Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Με τα πρωτοβάθμια και όχι την YES EE

Του Γ. Γ.

Όταν ο φερόμενος επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, (ΣΕΚ), Πέτρος Κωνσταντίνου, έκανε προσωπική προεκλογική εκστρατεία στέλνοντας ομαδικά γραπτά τηλεφωνικά μηνύματα και φωτογραφιζόμενος πλαισιωμένος από πικέτες και πανό που διαφήμιζαν την υποψηφιότητα του, τα οποία κρατούσαν μετανάστες, η ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκανε «γαργάρα».

Το «χουνέρι» όμως που τους έκανε στην πρόσφατη απεργιακή συγκέντρωση της πανεργατικής απεργίας, όπου το ΣΕΚ βρέθηκε με το μπλοκ της ΓΣΕΕ και όχι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δεν μπόρεσαν να το «καταπιούν.

Αντιγράφουμε λοιπόν από την σελίδα 14 του σημερινού «Πριν», με υπογραμμίσεις δικές μας.



Με τα πρωτοβάθμια και όχι την YES EE

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση προ­κάλεσε στους αγωνιστές της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του τα­ξικού εργατικού κινήματος η επιλογή του ΣΕΚ, την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, να πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στην Πατησίων και γρήγορα να μετακινηθεί προς τη συγκέντρω­ση της ΓΣΕΕ στην Κλαυθμώνος. Ακόμα πιο αρνητικό ήταν το γεγονός πως σή­κωσε πανό στην Κλαυθμώνος με υπο­γραφή ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε πάρει απόφαση (κι αυτό έπραξε!) να στηρίξει τη συγκέντρωση και την πορεία των πρωτοβάθμιων σωματεί­ων από το Μουσείο-Πολυτεχνείο προς τη Βουλή.

Η απόφαση αυτή της ΚΣΕ εί­χε μάλιστα δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με ανακοίνωση που έλεγε: «Όλοι στην απεργία 4/2. Με πανεργατικό-παλλαϊκό ξεσηκωμό για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού εκτρώματος. Για την ανατροπή της επί­θεσης κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ. Στηρίζουμε την ανεξάρτητη ταξική συ­γκέντρωση των σωματείων, ώρα 10.30 π.μ., στο Μουσείο και πορεία προς τη βουλή».

Προκύπτουν σοβαρά ερωτή­ματα για την επιλογή των συντρόφων του ΣΕΚ: Στις Θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την 3η συνδιάσκεψη τονίζεται πως «η ΓΣΕΕ στάθηκε απέναντι στα συμφέρο­ντα των εργαζομένων», «την περίοδο του δημοψηφίσματος συντάχθηκε με το ελληνικό κεφάλαιο» και πως «πρό­κειται για μια γραφειοκρατία που εκ­προσωπεί τα συμφέροντα των εργο­δοτών μέσα στην εργατική τάξη». Ταυ­τόχρονα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποφασί­σει να συμβάλλει με όλες της τις δυνά­μεις στον αυθεντικό συντονισμό πρω­τοβάθμιων σωματείων και στη δημι­ουργία κέντρου αγώνα για νικηφόρα μάχη. Πως συνάδουν όλα αυτά με τη συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, με παράλληλη υπονόμευση της προ­σπάθειας συγκρότησης κέντρου πραγ­ματικού αγώνα;

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανήκει στους αγωνιστές της

Κι ακόμα, πως μπορεί να εμφανίζεται η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να συμμετέχει κάπου ενώ έχει αποφασίσει διαφορετικά; Κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα. Η ΑΝΤΑΡ­ΣΥΑ δεν είναι ένα «πουκάμισο αδεια­νό», ούτε μια περιφερόμενη ταμπέλα. Είναι (και πολύ περισσότερο θέλουμε να γίνει) ενιαίος, δημοκρατικά οργανω­μένος, μετωπικός πολιτικός φορέας, με όργανα και επιτροπές, που πρέπει να είναι στα χέρια των χιλιάδων αγω­νιστών και των συνελεύσεων τους. Το πολιτικό της μήνυμα είναι ανατρεπτι­κό, αντικαπιταλιστικό και επαναστατι­κό. Δεν μπορεί να θολώνει και να δυ­σφημείται από επιλογές παρουσίας στον υποταγμένο συνδικαλισμό των YES EE (πρώην ΓΣΕΕ)…

πηγή: tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου