Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

«ΕΠΟΧΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.Κ. (ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΣΤΕΦΘΕΙ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ)

Τα νέα των ερασιτεχνικών τμημάτων είναι ιδιαιτέρως απογοητευτικά. Το τμήμα του γυναικείου βόλεϋ έχει ουσιαστικά διαλυθεί, ενώ το τμήμα του αντρικού χάντμπολ παραπαίει. Και τα δύο τμήματα βρίσκονται σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της πλήρους εγκατάλειψης τους. Υποτίθεται ότι το χάντμπολ θα το αναλάμβανε μια εταιρεία της οποίας το πλάνο θ’ απογείωνε το τμήμα. Όσο για το γυναικείο βόλεϋ το οποίο έμεινε μόνο του στην Α1 μετά τον υποβιβασμό των ανδρών στην Α2 υποτίθεται ότι φέτος δεν θα είχε οικονομικό πρόβλημα. Ωστόσο με μια πλήρως χρεοκοπημένη Ερασιτεχνική όλες οι διαβεβαιώσεις (οι οποίες μπορεί να είχαν δοθεί και «για να θολώσουν τα νερά») διαψεύστηκαν.

Παρ’ όλα αυτά κανείς δεν φαίνεται ν’ αντιδρά, ακόμη και αν κάποιοι από μέσα τους «βράζουν» ή θρηνούν για την κατάντια. Ο λόγος είναι ότι δεν θέλουν να νευριάσουν τον «Αρχηγό» (ο οποίος όμως δεν θέλει να έχει άμεσα καμία σχέση με την Ερασιτεχνική και τα τμήματα της). Ωστόσο τοποθέτησε διοίκηση επιλογής του η οποία είχε μια απλή αποστολή: Να είναι διακοσμητική και να υπογράφει ότι της πήγαιναν για το γήπεδο (το οποίο εκτός από κύρια επιδίωξη του «Τίγρη» είναι ταυτόχρονα και ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν έχει αντιδράσει ακόμα φανερά η ORIGINAL).

Σε μια «διακοσμητική διοίκηση» κατ’ ανάγκη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. θα πρέπει να είναι «διακοσμητικός» (δηλαδή να μην ασκεί καμία ουσιαστική εξουσία, παρά μόνο να εκτελεί τις εντολές που του δίνουν). Αν δε κάποια στιγμή αποφασίσει ότι θέλει να μεταβληθεί σε «κανονικό» Πρόεδρο, τότε καθαιρείται και στη θέση του αναλαμβάνει κάποιος πιο υπάκουος και πρόθυμος να διεκπεραιώνει τις αποστολές που του ανατίθενται.

Γιατί όμως συμβαίνουν όλα αυτά και καταδέχονται κάποιοι ν’ αφήνουν το μεγαλύτερο σωματείο της Χώρας να ξεφτιλίζεται για λίγες εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ; Προφανώς γιατί δεν θέλουν να τα δώσουν (εκτός αν είναι αναγκασμένοι, κάτι για το οποίο θα γράψουμε προσεχώς). «Στο κάτω-κάτω τι τα θές τόσα τμήματα στις μεγάλες κατηγορίες; Διάλυσε τα να πέσουν σε χαμηλότερες να μειωθούν και τα έξοδα» θα μπορούσε να έχει πεί κάποιος που νοιάζεται μόνο για τα λεφτά.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς από τα παραπάνω σήμερα είτε δεν υπάρχουν παράγοντες όπως ο «θείος Λουκάς», είτε αν υπάρχουν δεν πλησιάζουν γιατί το χνώτο τους δεν ταιριάζει με όσων έχουν ετσιθελικά καταλάβει σήμερα το Σωματείο (υποτίθεται για να το αποκαταστήσουν στην προηγούμενη αίγλη του). Αυτό είναι άλλωστε το κυρίαρχο ζήτημα σε σωματεία όπως η Α.Ε.Κ. τα οποία δεν έχουν απλά να κάνουν με τον αθλητισμό, αλλά αποτελούν κομμάτι του παρόντος και του παρελθόντος του αθλητισμού της Χώρας μας. Πώς να δώσεις το ηθικό παράδειγμα όταν είσαι αμφιβόλου ήθους; Πώς να κινητοποιήσεις τον κόσμο όταν το μόνο που σ’ ενδιαφέρει είναι να κρατήσεις χαμηλά το κόστος λειτουργίας; 

Την απάντηση στα ερωτήματα αυτά πρέπει να την δώσει καθένας μας και όλοι μαζί. Ελπίζουμε μόνο να μην είναι πολύ αργά. Ελπίζουμε μόνο η μεγάλη πλειοψηφία του «κόσμου της Α.Ε.Κ.» να μην «έχει γίνει σαν τα μούτρα τους» γιατί τότε κάθε ελπίδα για το παρόν και το μέλλον έχει ήδη χαθεί και το μόνο που απομένει για να ζεσταίνει την καρδιά μας τις νύχτες είναι το ένδοξο παρελθόν (στο οποίο ελάχιστοι ή και κανείς από τους σημερινούς παράγοντες δεν θα είχαν κάποια θέση). Γιατί τότε αυτό που μας περιμένει (είναι ήδη καθ’ οδών) είναι μια Ερασιτεχνική-ζόμπι (νεκροζώντανη) με παραπάνω από 2 ερασιτεχνικά τμήματα (και αυτά στις χαμηλές κατηγορίες για να μην έχουν πολλά έξοδα) μόνο και μόνο γιατί το απαιτεί ο «Αθλητικός Νόμος».

Υ.Γ.1. Για όσους τρώνε μόνο βλήτα (κουτόχορτο) να πούμε ότι την ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της Ερασιτεχνικής την έχει ο Βασιλόπουλος, ο οποίος με τις καθυστερήσεις του πήγε πίσω την ανέγερση του γηπέδου (του οποίου τα έσοδα θα έλυναν τα οικονομικά προβλήματα της Ερασιτεχνικής όπως δήλωνε κάποτε και ο Αλεξίου).

Υ.Γ.2. Κάποιοι πιθανότατα καταλάβατε την παραπομπή του τίτλου σε μια από εισπρακτικής άποψης επιτυχημένη Αμερικάνικη ταινία (βλέπε εδώ). Στην ταινία αυτοί που κινδύνευαν με αφανισμό τελικά σώθηκαν. Τώρα αν το ίδιο συμβεί και με την Ερασιτεχνική αυτό δεν μπορώ να σας το πώ από τώρα, γιατί το γράψιμο του σεναρίου δεν έχει τελειώσει ακόμα (γράφεται ταυτόχρονα με τα γυρίσματα όπως στις τηλεοπτικές σειρές).  

5 Φλεβάρη 2016
παρατηρητήριο.

πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου