Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος στηρίζει τις προσπάθειες του Φιλοζωικού


Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος χορήγησε έγκαιρα βεβαίωση στο Φιλοζωικό της πόλης μας, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους να αμυνθούν στην έξωση που επιχειρεί η Δ/νση Δασών για τα αδέσποτα. 

Σε αυτήν εξηγεί ότι οι φιλόζωοι δεν είναι καταπατητές, ούτε έχουν κάνει οποιαδήποτε κατασκευή εντός του άλσους, ή κοπή δέντρων κλπ. Αντίθετα η παρουσία τους βοηθάει στην περίφρουρηση του. 
 
Επίσης βεβαιώνει πως ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθει για ανεύρεση άλλου χώρου, που θα στεγάσει τις δραστηριότητες του Φιλοζωικού. Παράλληλα θα φροντίσει για το γκρέμισμα και των άλλων αυθαίρετων κατασκευών. 

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της βεβαίωσης:


ΒΕΒΑΙΩΣΗ

Ο Δήμαρχος του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος Αττικής βεβαιώνει με την παρούσα ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Ν. Φιλαδέλφειας δεν προέβη σε καμία κατασκευή εντός του Άλσους Ν. Φιλαδέλφειας, οι υφιστάμενες κατασκευές προϋπήρχαν και δη από της λειτουργίας του ζωολογικού κήπου εντός του Άλσους. Ο χώρος τον οποίον χρησιμοποιεί ο Σύλλογος κατά διαστήματα για τις ανάγκες περίθαλψης και νοσηλείας αδέσποτων ζώων, για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων ανάπτυξης φιλοζωικού πνεύματος κ.λπ., έχει παραχωρηθεί με απόφαση προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και δεν κατελήφθη αυθαίρετα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Μέχρι σήμερα, από την ενημέρωση της Υπηρεσίας Πρασίνου, προκύπτει ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος δεν έχει προβεί σε κοπή δένδρων, θάμνων και λοιπών φυτών, αντίθετα, η παρουσία και η δραστηριοποίηση του Συλλόγου εντός του Άλσους, περιφρουρεί αυτό από κάθε είδους επιβουλία εναντίον του.

Τέλος, βεβαιώνουμε ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου χώρου μετεγκατάστασης των δραστηριοτήτων του Φιλοζωικού Συλλόγου, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του γκρεμίσματος των αυθαίρετων κτισμάτων εντός του Άλσους που ξεκίνησε το 2015.

Η παρούσα χορηγείται για κάθε νόμιμη χρήση.

Ο Βεβαιών Δήμαρχος
του Δ.Φ.Χ.
Αριστείδης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου