Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Το ναι της Περιφέρειας, να μην γίνει όχι για το γήπεδο της ΑΕΚ


Μάριος Ματσάνκος

Περισσότερο με μπέρδεψε η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρά με βοήθησε. Νομίζω και στην ΑΕΚ το ίδιο πρέπει να νιώθουν. Διότι δεν μπορεί να είναι χαρούμενοι όταν σου βάζουν 5 προϋποθέσεις για να κάνεις ένα γήπεδο που ονειρεύεσαι, συν κάποια εξτρά που μπήκαν τελευταία στιγμή. Θα μπορούσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να πει ένα ξεκάθαρο ναι στο γήπεδο και να τελειώνουμε, αφού η απόφαση δεν άλλαζε μιας και από την ατμόσφαιρα της αίθουσας ήταν ξεκάθαρο πως τα ναι θα ήταν περισσότερα. Ωστόσο, αυτή η απόφαση έκανε τα πράγματα χειρότερα και πολύ φοβάμαι ότι η ΑΕΚ έχει μπροστά της έχει ακόμα δρόμο.

Εμένα που θυμίζει κάτι από το δημοψήφισμα του Ιουνίου, όταν ο ελληνικός λαός είπε ένα ηχηρό όχι στα ασφυκτικά μέτρα και στο ευρώ και ψαφνικά αυτό το όχι έγινε ναι. Φοβάμαι μην γίνει το ίδιο και εδώ. Το ναι της Περιφέρειας, να μην γίνει όχι για το γήπεδο της ΑΕΚ. Δεν θα πέσω από τα σύννεφα. Είμαστε άλλωστε μαθημένοι από τα δημοψηφίσματα.

Τώρα μάλιστα μπορεί να ερμηνεύσει κανένας γιατί είπε η κυβέρνηση ναι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είπε ναι αλλά με όρους. Όροι που δεν λύνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Δύο σημαντικότατοι είναι η γραμμή 4 του Μετρό, για την οποία δεν έχει εκπονηθεί καν μελέτη. Άρα μιλάμε ούτε σε 10 χρόνια. Ενώ το άλλο είναι οι υπογειοποιήσεις που κανείς δεν λέει από πού θα βρεθούν χρήματα για ένα τόσο σημαντικό έργο. Θα τα δώσει το ΕΣΠΑ ή κάποιος άλλος φορέας; Κανένας δεν ξέρει!

Φοβάμαι πως μπλέξαμε. Και μπλέξαμε για τα καλά. Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί κανείς γιατί η Μελέτη που παρουσίασε η ΑΕΚ αντί να κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, τα δυσκόλεψε; Δεν θα μπορούσε, λέω εγώ τώρα, να γίνει ένα γήπεδο, χωρίς να πειραχτεί το παραμικρό; Ούτε φωνές θα είχαμε, ούτε αντιδράσεις, ούτε τίποτα. Αφήστε δε, που εγκυμονεί μεγάλος κίνδυνος σε περίπτωση που προχωρήσει η ΑΕΚ στην έκδοση της οικοδομικής άδειας να υπάρχουν προσφυγές και να τρέχουμε πάλι στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Πόσος χρόνος θα πάει χαμένος; Ο κόσμος μπορεί να περιμένει; Δεν νομίζω!

πηγή: aek24hours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου