία;

Και πότε, επιτέλους, θα σταματήσει αυτό το θέατρο του παραλόγου που μας θέλει «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ» μέσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά και στα συνδικαλιστικά σωματεία όπου τα στελέχη της ΛΑΕ εξακολουθούν να συμπορεύονται με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο ΜΕΤΑ, μία παράταξη που είναι ταυτισμένη με το κόμμα που εφαρμόζει το σκληρότερο μνημόνιο;

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει σχέδια και ασκήσεις επί χάρτου με υποκείμενο τον λαό, ο οποίος δεν έχει ερωτηθεί.

Οι πολιτικές επιτροπές της Λαϊκής Ενότητας δεν θα μεταβληθούν σε μαριονέτες και τα μέλη τους σε χειροκροτητές.

Καλούμε την Πολιτική Γραμματεία να αποσύρει τη στήριξη της ΛΑΕ στους συμβούλους-αντιπεριφεριάρχες μέλη της που ψήφισαν τον προϋπολογισμό στην Περιφέρεια Αττικής και δηλώνουμε αντίθετοι και έτοιμοι να αντισταθούμε σε κάθε προσπάθεια συμπόρευσης με μνημονιακές πολιτικές, αλλά και σε κάθε προσωπική τακτική και οπορτουνιστική ενέργεια.

Εμμένουμε σταθερά και αταλάντευτα σε διαδικασίες βαθιάς εσωτερικής δημοκρατίας, με παραγωγή πολιτικής από την βάση προς τα πάνω και αποκλείουμε κάθε προσπάθεια εξυπηρέτησης προσωπικών φιλοδοξιών. Επιδιώκουμε αποτελεσματικότητα, λειτουργώντας με βάση τις πάγιες αρχές που διέπουν διαχρονικά την αριστερά.





Δημοσιεύουμε την απόφαση του προσωρινού συντονιστικού της ΛΑΕ Άρτας για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και την υπερψήφισή του από μέλη της ΛΑΕ

Ως προσωρινό συντονιστικό Άρτας της ΛΑ.Ε., εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Μολονότι το θέμα ανέκυψε στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι προφανές ότι συνιστά κεντρικό πολιτικό ζήτημα, που μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη γενικότερη αξιοπιστία του φορέα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε. Το κεντρικό πολιτικό όργανο της ΛΑ.Ε. οφείλει να συνεδριάσει άμεσα για το θέμα (σημ.: θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη) και να βγει με δημόσια απόφαση, στην οποία θα πρέπει κατ’ ελάχιστον:

α) Να παρέχεται πλήρης, απόλυτη και χωρίς αστερίσκους πολιτική κάλυψη στους περιφερειακούς συμβούλους που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό

β) Να αποδοκιμάζεται με όλη τη δέουσα σαφήνεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις η στάση των περιφερειακών συμβούλων που, αν και μέλη της ΛΑ.Ε., όχι μόνο υπερψήφισαν, αλλά και σήκωσαν το βάρος της υπεράσπισης του προϋπολογισμού

γ) Να αίρεται με τον πλέον σαφή, κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο κάθε υπόνοια ότι η ΛΑ.Ε. στηρίζει την παράταξη της κ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και κάθε άλλη παράταξη που βρίσκεται στην υπηρεσία μνημονιακών πολιτικών και σε αγαστή σύμπνοια με τα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα.

Τις αμφισημίες η Αριστερά τις πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι θα τις πληρώσει και τώρα. Η λογική των «εσωτερικών ισορροπιών», του πολέμου ανακοινώσεων και των ψευδώνυμων/ψευδεπίγραφων άρθρων πρέπει να τελειώνει. Το κεντρικό πολιτικό όργανο της ΛΑ.Ε. οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ν’ αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί. Ο κόσμος που μας στήριξε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά και ο κόσμος που μας παρακολουθεί, με την ελπίδα ότι δε θ’ αποδειχτούμε «μία από τα ίδια», έχει αυξημένες απαιτήσεις από μας, μετά και τις τραγικές διαψεύσεις της προηγούμενης περιόδου. Δεν έχουμε δικαίωμα να τον διαψεύσουμε για μία ακόμη φορά.
- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-lae-artas-gia-ton-proypologismo-tis-perifereias-atti/#sthash.v94kxn73.dpuf
Απόφαση συντονιστικού ΛΑΕ Άρτας

Ως προσωρινό συντονιστικό Άρτας της ΛΑ.Ε., εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για την τροπή που έχει πάρει η υπόθεση του προϋπολογισμού στην Περιφέρεια Αττικής. Μολονότι το θέμα ανέκυψε στο πεδίο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι προφανές ότι συνιστά κεντρικό πολιτικό ζήτημα, που μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη γενικότερη αξιοπιστία του φορέα που προσπαθούμε να οικοδομήσουμε. Το κεντρικό πολιτικό όργανο της ΛΑ.Ε. οφείλει να συνεδριάσει άμεσα για το θέμα (σημ.: θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη) και να βγει με δημόσια απόφαση, στην οποία θα πρέπει κατ’ ελάχιστον:

α) Να παρέχεται πλήρης, απόλυτη και χωρίς αστερίσκους πολιτική κάλυψη στους περιφερειακούς συμβούλους που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό

β) Να αποδοκιμάζεται με όλη τη δέουσα σαφήνεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις η στάση των περιφερειακών συμβούλων που, αν και μέλη της ΛΑ.Ε., όχι μόνο υπερψήφισαν, αλλά και σήκωσαν το βάρος της υπεράσπισης του προϋπολογισμού

γ) Να αίρεται με τον πλέον σαφή, κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο κάθε υπόνοια ότι η ΛΑ.Ε. στηρίζει την παράταξη της κ. Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και κάθε άλλη παράταξη που βρίσκεται στην υπηρεσία μνημονιακών πολιτικών και σε αγαστή σύμπνοια με τα κάθε λογής οικονομικά συμφέροντα.

Τις αμφισημίες η Αριστερά τις πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν και είναι βέβαιο ότι θα τις πληρώσει και τώρα. Η λογική των «εσωτερικών ισορροπιών», του πολέμου ανακοινώσεων και των ψευδώνυμων/ψευδεπίγραφων άρθρων πρέπει να τελειώνει. Το κεντρικό πολιτικό όργανο της ΛΑ.Ε. οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και ν’ αναλάβει το ρόλο που του αναλογεί. Ο κόσμος που μας στήριξε κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αλλά και ο κόσμος που μας παρακολουθεί, με την ελπίδα ότι δε θ’ αποδειχτούμε «μία από τα ίδια», έχει αυξημένες απαιτήσεις από μας, μετά και τις τραγικές διαψεύσεις της προηγούμενης περιόδου. Δεν έχουμε δικαίωμα να τον διαψεύσουμε για μία ακόμη φορά.




Ανακοίνωση μελών ΛΑΕ Καβάλας


Οι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ψήφισης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής από μέλη της ΛΑΕ, ζήτημα καίριας πολιτικής σημασίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη να εκφράσουμε τη διαφωνία μας με τη συγκεκριμένη πρακτική και να συμπαραταχθούμε με τους συντρόφους των τοπικών ΛΑΕ Παλλήνης, Νέας Σμύρνης και Άρτας, όπως αυτοί τοποθετήθηκαν μέσω των ανακοινώσεων που εξέδωσαν. Θεωρούμε ότι πρόκειται για ένα θέμα για το οποίο θα πρέπει να λάβουν θέση όλες οι τοπικές συνελεύσεις, και ιδίως αυτές της Αττικής, με όρους ουσιαστικού διαλόγου και δημοκρατίας.

Επιπλέον, θεωρούμε σημαντική την αντιστοίχιση των πράξεων και στάσεων με τις θέσεις που εξαγγέλλουμε, δηλαδή την αντιμνημονιακή και αντινεοφιλελεύθερη θέση μας. Επίσης, θεωρούμε ότι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του αγώνα που δίνουμε καθημερινά, είναι η συνέπεια με τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας. Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής από μέλη της ΛΑΕ συνιστά αυτοτελώς ένα σημαντικό ζήτημα, το οποίο κρίνουμε ότι άμεσα πρέπει να επιλυθεί, αλλά και ενδεικτικό μιας γενικευμένης κατάστασης, ή με άλλα λόγια, τον προάγγελο και για άλλα παρόμοια περιστατικά. Η στάση της ΛΑΕ και των μελών της κρίνεται απαραίτητο να αποσαφηνιστεί και μάλιστα, με διαδικασίες που επιτρέπουν τη συμμετοχή και έκφραση του σύνολου των μελών της.

Τα κάτωθι υπογεγραμμένα μέλη της ΛΑΕ Καβάλας:
Ό. Ζιώρη
Π. Λεονταράκης
Ν. Οικονόμου
Ε. Στεργιοπούλου
Στ. Χριστοφορίδου



Δημοσιεύουμε την απόφαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Επιτροπής ΛΑΕ Νέας Σμύρνης σχετικά με τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής και την υπερψήφισή του από μέλη της ΛΑΕ

Συνεδρίασε την Τρίτη 22/12 το συντονιστικό της ΠΕ Ν. Σμύρνης της ΛΑΕ, με θέμα την υπερψήφιση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής ,από τους συν. αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑΕ. Μέσα σε συντροφικό κλίμα ουσιαστικού διαλόγου, ακούσαμε τις τοποθετήσεις και των δύο συντρόφων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, σ. Π. Αθανασιάδη και Φ. Νικολιδάκη. Πήραν τον λόγο και τοποθετήθηκαν 12 από τους 15 συν. μέλη του συντονιστικού.

Σε νέα συνεδρίαση στις 28/12 το συντονιστικό αποφάσισε.

1) Το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε και εξακολουθεί να υπάρχει, με την υπερψήφιση του μνημονιακού, διαχειριστικού προϋπολογισμού της Π. Αττικής από τους 4 αντιπεριφερειάρχες μέλη της ΛΑΕ, δεν είναι κυρίως συνδικαλιστικό και αυτοδιοίκησης, αλλά πρωτίστως πολιτικό και ως εκ τούτου ζήτημα αρχής.

Με αυτή την έννοια χαιρετίζουμε την στάση των συντροφισσών-ων,περιφερειακών συμβούλων που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της Π.Α. Δηλώνουμε πως οποιαδήποτε συμμετοχή και συμπόρευση, έστω και με αστερίσκους, με την χρεοκοπημένη, μνημονιακή πολιτική του Σύριζα, όπου και όπως και αν αυτή εκφράζεται και ιδιαίτερα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, μόνο ζημιά προκαλεί στο εργατικό, λαϊκό και συνδικαλιστικό κίνημα, και ως εκ τούτου μας βρίσκει πλήρως αντίθετους.

2) Εάν η ΛΑΕ φιλοδοξεί, σε συνθήκες λαϊκής απογοήτευσης και αποστράτευσης, σε συνθήκες εξαθλίωσης και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να εκφράσει ένα μέτωπο αντίστασης και φιλολαϊκής διεξόδου από την κρίση με σαφή ιδεολογικό και ταξικό πρόσημο, δεν μπορεί να ροκανίζει το πολιτικό της μέλλον στέλνοντας αμφίσημα και αντιφατικά μηνύματα συνύπαρξης και συμπόρευσης, με τον μνημονιακό και συστημικό πλέον Σύριζα. Δεν μπορεί να συμβάλλει στην υπερψήφιση προϋπολογισμών λιτότητας και διαχείρισης της κρίσης, που επιβάλλονται από την ΕΕ, το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο και τα επώνυμα ιδιωτικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον χώρο της Περιφέρειας Αττικής.

3) Οι όποιες αντικειμενικές και υποκειμενικές δυσκολίες και αδυναμίες, λόγω της συγκυρίας, δεν πρέπει να μας οδηγούν σε μεσοβέζικές και άτολμες αποφάσεις που μεταθέτουν το πρόβλημα, δημιουργούν εικόνα συνδιαχείρισης και αποδυναμώνουν το καθαρό πολιτικό στίγμα που έχει ανάγκη η ΛΑΕ.

4) Κατανοούμε την προσωρινότητα των οργάνων, αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε σοβαρή αδυναμία του ΠΣ και της ΠΓ, το ότι δεν μπόρεσαν ή δίστασαν να ξεκαθαρίσουν έγκαιρα και εν τη γεννέσει του το πρόβλημα. Θεωρούμε επίσης αρνητική εξέλιξη για την εσωκομματική λειτουργία και δημοκρατία, την πλήρη περιθωριοποίηση της βάσης και των μελών της ΛΑΕ, για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ελπίζουμε τέλος, πως η στάση των συν. που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό, δεν ήταν αποτέλεσμα παρεμβάσεων γραφειοκρατικών μηχανισμών και ισορροπιών.

Οι οργανώσεις της ΛΑΕ, επιβάλλεται να γίνουν κύτταρα παραγωγής πολιτικής και δράσης, συνδιαμορφωτές των πολιτικών θέσεων και αποφάσεων. Είμαστε διατεθειμένοι και αποφασισμένοι να εγγυηθούμε μια τέτοια λειτουργία, για να αποφύγουμε λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.

5) Καλούμε το ΠΣ και την ΠΓ, να ξεκαθαρίσει άμεσα και με διάφανο τρόπο, συντροφικά, το πρόβλημα, χωρίς λογικές συσχετισμών και μηχανισμών, αλλά από θέσεις αρχής. Να δρομολογήσει την αναγκαία ρήξη με τον Σύριζα και τις ανά χώρους πολιτικές του εκφράσεις. Ο ομφάλιος λώρος με το πρόσφατο παρελθόν πρέπει να κοπεί τώρα, ακόμα και αν πληγώσει.

Καλούμε τους συν. που υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό της Π.Α. να αναλογιστούν το κατά την γνώμη μας, σοβαρό πολιτικό ατόπημα τακτικής, και να συνταχθούν ξεκάθαρα με την γραμμή της ρήξης, αποχωρώντας απο την Δύναμη Ζωής, δημιουργώντας νέα ανεξάρτητη ενιαία περιφερειακή παράταξη.

Τέλος καλούμε το Τμήμα Τ.Α., να λειτουργήσει ουσιαστικά, χωρίς αποκλεισμούς, παράγοντας θέσεις για την ΤΑ, στη δράση μας στους Δήμους και της Περιφέρειας.

Θεωρώντας πως το ΠΣ και η ΠΓ, θα αφουγκραστεί έγκαιρα και αποφασιστικά τις ανησυχίες και τις προτάσεις μας, δηλώνουμε αποφασισμένοι να επαγρυπνούμε για να υπερασπιστούμε το πνεύμα και το γράμμα του νέου πολιτικού φορέα της ΛΑΕ, όπως αυτά απορρέουν από την ιδρυτική της διακήρυξη.
- See more at: http://www.xekinima.org/arthra/view/article/i-lae-n-smyrnis-gia-ton-proypologismo-tis-perifereias/#sthash.H9Yf0gmM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου