Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Σπύρος Καβακόπουλος: ΤΡΑΓΙΚΟ

Η μονταρισμένη φωτογραφία είναι από Φινλανδική σελίδα

Πέρασε στα ψιλά, αν και το πέρασαν ως τρίτη είδηση τα κανάλια.

Ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Jyrki Katainen, για θέματα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προέτρεψε τις εταιρείες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, να επικοινωνήσουν απευθείας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων χωρίς κυβερνητική έγκριση. 

Και λίγο παρακάτω λέει : Όταν επισκέφτηκα την Αθήνα διαπίστωσα πως οι ελληνικές αρχές, δεν ήταν ενήμερες για όλες τις ευκαιρίες, για παράδειγμα για το πώς να κάνουν χρήση των διαρθρωτικών κονδυλίων……

Η ανικανότητά μας σκάβει πάτο, αν και η προσωπική μου εμπειρία λέει ότι μάλλον φταίει η τεμπελιά των κομματόσκυλων δημοσίων υπαλλήλων, που βαριούνται ν’ ασχοληθούν και να μάθουν. 


Ακολουθεί ένα δικό μου σχόλιο: 




Θα μου επιτρέψει ο αγαπητός φίλος Σπύρος, να σχολιάσω πως επί υπουργίας οικονομικών και πρωθυπουργίας του παραπάνω, η Φινλανδία άρχισε να βουλιάζει οικονομικά. 

Ο ίδιος στη χώρα του χαρακτηρίστηκε αποτυχημένος στην οικονομική διαχείριση, και όταν αποχώρησε από την πρωθυπουργία το κόμμα του δημοσκοπικά βρισκόταν περίπου στο 15%. Στο τέλος της θητείας του η Φινλανδία χαρακτηρίστηκε επίσης, ως ο μεγάλος ασθενής της Ε.Ε. για τις δημοσιονομικές της επιδόσεις… 

Ας μη ξεχνάμε πως ανήκει σε αδελφό πολιτικό κόμμα με τη Νέα Δημοκρατία, και επομένως κάνοντας χρήση θέσης και βαθμού, δεν ξεχνά να κάνει δηλώσεις που έμμεσα την ενισχύουν.  
Καλό είναι να θυμηθούμε και έναν άλλο αποτυχημένο πορτογάλο πολιτικό, και επίσης πρώην αποτυχημένο πρωθυπουργό στη χώρα του, ο οποίος έγινε πρόεδρος παρακαλώ της Κομισιόν. Τον Ζοζέ Μπαρόζο. Νωρίτερα και αυτός είχε αγοράσει τα ίδια γερμανικά υποβρύχια που γέρνουν, χωρίς να τα έχει ανάγκη η χώρα του, καθώς δεν έχει κανένα απολύτως εχθρό στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα της.

Νομίζω πως δεν είναι το καλύτερο να αποδεχόμαστε άκριτα, οτιδήποτε πετάνε ως επικυρίαρχοι, διάφοροι πολιτικοί τενεκέδες στις χώρες τους…



υγ. Η φωτογραφία παρουσιάζει τον Γίρκι Κατάινεν ως κυβερνήτη του Κόστα Κονκόρντια, που ο καπετάνιος του το έριξε στα βράχια.

1 σχόλιο:

  1. Το να λέει ο Γίρκι Κατάινε επικοινωνήστε μαζί μας για να επενδύσετε στην Ελλάδα, γιατί "αυτοί εκεί δεν ξέρουν" το θεωρώ τεράστια προσβολή και σίγουρα για να μην μιλά κανείς από δω, είναι αλήθεια. Όπως αλήθεια είναι ότι πετιούνται ατελείωτα χρήματα για τους πρόσφυγες λόγω της ανοργανωσιάς μας και το χειρότερο ότι γινόμαστε ρεζίλι στους ξένους εθελοντές που τα βλέπουν. Η προσωπική μου εμπειρία από τα προσφυγικά κέντρα Γαλάτσι, Ντάε Κβο Ντο και Χίο, πολλά θα μπορούσε να πει. Δεν είναι τυχαίο να ανακαλύπτεις ότι υπάρχει αρμόδιος κρατικός υπάλληλος στο προσφυγικό κέντρο Γαλατσίου μετά από ένα μήνα κι αυτό αφού είχε ήδη μεταστεγαστεί το κέντρο στο Ντάε κβο Ντο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή