.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ο καθηγητής του ΕΜΠ και Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Πρωτονοτάριος για τη ΜΠΕ του γηπέδου Μελισσανίδη (ΑΕΚ): «…μιλάμε για συνθήκες τρέλας που θα υπάρχουν όταν θα γίνονται αγώνες που θα έχουν πάρα πολύ κόσμο ή συναυλίες» (βίντεο)



Ο Γιάννης Πρωτονοτάριος έκανε μια ουσιαστική και περιεκτική τοποθέτηση για τη ΜΠΕ Μελισσανίδη, και υπήρξε καταπέλτης για την εισήγηση της Περιφέρειας.

Αποσπάσματα της παραθέτουμε στη συνέχεια, και στο τέλος το βίντεο με ολόκληρη την τοποθέτηση του:

«…έχω εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο με την πλειοψηφούσα παράταξη Δύναμη Ζωής, που αποτελεί και την Περιφερειακή Αρχή. Το λέω αυτό για να θυμίσω ότι άλλη τώρα η εισήγηση που κάνει η περιφερειακή αρχή, και άλλη ήταν η θέση που είχε προεκλογικά. Άλλη ήταν η θέση  του πολιτικού φορέα που υποστήριξε τη Δύναμη Ζωής, σε σχέση με το Ρυθμιστικό της Αθήνας και το γήπεδο της ΑΕΚ, και σε άλλα προχωράμε τώρα.

…θεωρώ ότι η εισήγηση του Δ.Σ. Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, και η εισήγηση που μας παρουσιάστηκε σήμερα, είναι σχεδόν εκ διαμέτρου αντίθετες. Θεωρώ ότι το κείμενο που παρουσίασε ο Δήμαρχος ΝΦ – ΝΧ ο Άρης Βασιλόπουλος, ένα εξαιρετικά τεκμηριωμένο και σχετικά σύντομο κείμενο, που βεβαίως είναι έτσι γιατί στηρίχτηκε στις τεκμηριωμένες γνωμοδοτήσεις επιστημόνων κύρους, όπως είναι καθηγητές πολεοδομίας του Πολυτεχνείου, όπως είναι έγκυρος παράγοντας του διεθνούς αθλητισμού κλπ, και ας επισημάνω μερικά.

Πρόκειται για ένα γήπεδο φαραωνικών διαστάσεων, με πολύ μεγάλα ύψη, που είναι εντελώς ασύμβατο με τη μορφή των κατοικιών που υπάρχουν εκεί, των προσφυγικών, και τις οποίες ξέρω πολύ καλά. Γιατί λόγω ειδικότητας, το 1999 ασχολήθηκα πολύ με τις ζημιές που υπήρχαν στη ΝΦ από το σεισμό, και ξέρω επίσης πολύ καλά ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που είχαν εκεί οι κάτοικοι, θέλανε πάση θυσία να διατηρήσουν οι κατοικίες τους αυτό το χαρακτήρα. Παρότι αυτό θα ήταν ακριβότερο γι΄ αυτούς.

…άρα μιλάμε για συνθήκες τρέλας που θα υπάρχουν όταν θα γίνονται αγώνες που θα έχουν πάρα πολύ κόσμο ή συναυλίες.

…θεωρώ ότι η περιφερειακή αρχή πρέπει να δεχτεί την εισήγηση του δήμου, που είναι πραγματικά βασισμένη σε εντελώς εμπεριστατωμένα στοιχεία. Και θα καλέσω τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που εκλέχτηκαν με τη Δύναμη Ζωής, να μην ακολουθήσουν από κάποιον παραταξιακό ή κομματικό πατριωτισμό, τη γραμμή που μας δόθηκε να ακολουθήσουμε. Άλλωστε δεν είναι και σαφές η κυβέρνηση και ο υπουργός περιβάλλοντος ποια θέση θα ακολουθήσει… να πάρουμε υπόψη τη θέση τους, (εννοεί του Δήμου ΝΦ –ΝΧ) που είναι πολύ  πιο τεκμηριωμένη από τη θέση αυτή που εισηγούμαστε εδώ, και που απλά αναμασά και δίνει επιχειρήματα στις θέσεις της επιχείρησης που θέλει να φτιάξει το γήπεδο της ΑΕΚ.

Σας ξανακαλώ να το σκεφτείτε καλύτερα, και να συμπορευτούμε πραγματικά με βάση τις αρχές μας, τις αξίες και τις παραδόσεις μας.»

      .

1 σχόλιο: