Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο Νίκος Χαρδαλιάς για τη ΜΠΕ του γήπεδου Μελισσανίδη (ΑΕΚ): «…η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, από την οδό Λεύκης μέχρι την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, είναι αίτημα εύλογο δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής...»



Ο Νίκος Χαρδαλιάς περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμού Σγουρού, εκφώνησε ένα πύρινο λόγο υπέρ του σχεδίου Μελισσανίδη. Ήταν μια τοποθέτηση ξέχειλη λαϊκισμού, η οποία απευθυνόταν κυρίως σε οπαδούς. Και ως τέτοια είχε την απαραίτητη απλοϊκότητα που την κάνει ευκολοχώνευτη από τους αδαείς, ή τους πρόθυμους να καταπιούν οτιδήποτε ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά τους…

Με ακροβατικό λόγο επιχείρησε να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, μη αποφεύγοντας φυσικά να εκφωνήσει μονόπλευρα κομμάτια με τους ισχυρισμούς της ΜΠΕ Μελισσανίδη. Ενώ πρόσθεσε και δικές του φαντασιώσεις, που δεν άπτονται καμιάς πραγματικότητας, ούτε μπορεί κανείς να τις τοποθετήσει έστω στο χώρο της μεταφυσικής. Γιατί οπουδήποτε στην Ελλάδα και το εξωτερικό, μπορεί κανείς να πάει και να λέει πως οι προβλεπόμενες υπογειοποιήσεις δρόμων γύρω από το γήπεδο, με κόστος εκατομμυρίων, εξυπηρετούν τους κατοίκους οι οποίοι μάλιστα είχαν σχετικό αίτημα εδώ και  δεκαετίες. Και δε γίνονται για αποκλειστική χρήση του γηπέδου με δημόσιο χρήμα. Στη Νέα Φιλαδέλφεια όμως θα γελάσουν με την καρδιά τους για το ψέμα. Ή θα γίνουν θηρία για το θράσος του πολιτικάντη που το εκστόμισε. Ή θα τον θεωρήσουν γραφικό και θα σπάνε πλάκα μαζί του….  


Να τι είπε:

«…η υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, από την οδό Λεύκης μέχρι την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, δεν είναι καινούριο ζήτημα… δεν αφορά αίτημα και μόνο που έχει ταυτιστεί με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Είναι αίτημα εύλογο δεκαετιών των κατοίκων της περιοχής»

Διαβάστε ή και ακούστε από το βίντεο που ακολουθεί και έχει αναρτήσει ο ίδιος με την τοποθέτηση του, πως αντιμετωπίζει το θέμα των θέσεων στάθμευσης. Ένας σύγχρονος ευρωπαίος πολιτικός, πρώην δήμαρχος επί 12 χρόνια.

Με αλμπάνικο τρόπο συγκρίνει το γήπεδο που υπήρχε και φτιάχτηκε σχεδόν 100 χρόνια πριν χωρίς φυσικά πρόβλεψη θέσεων στάθμευσης, με αυτό που σχεδιάζεται. Τότε δηλαδή που δεν υπήρχε καμιά θέση στάθμευσης, ούτε και ανάγκη για όλη την Ελλάδα.  Μετά, στην ίδια ποιότητα… συγκρίνει τα υπάρχοντα γήπεδα με το σχεδιαζόμενο, αφού πρώτα φροντίζει να εξαιρέσει αυτά που έχει προβλεφτεί και έχουν θέσεις στάθμευσης. Τόσο αθώα… Κατά τα λοιπά το γήπεδο Μελισσανίδη θα είναι 4 αστέρων ελίτ και από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης…


Απολαύστε τον:

«…για το θέμα των θέσεων πάρκινγκ. Ξέρετε όσοι έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό, όσοι έχουμε υποστηρίξει την πορεία της ΑΕΚ, όσοι παρακολουθούμε τα γήπεδα που υπάρχουν… Το προηγούμενο γήπεδο της ΑΕΚ, το οποίο υπήρξε ιστορικό σημείο συμβολισμού, είχε εγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης; Τα γήπεδα που υπάρχουνε σε όλη την Ελλάδα, έχουν συγκεκριμένες θέσεις στάθμευσης;. Εκτός από το Καραϊσκάκη και κάποια άλλα τα οποία είναι ολυμπιακών προδιαγραφών;»


Για τα ζητήματα ασφάλειας του γηπέδου, πραγματοποιεί ένα παρόμοιο με το προηγούμενο άλμα. Με ειρωνεία συγκρίνει τα ήδη υπάρχοντα που έχουν κατασκευαστεί σε προγενέστερες χρονικές περιόδους, σε άλλες συνθήκες κοινωνικές και οικονομικές, με άλλα δεδομένα όπως είναι η τοποθεσία κλπ.

Να τι είπε:

«…ακούστηκαν κάποιες αιτιάσεις. Η ασφάλεια λέει του γηπέδου. Ενώ είναι ασφαλή όλα τα γήπεδα αυτή την στιγμή της Ελλάδας, έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα αυτά…»

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο, με εξίσου ρηχή επιχειρηματολογία, ισχυρίζεται πως το γεγονός ότι η ΜΠΕ Μελισσανίδη έχει τις περισσότερες παρατηρήσεις και προαιρέσεις, από όσες έχουν έρθει ποτέ στο περιφερειακό συμβούλιο. Τα σημάδια δηλαδή που σε όλους θα έλεγαν ότι εδώ υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις, για αυτό και οι παρατηρήσεις, εκείνος το παρουσιάζει ως αυστηρότητα!  Μάλιστα για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στα λεγόμενα του, έβαλε τίτλο «Παραδοχές» και συνέχισε με έμφαση «Μη αμφισβητούμενες». Η πραγματικότητα είναι πως δεν υπάρχει προηγούμενο ΜΠΕ που να ήρθε στο περιφερειακό συμβούλιο, και να ήταν τόσο ανεπαρκής, αντεπιστημονική, μεροληπτική. Και βεβαίως οι δήθεν μη αμφισβητούμενες παραδοχές, αφορούν αποκλειστικά τον ίδιο. Απλούστατα γιατί αμφιβητούνται…

Να τι είπε:

«Παραδοχές. Μη αμφισβητούμενες! Δεν έχει υπάρξει ποτέ περιβαντολλογική μελέτη με περισσότερες παρατηρήσεις και προαιρέσεις που να έχει έρθει ποτέ σε αυτό το Περιφερειακό Συμβούλιο…»

Επειδή δεν είναι δυνατό, ούτε υπάρχει και λόγος να σταθώ στο σύνολο της τοποθέτησης του κ. Χαρδαλιά, θα κλείσω με ένα τελευταίο απόσπασμα. Σε αυτό μιλάει για την αύξηση του υπερτοπικού ΑΕΠ και των δημοσιονομικών εσόδων της χώρας. Δε θα σταθώ στο ότι ο μόνος που σίγουρα θα κονομήσει, είναι ο ιδιώτης που έχει πάρει τζάμπα ομάδα, διέγραψε τα χρέη της ύψους 200.000.000 ευρώ, πήρε επίσης τζάμπα οικόπεδο και τμήμα άλσους, επιχορηγείται με 20.000.000 ευρώ άμεσα και μερικές φορές τόσα έμμεσα, χωρίς το δημόσιο να έχει κανένα όφελος, ούτε οι κάτοικοι, ούτε η τοπική κοινωνία. Αυτοί θα έχουν μόνο ζημιές…

Αν όμως υποθέσουμε πως το γήπεδο θα προκαλέσει τέτοια αύξηση του υπερτοπικού ΑΕΠ και των δημοσιονομικών εσόδων της χώρας, τότε αυτό δε σταμάτησε να συμβαίνει, ούτε πρόκειται και να σταματήσει όσο υπάρχει ΑΕΚ. Αλλά στο ΟΑΚΑ που παίζει τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ και όχι μόνο, κανείς δεν είδε καμιά  αύξηση του υπερτοπικού ΑΕΠ. Σε ότι αφορά τη χώρα, όπου και να παίζει η ΑΕΚ το αποτέλεσμα απλά θα είναι το ίδιο. Κι ας μη ξεχνάμε πως η ποδοσφαιρική ΑΕΚ απλά πουλάει θέαμα, δεν παράγει κάτι…

Να τι είπε:

«Διαφωνεί κανένας ότι θα συμβάλλει δηλαδή στην αύξηση του υπερτοπικού ΑΕΠ και των δημοσιονομικών εσόδων της χώρας, από τους φόρους που θα πληρώνει η ΑΕΚ;»

Ακολουθεί το βίντεο με το σύνολο της τοποθέτησης του:

         .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου