.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ «ΠΟΥΘΕΝΑΔΕΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ (ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Ν. 23)


Τα οικονομικά χάλια της Ερασιτεχνικής μπορεί να είναι γνωστά και δεδομένα, αυτό όμως κάθε άλλο σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απορίες σχετικά μ’ αυτά. Το κύριο ερώτημα είναι: «Πως γίνεται να είναι η Ερασιτεχνική σε τέτοια χάλια όταν την περίοδο 2013-2014 πέρασε πακτωλός χρημάτων από το ταμείο της;» στο οποίο όμως θ’ απαντήσουμε προσεχώς. Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε ότι παρά το γεγονός ότι η Ερασιτεχνική έχει έσοδα από Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. ωστόσο ούτε δεκάρα τσακιστή δεν μπαίνει στο ταμείο της. Θα σας αποκαλύψουμε επίσης το ποσό το οποίο έχει πληρώσει για λογαριασμό της η Π.Α.Ε. σε τρίτους όπως αυτό προκύπτει από τον Ισολογισμό της. 

Στον Ισολογισμό της Π.Α.Ε. (βλέπε εδώ) αναφέρεται ποσό 782.722,50 Ευρώ με την αιτιολογία «Αγορές Παγίων», το οποίο έτσι όπως δίνεται (χωρίς καμία εξήγηση) είναι μάλλον ακαταλαβίστικο. Θεωρούμε πως η Π.Α.Ε. (αν και δεν πιστεύουμε ότι θα το κάνει) έχει υποχρέωση στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.» (τον οποίο επικαλείται μόνο όταν είναι ν’ αγοράσει εισιτήρια) να τον ενημερώσει όσο γίνεται αναλυτικότερα για το κονδύλι αυτό. Όταν παρουσιάζαμε τον Ισολογισμό αναρωτιόμαστε: 

«Στο σημείο αυτό είναι αναγκαία μια διευκρίνιση αναλόγως της οποίας αλλάζει το περιεχόμενο του κονδυλίου αυτού. Τα πάγια αυτά αγοράστηκαν για λογαριασμό της Ερασιτεχνικής ή τα αγόρασε η Π.Α.Ε. από την Ερασιτεχνική (που τα είχε στην κατοχή της);».

Σήμερα είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε ότι όπως προκύπτει με βάσει την πληροφόρηση μας η συντριπτική πλειοψηφία των 782.722,50 Ευρώ (αν όχι όλο) αφορά πληρωμές κατασχετηρίων σε βάρος της Ερασιτεχνικής. Πιστωτές της Ερασιτεχνικής οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις (με τις οποίες έχουν επιβάλλει «κατασχέσεις εις χείρας τρίτων») παίρνουν τα ποσοστά της Ερασιτεχνικής από τις Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε. απλώς και μόνο κοινοποιώντας τους τις αποφάσεις αυτές.

Στους πιστωτές περιλαμβάνονται είτε αθλητές, είτε μελετητές και εταιρείες που είχαν εμπλακεί στην ανέγερση του γηπέδου (σχεδίου Γρανίτσα). Μέχρι την στιγμή που «πάγωσε» το έργο είχαν συνταχθεί (ολοκληρωθεί) μια σειρά από μελέτες (π.χ. ηλεκτρολογική) για το νέο γήπεδο οι οποίες δεν πληρώθηκαν ποτέ. Οι μελετητές αυτοί (ελεύθεροι επαγγελματίες και εταιρείες) κινήθηκαν δικαστικά εναντίον της Ερασιτεχνικής και δικαιώθηκαν. Μόνη εξαίρεση απετέλεσε ο J&P AVAX η υπόθεση του οποίου από κακούς χειρισμούς του δικηγόρου της εταιρείας (όχι δεν ήταν ο Αλεξίου) έλαβε άσχημη γι’ αυτόν τροπή.

Είναι προφανές ότι όπως έχουν σήμερα τα πράγματα λεφτά στο προσεχές μέλλον (για την επόμενη δεκαετία) δεν πρόκειται να μπούν στο ταμείο του Σωματείου, αφού το ύψος των κατασχετηρίων αναμένεται ν’ αυξηθεί ενώ τα έσοδα ως ποσοστά επί των εισιτηρίων -κυρίως της Π.Α.Ε.- δεν αναμένεται ν’ αυξηθούν δραματικά απ’ όσα είναι μέχρι τώρα. Επιπρόσθετα έχουμε και την χαζομάρα (που στην περίπτωση μας καταντά εγκληματική) της φορολόγησης του 10% από τα εισιτήρια με ποσοστό 10% (βλέπε εδώ). Γίνεται λοιπόν κατανοητή η επιλογή της ενίσχυσης μέσω κουπονιών η οποία ακολουθείται σε κάθε ντέρμπι (όπως με τον Γαύρο) για την οικονομική επιβίωση(;) της «νεκροζώντανης» Ερασιτεχνικής. 

Το επόμενο χρονικό διάστημα (και αναλόγως της συνέχισης ή όχι της αποχής των δικηγόρων) αναμένεται να τελεσιδικήσουν στο Εφετείο και άλλες υποθέσεις οι οποίες θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μπορεί η κατάσταση να φαίνεται αποκαρδιωτική όμως δεν είναι ακριβώς έτσι. 

Δεδομένου ότι τα μεγαλύτερα ποσά των υποθέσεων αυτών αφορούν την σύνταξη μελετών για το «Σχέδιο Γρανίτσα» θα μπορούσε να βρεθεί μια αμοιβαία ικανοποιητική λύση η οποία εκτός από το οικονομικό πρόβλημα της Ερασιτεχνικής θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει και την υπόθεση του γηπέδου. Να πώς:

Έρχεται ο Μελισσανίδης (ο ίδιος χωρίς μεσάζοντες) σε συνεννόηση με τους μελετητές και τις εταιρείες που έχουν απαιτήσεις από την δουλειά που είχαν ήδη παραδώσει για το «γήπεδο Γρανίτσα» και αυτοί μεν σταματούν τις ενέργειες τους (ξεμπλοκάροντας την χρηματοδότηση του Σωματείου από Π.Α.Ε. & Κ.Α.Ε.), ενώ ο «Τίγρης» προχωρά μ’ αυτούς (και όχι την ομάδα του Ανδριόπουλου) την ανέγερση της «Αγιά Σοφιάς».

Έχουμε ήδη γράψει -μεταξύ άλλων- σε προηγούμενο κείμενο μας (βλέπε εδώ) ότι η Οικοδομική Άδεια που δόθηκε με τον δεύτερο «νόμο Γρανίτσα» έχει απεριόριστη χρονική διάρκεια (εφ’ όσον δόθηκε με νόμο) και πως οι περιβαλλοντικοί της όροι ισχύουν (μετά και από 3ετή παράταση) ως τον Δεκέμβρη του 2016. Η Οικοδομική Άδεια μπορεί ν’ αναθεωρηθεί και τα σχέδια της να προσαρμοστούν αν αυτό κριθεί αναγκαίο, ενώ πλέον δεν μπορεί να προσβληθεί από κανέναν.   

Περαιτέρω -και αυτό πρέπει να το έχουν όλοι υπ’ όψη τους- για ν’ ακυρωθεί η υπάρχουσα Οικοδομική Άδεια (και να εκδοθεί νέα) θα πρέπει να εξοφληθούν πρώτα όλοι οι προηγούμενοι μελετητές, κάτι το οποίο ο Μελισσανίδης μέχρι σήμερα αποκλείει κατηγορηματικά λέγοντας υποτίθεται: «Να πάνε να τα πάρουν από την Ερασιτεχνική» (αυτό ακριβώς κάνουν κι αυτοί).   

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι η ευκολότερη (αλλά και φθηνότερη) λύση είναι η αποχώρηση του project manager Ανδριόπουλου μαζί με όλη την ομάδα των συνεργατών του και η συνέχιση του έργου με τους προϋπάρχοντες μελετητές αφού προηγουμένως αναθεωρηθεί η Οικοδομική Άδεια (κάτι που μπορεί να γίνει παράλληλα με τις εργασίες ανέγερσης)

Δεν είναι αργά να κάνει ο Μελισσανίδης και οι συνεργάτες του (πλήν Ανδριόπουλου και της ομάδας του εννοείται) μια νέα αρχή στο ζήτημα του γηπέδου της Α.Ε.Κ. σκορπώντας ενθουσιασμό στον «κόσμο της Α.Ε.Κ.». Στο θέμα αυτό δεν χωράνε ντροπές και περηφάνιες. Στο κάτω-κάτω για το γήπεδο της Α.Ε.Κ. μιλάμε και όχι για το σπίτι του (όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει ο ίδιος)… 

18 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου