Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Ο Μελισσανίδης στον Κοντονή, ο Σκουρλέτης στο AΠΕ-ΜΠΕ κι από εκεί στο Capital.gr



Στο σημείο μηδέν η «Αγιά Σοφιά»

Είναι περισσότερο από προφανής η αδυναμία του Δημήτρη Μελισσανίδη, να αποσπάσει τη συγκατάθεση του ΣΥΡΙΖΑ και την υπογραφή Σκουρλέτη για την «Αγιά Σοφιά». Το μαρτυρούν τα γεγονότα.


Είναι φανερό πως ο Αλέκος Φλαμπουράρης για μια ακόμη φορά, έκανε τις γνωστές δηλώσεις ότι σύντομα θα εκδοθεί η άδεια κατασκευής της «Αγιά Σοφιάς», για  να ρίξει στάχτη στα μάτια των οπαδών διευκολύνοντας κυριολεκτικά το Δημήτρη Μελισσανίδη. Ήταν το μόνο που μπορούσε να του προσφέρει για να τον βοηθήσει. Αποσπώντας με τη σειρά του την ανοχή των οπαδών της ΑΕΚ για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ, μερικές μέρες πριν τις τελευταίες εκλογές, με την παρουσία του δίπλα στο Δ. Μελισσανίδη.

Για να καταφεύγει λοιπόν ο Μελισσανίδης στον εντελώς αναρμόδιο για το γήπεδο Σταύρο Κοντονή, σημαίνει πως ο Φλαμπουράρης που πρόσφατα δεν προσήλθε να βραβευτεί από τους παλαίμαχους, αλλά έστειλε εκπρόσωπο ο οποίος τους είπε άλλα από αυτά που περίμεναν, δε μπορεί να κάνει τίποτα! Άλλη μια φορά ο μέντορας του Τσίπρα αποδεικνύεται πολύ λίγος, ή απρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να διευκολύνει το επιχειρηματικό σχέδιο Μελισσανίδη.

Άρα και ο Τσίπρας που ξέρει από συμβολισμούς, στην πραγματικότητα είναι αρνητικός στο  προχώρημα της «Αγιά Σοφιάς». Καταλαβαίνει πως αν άλλες πολιτικές κινήσεις – υποχωρήσεις καταπίνονται, οι υπογραφές στο γήπεδο Μελισσανίδη μετά από όσα έχουν προηγηθεί, δεν υπάρχει τρόπος να δικαιολογηθούν στην εκλογική και όχι μόνο βάση του. Και ο συμβολισμός στις συνειδήσεις των ψηφοφόρων από την υπογραφή στο γήπεδο Μελισσανίδη, θα είναι τόσο καταλυτικός, που κανείς πια δε θα έχει αμφιβολία πως ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με τα μεγάλα συμφέροντα…

Η εξίσου απελπισμένη προσέλευση Μελισσανίδη σε εκδήλωση τοπικών του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δε μπορεί να ανατρέψει πολιτικές συνειδήσεις, αλλά αντίθετα τις εξεγείρει! Δεν είναι υπερβολή πως αναστατώθηκε όλο το κόμμα διαβάζοντας την είδηση στην Εφημερίδα Συντακτών. Και αυτό πραχτικά σημαίνει, πως η συναίνεση και μάλιστα άνευ όρων στο γήπεδο Μελισσανίδη, συνιστά πράξη πολιτικής αυτοκτονίας…

Άρα η απόγνωση οδήγησε ξανά τον πανίσχυρο… Μελισσανίδη στον ανίσχυρο Κοντονή, ο οποίος εμφανίζεται το έσχατο αποκούμπι του στην κυβέρνηση. Το πιθανότερο είναι πως ο τελευταίος, από τη μια πουλάει εξυπηρέτηση και λειτουργεί σαν αμορτισέρ για την απορρόφηση των επιχειρηματικών πιέσεων, από την άλλη ούτε κάνει, αλλά και δε μπορεί να κάνει τίποτα για να τα εξυπηρετήσει. Προσφέρει όμως με τις επαφές του με το Μελισσανίδη, πίστωση χρόνου στο αφεντικό της ΑΕΚ έναντι των οπαδών. Βλέπουν δηλαδή το αφεντικό να «αγωνίζεται» για την υπόθεση που τους καίει, και επομένως παρατείνουν την υπομονή τους. Καθόλου δεν αποκλείεται πάντως, ο Κοντονής να ψιλοδουλεύει το Μελισσανίδη,  με τις επαφές τους.

Σε αυτές τις κινήσεις λοιπόν, πως απαντά ο Πάνος Σκουρλέτης; Με το έγγραφο που στοιχεία του εμφάνισε σήμερα το Capital.gr. Λίγο πολύ τους λέει μη περιμένετε από μένα υπογραφή. Πρώτα θα απαντήσετε:

τι θα αλλάξετε στη ΜΠΕ,

πως είναι δυνατό να πάρετε λεφτά από το δημόσιο,

πως νομιμοποιείστε να χτίσετε και εκμεταλλευτείτε οικόπεδο του δημόσιου όπως είναι αυτό που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ,  

αν θα πληρώσετε για να περάσουν τα επιπλέον στρέμματα άλσους για χρήση σας,

τι θα κάνετε με τις θέσεις πάρκινγκ,

τι με τα ζητήματα ασφάλειας,

τι με το συγκοινωνιακό,

αν είστε διατεθειμένοι να φτιάξετε γήπεδο με λιγότερες θέσεις,

αν εξετάζετε μεταφορά της έδρας κλπ.

Με λίγα λόγια, η υπόθεση βρίσκεται στο μηδέν. Καθώς οι γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών του υπουργείου πάνω στις οποίες τους έχει καλέσει να τοποθετηθούν, έχουν επισημάνει όλα τα αρνητικά που προκύπτουν από το σχέδιο Μελισσανίδη, όπως έχει κατατεθεί. Σε όλα αυτά λοιπόν η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, τρεις μήνες τώρα κάνει την «πάπια». Και αυτό δεν είναι δείγμα ισχύος, αλλά απόλυτης αδυναμίας. Γι΄ αυτό και επιχειρεί να διαχειριστεί το θέμα επικοινωνιακά, και στο παρασκήνιο. Επειδή στο παρασκήνιο δεν προχωράει τίποτα, κάθε τόσο για να δημιουργεί εντυπώσεις στους οπαδούς, κάνει κάποια επικοινωνιακή κίνηση  όπως αυτή με τη συνάντηση με τον Κοντονή.

Όλα αυτά γιατί ο Δ. Μελισσανίδης δεν ενδιαφέρεται να φτιάξει γήπεδο για έδρα της ομάδας, αλλά να στήσει ακόμη μια κερδοφόρα επιχείρηση με δωρεάν δημόσιο χρήμα σε δημόσιο οικόπεδο. Διαφορετικά η ομάδα πιθανότατα θα είχε σήμερα νόμιμο γήπεδο που δε θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς, και θα στέγαζε όλα τα ερασιτεχνικά της αθλήματα!

Απομένει να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα συνεχίσει να προσπαθεί, ή και να καταφέρνει να δουλεύει τους οπαδούς.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι σημερινή δημοσίευση στο Capital.gr:


Τις απόψεις της "Δικέφαλος 1924 Α.Ε." αναμένει το ΥΠΕΝ για το γήπεδο της ΑΕΚ


Από τον Νοέμβριο του 2015 αναμένει η διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙΠΑ) του ΥΠΕΝ τις απόψεις της "Δικέφαλος 1924 Α.Ε." επί των θεμάτων που θίχτηκαν με τις γνωμοδοτήσεις και τις απόψεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το γήπεδο της ΑΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο.

Μάλιστα, το σχετικό έγγραφο με το αίτημα προς την εταιρεία για συμπληρωματικά και διευκρινιστικά στοιχεία επί της ΜΠΕ του έργου "Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού στη Ν. Φιλαδέλφεια Αττικής" έχει ημερομηνία 27 Νοεμβρίου 2015 και ΑΠ: οικ. 153806.

Σε σχέση με τη γνωμοδότηση της Περιφέρειας, όπως έγινε γνωστό, το κείμενο του περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2016 και εστάλη στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης του υπουργείου για την αξιολόγησή της. 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου