.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ 180 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ


ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ  

ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ        

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση της νέας υποτέλειας αποτέλεσε η στάση του κουαρτέτου στο Χίλτον, την ώρα που η ΛΑ.Ε με τα μέλη και τα στελέχη της διαδήλωνε έξω από την πόρτα του Ξενοδοχείου, φωνάζοντας προς τους υπαλλήλους των ''θεσμών'' (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM) ''δεν σας θέλει ο λαός, τις βαλίτσες σας και μπρος''.   

Οι υπαλληλίσκοι του ''Κουαρτέτου'' ξήλωναν μία – μία τις μεταρρυθμίσεις Κατρούγκαλου Τσακαλώτου και πρότειναν κατώτατη σύνταξη, πολύ κάτω και από τα επίπεδα Βουλγαρίας, η οποία για 15 χρόνια ασφάλισης θα ξεκινάει από 180 ευρώ, όπως πρότειναν μεγάλες περικοπές ακόμα και στις κύριες συντάξεις, ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές και δραστική μείωση του αφορολόγητου ορίου των 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Η κυβέρνηση Τσίπρα, όμηρη των πιστωτών και της ''αξιολόγησης'' τους, μοιάζει πολύ αδύναμη για να αντισταθεί ακόμα και στις πιο εξωφρενικές απαιτήσεις των πιστωτών.   
 
Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι τα μνημόνια μόνο ακυρώνονται και δεν διορθώνονται.  
Ένα νέο μεγάλο κίνημα είναι αυτό που χρειάζεται τούτες τις ώρες, το οποίο θα απαιτήσει να φύγει το κουαρτέτο από την Ελλάδα και να τελειώνουμε με τη νεοαποικιοκρατία, όπως θα απαιτήσει να φύγει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή η κυβέρνηση των μνημονιακών υπαλλήλων και όλο το μνημονιακό πολιτικό τόξο.
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Σε εθνική σύνταξη που θα αρχίζει ακόμα και από τα 180 ευρώ, δηλαδή… φιλοδώρημα της τάξης των 6 ευρώ την ημέρα, επιμένουν οι δανειστές με το «καλημέρα» της διαπραγμάτευσης.  
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά» της Παρασκευής (11/3), οι δανειστές εμφανίζονται να κατεβάζουν τον πήχη της εθνικής σύνταξης στα 320 ευρώ από τα 384 ευρώ τον μήνα, που είναι η κυβερνητική πρόταση. Ζητούν να δίδεται αυτή σε όσους έχουν από 20 έτη ασφάλισης και άνω και έχουν συμπληρώσει τα 67 έτη ηλικίας, ενώ θέτουν και ζήτημα αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων για την καταβολή της.   

Από τα 15 έως τα 20 έτη ασφάλισης θα δίδεται ένα κλιμακωτό ποσό που συζητείται να ξεκινά ακόμα και από τα 180 ευρώ.   

Βασική θέση των δανειστών είναι η πλήρης ανταποδοτικότητα ανάμεσα σε εισφορές και παροχές.    

ΟΙ ''ΘΕΣΜΟΙ'' ΚΟΝΤΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΓΗΤΟ ΟΡΙΟ

Τη μείωση και του αφορολόγητου των 9.545 ευρώ που ισχύει για μισθωτούς και συνταξιούχους απαίτησαν οι δανειστές από την ελληνική πλευρά, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτο και τον αναπλ. ΥΠΟΙΚ Γιώργο Χουλιαράκη, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη της «Ν» στις 2 Μαρτίου.

Πρόκειται κυριολεκτικά για «βόμβα» στη φορολογική κλίμακα, καθώς τυχόν μείωση του αφορολόγητου ορίου των 9.545 ευρώ θα επιβαρύνει με φόρους εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς - συνταξιούχους, οι οποίοι σήμερα είναι αφορολόγητοι, αλλά και θα αυξήσει τη φορολογική επιβάρυνση για τους έχοντες υψηλότερο εισόδημα.

Το κουαρτέτο προτείνει το συγκεκριμένο μέτρο, υποστηρίζοντας τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης προς τα κάτω, ώστε να συμμετέχουν στα φορολογικά βάρη και οι έχοντες εισοδήματα κάτω από 9.545 ευρώ, που σήμερα εξαιρούνται από το φόρο εισοδήματος και λόγω των μειώσεων των εισοδημάτων είναι η πλειονότητα του φορολογικού σώματος. Θεωρούν επίσης ότι η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα έχει άμεση επίπτωση στα δημόσια έσοδα, δεδομένου ότι θα εφαρμοστεί και στην παρακράτηση του φόρου και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2016.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΦΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό μετά από κάθε συνάντηση εκπροσώπων της με το κουαρτέτο των δανειστών αλλάζουν χρώμα με αποτέλεσμα να έχουν γίνει ήδη εμπριμέ.

Οι δήθεν αμυντικές ζώνες της κυβέρνησης για τη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων αποδεικνύεται ότι ήταν κάστρα χτισμένα πάνω στην άμμο, που γκρεμίζονται με το πρώτο ελαφρύ αεράκι.

Η κυβέρνηση το μόνο που διαπραγματεύεται είναι με ποιους τρόπους θα εφαρμόσει πιστά, όπως η ίδια διαβεβαιώνει, την δέσμευση που ανέλαβε με το τρίτο μνημόνιο να αφαιρέσει από τις τσέπες των συνταξιούχων 1,8 δις ευρώ το 2016 για να τα μεταφέρει στις τσέπες των δανειστών της χώρας για την αποπληρωμή του άδικου, επονείδιστου και μη δυνάμενου να αποπληρωθεί παρά μόνο με πλήρη εξαθλίωση του λαού μας δημοσίου χρέους.

Και η σημερινή δεύτερη συνάντηση του Υπουργού Εργασίας με το κουαρτέτο των δανειστών επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η αρχική αντιασφαλιστική πρόταση της κυβέρνησης γίνεται ημέρα την ημέρα – συνάντηση την συνάντηση ακόμα χειρότερη ακόμα πιο κατεδαφιστική για τα δικαιώματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Κυβέρνηση και δανειστές ακονίζουν τα μαχαίρια για ένα νέο σφαγιασμό των συντάξεων. Την τελευταία όμως λέξη θα την πουν ο λαός και η νεολαία, που με τους αγώνες τους μπορούν να βάλλουν και θα βάλλουν ένα τέλος στα μνημόνια της φτωχοποίησης και της καταστροφής και θ’ ανοίξουν κι πάλι παράθυρο στην ελπίδα για σύντομες ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις σε αντιμνημονιακή – προοδευτική κατεύθυνση.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου