Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Βαρβαρότητα και υποκρισία


Η σεξουαλική κακοποίηση εκατοντάδων γυναικών στη Γερμανία την παραμονή της πρωτοχρονιάς από μετανάστες απετέλεσε το αγαπημένο θέμα των δυτικών ΜΜΕ που εξέφρασαν για μία ακόμα φορά τον αποτροπιασμό τους απέναντι στη βαρβαρότητα των μεταναστών. Οι φασίστες εκμεταλλεύτηκαν δεόντως τα περιστατικά για να εξαπολύσουν ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι ακροδεξιοί με τις γραβάτες βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν βγάζοντας όλο το αντιμεταναστευτικό τους μένος.

Δυστυχώς, αυτή τη φορά είχαν κάπου να πατήσουν, γιατί οι σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών (ακόμα κι αν δεν έφτασαν στο σημείο του βιασμού) είναι κάτι που δικαίως προκαλεί οργή σε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο που μισεί τα κτηνώδη ένστικτα, ιδιαίτερα όταν αυτά οδηγούν στην άσκηση σεξουαλικής βίας κατά γυναικών. Κι ήταν όντως κτηνώδη τα ένστικτα εκείνων που όρμησαν ως μεθυσμένος όχλος στις γυναίκες που περνούσαν από την κεντρική πλατεία της Κολωνίας το βράδυ της παραμονής της πρωτοχρονιάς για να τις ταπεινώσουν σεξουαλικά και να τις ληστέψουν.


Πάει πολύ όμως να εμφανίζονται οι φασίστες και τα δυτικά ΜΜΕ σαν «υπερασπιστές» του γυναικείου φύλου, επειδή οι θύτες ήταν μετανάστες. Οχι γιατί οι μετανάστες είναι υπεράνω κριτικής, αλλά γιατί οι φασίστες και οι ατσαλάκωτοι «τηλεφωστήρες» είναι οι πρώτοι διδάξαντες την κακοποίηση των γυναικών, όχι μόνο τη φυσική (αλα Κασιδιάρη) αλλά και την ηθική, οικονομική και  κοινωνική τους κακοποίησης. Οι «τηλεφωστήρες», μάλιστα, είναι που μετέτρεψαν τη γυναίκα-σκεύος ηδονής σε θέαμα προς πώληση, σε μια κοινωνία που η «σεξουαλική απελευθέρωση» αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος της χρόνιας καταπίεσης του γυναικείου φύλου.

Μήπως όμως οι επιθέσεις αυτές ήταν κεραυνός εν αιθρία στην «πολιτισμένη» Γερμανία; Ας δούμε πώς περιέγραφαν την πρώτη μέρα στη γιορτή της μπίρας (το περιβόητο Οκτόμπερφεστ) του Μονάχου δύο γυναίκες δημοσιογράφοι (η Καρολίν Μπάιζελ και η Μπεάτε Βιλτ) από τη Süddeutsche Zeitung, πολύ πριν το κύμα των προσφύγων κατακλύσει τη χώρα: «Ο σύντομος δρόμος προς την τουαλέτα είναι σκέτο βάσανο. Μέσα σε τριάντα μέτρα θα μετρήσεις τρεις εναγκαλισμούς από άγνωστους μεθυσμένους άντρες, δύο χτυπήματα στον πισινό, μία ανεβασμένη φούστα και σκόπιμα χυμένη μπύρα στο ντεκολτέ» (29/11/2011, http://www.sueddeutsche.de/muenchen/sexuelle-uebergriffe-auf-dem-oktoberfest-entbloessung-im-bierzelt-1.1151859). Σε άρθρο με τίτλο «Δε φταίνε οι μετανάστες για την κουλτούρα των βιασμών στην Γερμανία», οι Στέφανι Λοχάους και Αννε Βίτσορεκ επισημαίνουν ότι στο Οκτόμπερφεστ γίνονται κάθε χρόνο δέκα βιασμοί κατά μέσο όρο, αν και οι κακοποιήσεις που δεν καταγράφονται ποτέ εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 200 (http://www.vice.com/read/rape-culture-germany-cologne-new-years-2016-876). Οι γυναίκες δημοσιογράφοι στηλιτεύουν μάλιστα τη στάση των ΜΜΕ που προτιμούν να συζητούν για τις ψεύτικες καταγγελίες περί βιασμών, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι αυτές είναι σπάνιες (κάτω από το 5% στην Γερμανία), αλλά και για το γερμανικό νόμο που θεωρεί ότι βιασμός υπάρχει μόνο αν η γυναίκα αποδείξει ότι αντιστάθηκε!

Αν πάμε ακόμα πιο πίσω χρονικά, θα βρούμε έκθεση του γερμανικού υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας με τίτλο: «Υγεία, Ευημερία και Προσωπική Ασφάλεια των γυναικών στην Γερμανία – Μια αντιπροσωπευτική μελέτη της βίας κατά των γυναικών στη Γερμανία», που δημοσιεύτηκε πριν από εντεκάμισι χρόνια, το καλοκαίρι του 2004 (http://www.bmfsfj.de/RedaktionBMFSFJ/Abteilung4/Pdf-Anlagen/kurzfassung-gewalt-frauen-englisch,property=pdf,bereich=bmfsfj,sprache=de,rwb=true.pdf). Η έκθεση προέκυψε από συνεντεύξεις περισσότερων από δέκα χιλιάδες γυναικών ηλικίας 16 μέχρι 85 ετών, που διαμένουν σε διάφορες περιοχές της Γερμανίας, και διεξήχθη από το Φλεβάρη μέχρι τον Οκτώβρη του 2003, δηλαδή σε μια περίοδο πολύ πριν ενσκύψει το μεταναστευτικό κύμα. Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου μία στις επτά γυναίκες ανέφερε ότι στη ζωή της είχε  πέσει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας, από την ηλικία των 16, ενώ το 58% των γυναικών είχε βιώσει σεξουαλική παρενόχληση. Μεγάλο (γύρω στο 37%) ήταν και το ποσοστό των γυναικών που είχαν βιώσει κάποιας μορφής φυσική κακοποίηση. Η καταπίεση της γυναίκας είναι συστατικό στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος και η «πολιτισμένη» Γερμανία δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σ’ αυτόν το γενικό κανόνα.

Από την άλλη, όσο αλήθεια είναι ότι οι άντρες που έκαναν αυτές τις κτηνώδεις πράξεις αποτελούν ντροπή για το αντρικό φύλο, άλλο τόσο αλήθεια είναι ότι τα κτηνώδη ένστικτα δεν είναι εγγεγραμμένα στο DΝΑ των μεταναστών, αλλά πηγάζουν από τη θέση που τους έχει καταδικάσει η ίδια η «πολιτισμένη Δύση» όλα αυτά τα χρόνια. Οταν τους μεταχειρίζεται σαν βαρβάρους, δε θα μπορούσαν να της αρνηθούν όλα τα «αγαθά» της βαρβαρότητάς τους.

Αν και στην πλειοψηφία τους οι θύτες ήταν μετανάστες, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μεταξύ των 31 συλληφθέντων που ταυτοποίησε μέχρι στιγμής η αστυνομία εντοπίστηκαν δύο Γερμανοί κι ένας Αμερικάνος. Αυτό, όμως, δεν ταιριάζει στην αντιμεταναστευτική προπαγάνδα. Η τελευταία οργιάζει και βλέπουμε να ανασύρεται πλέον στην επιφάνεια κάθε περιστατικό σεξουαλικής βίας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα, στο Ελσίνκι αναφέρθηκαν μόλις τρία παρόμοια περιστατικά στο σταθμό του τραίνου όπου βρίσκονταν 1.000 Ιρακινοί, ενώ στη Ζυρίχη έξι γυναίκες περικυκλώθηκαν από έγχρωμους που τις λήστεψαν (http://www.news.com.au/world/europe/new-years-eve-sex-assaults-also-reported-in-finland-sweden-and-austria/news-story/ce603ac27e5ebb4479874096fe299b97). Αυτά, όμως, ήταν αρκετά για να παρουσιαστούν από τα ελληνικά ΜΜΕ σαν «κύμα επιθέσεων» που εξαπλώθηκε δήθεν στις ευρωπαϊκές χώρες. Αν διαβάζαμε αστυνομικά δελτία όλα αυτά τα χρόνια, ίσως να βρίσκαμε περισσότερες επιθέσεις από αυτές που σημειώθηκαν στις παραπάνω πόλεις. Η προπαγάνδα όμως πρέπει να δουλέψει.

Οι 1.000 με 1.500 μετανάστες που αντάλλασαν φωτοβολίδες στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας (πόλη στην οποία η εγκληματικότητα ανθεί τα τελευταία χρόνια) πρέπει να παρουσιαστούν συλλήβδην σαν «βιαστές», άσχετα αν λιγότερες από τις μισές (το 40%)  επιθέσεις που αναφέρθηκαν την παραμονή της πρωτοχρονιάς ήταν σεξουαλικές επιθέσεις. Αυτό το αναφέρουμε γιατί τα πογκρόμ που θα γίνουν κατά των μεταναστών το επόμενο διάστημα στις ευρωπαϊκές χώρες (και πρώτα απ’ όλα στη Γερμανία) θα «δικαιολογηθούν» με βάση και αυτά τα περιστατικά, που σκόπιμα πρέπει να  διογκωθούν για να γίνουν κοινωνικά αποδεκτά τα πογκρόμ.

Οσο υπάρχει μαζική εξαθλίωση που οδηγεί στη μετανάστευση κι όσο υπάρχει άγρια καταστολή και εκμετάλλευση των μεταναστών, μαζί με τη διόγκωση της φτώχειας των «ντόπιων», επόμενο είναι η σεξουαλική βία κατά των γυναικών να ανθεί παράλληλα με την εκπόρνευσή τους, όχι μόνο από τους νταβατζήδες της νύχτας, αλλά και από τους κυριλέ νταβατζήδες των αστικών ΜΜΕ, που τώρα ολοφύρονται καταγγέλλοντας τη βαρβαρότητα των μεταναστών και κρύβοντας τα κουφάρια των παιδιών τους, που τα κύματα εξακολουθούν να ξεβράζουν στις παραλίες των νησιών του Αιγαίου.


πηγή: eksegersi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου