.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Διαβάστε στο Πριν την Κυριακή 20 Μάρτη 2016

Εξπρές του μεσονυκτίου για τους πρόσφυγες

Μέρα ντροπής για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα είναι η 18η Μάρτη, μέρα υπογραφής της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας. Και με τη βούλα πια κλειστά τα σύνορα της ΕΕ στους πρόσφυγες, ενώ οι απελπισμένοι και κυνηγημένοι που φτάνουν στις πόρτες της ΕΕ θα διαχωρίζονται ως αγέλη σε πρόσφυγες και μετανάστες. «Ασφαλής χώρα» η Τουρκία που βομβαρδίζει τους Κούρδους και δημοκρατικά δικαιώματα, συνένοχη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΛΑΦΡΟΣ

Το κράτος φυλακίζει τους πρόσφυγες
Κυβέρνηση «στιβαρού ευρωπαϊκού πρσοανατολισμού» που επαιτεί για στήριξη από «φιλέσπλαχνους» εταίρους που έχουν υποθάλψει τους εμφύλιος πολέμους στη Μέση Ανατολή, διάφορες ΜΚΟ και απολιτίκ φιλανθρωπία και στη μέση οι πρόσφυγες.
ΖΑΧΟΣ ΞΥΓΚΑΣ-ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΑΛΟΥΣΗΣ: Εργατική αλληλεγγύη και όχι αστική φιλανθρωπία

ΝΙΚΟΣ ΣΑΚΑΛΗΣ: Στο πλευρό των προσφύγων μέχρι το τέλος

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον Άσαντ

Μνημονιακοί και «Μακεδονομάχοι»

Μήπως η όψιμη «μακεδονομαχία» του μνημονιακού Καμμένου κρύβει κάτι περισσότερο; Οι γνωρίζοντες λένε ότι έχει αρχίσει να κουράζεται ως κολαούζος του Τσίπρα και δυσφορεί όταν χρεώνεται το πολιτικό κόστος όντας σε δεύτερο ρόλο, κατανοώντας ότι με αυτό τον τρόπο, αργά ή γρήγορα, θα απειληθεί με εξαφάνιση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΤΣΟΣ, μέλος ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ:
«Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση σε χλωρό κλαρί»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

Θεωρητικοί απόηχοι της 3ης Συνδιάσκεψης
Η 3η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτέλεσε ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά, τόσο από άποψη συμμετοχής, όσο και σε σχέση με την πολιτική απόφασή της. Στη Συνδιάσκεψη διεξήχθη γόνιμος και ζωντανός διάλογος κι εμφανίστηκαν και διαφορετικές απόψεις, με τρία κύρια ρεύματα ιδεών διαφοροποίησης από τις πλειοψηφούσες κατευθύνσεις.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ

Προς ξεπούλημα το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο
Περιφέρεια Αττικής και δήμος Μαρκόπουλου ενέκριναν την περιβαλλοντική μελέτη 
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΖΕΕΛΙΝΑ
«Φακέλωμα» η κάρτα φιλάθλου
Με αφορμή την εκδήλωση στη Λέσχη «Αναιρέσεις» ή αλλιώς, πώς θα καταφέρει μια σύγχρονα επαναστατική αντίληψη να επηρεάσει την όλη κατάσταση στον χώρο της κερκίδας, στρέφοντας το βέλος από την άλλη μεριά, μακριά από την ασχήμια που έχει δημιουργήσει το σύστημα στο χώρο του αθλητισμού, όπου μαζικές κερκίδες έχουν μεταλλαχθεί σε οπαδικούς στρατούς επιχειρηματιών.
ΣΤΑΘΗΣ ΠΑΠΑΛΙΑΚΟΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗΣ: Μετάβαση και επανάσταση
Ο όρος μετάβαση έχει δύο έννοιες: Με την έννοια της επαναστατικής τακτικής, διά μέσου της οποίας «μεταβαίνουμε» από τους σημερινούς συσχετισμούς, σε εκείνους που μπορούν να ανατρέψουν τη βασική γραμμή πλεύσης του κεφαλαίου σήμερα, να φέρουν στο προσκήνιο το πρόβλημα της εξουσίας. Δεύτερο, με την μετάβαση που διαμορφώνει η πολιτική νίκη της επανάστασης προς την κοινωνία της κομμουνιστικής απελευθέρωσης.

Το ασφαλιστικό, αιτία πολέμου
Δεν είναι δυνατόν κυβέρνηση και κουαρτέτο να διαπραγματεύονται το σφαγιασμό των εργαζομένων και το εργατικό κίνημα να περιμένει αμήχανο τις αποφάσεις τους
ΠΑΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

«Πεντάστερο» συνέδριο υποταγής από τη ΓΣΕΕ
Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο βρήκε στέγη ο αστικοποιημένος, εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός, με το 36ο συνέδριο της ΓΣΕΕ να βαθαίνει περισσότερο την αποξένωση από το ταξικό κίνημα και τους εργαζόμενους.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: Ταξική ανασυγκρότηση κινήματος

Μόνιμες στήλες, όπως σε κάθε φύλλο
ΣΧΟΛΙΑ: Η αθλιότητα ως «τιμή», το πραξικόπημα στο ΕΚ Πειραιά κ.α.
ΚΑΜΕΡΕΣ: Χρέη και επιχειρηματικός πόλεμος στο MEGA
ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΖΙΑΝΤΖΗ Τίτλος: Σαιξπήρ ο Αλληλέγγυος
ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΑΜΝΑΚΗΣ: Η πίστη των κριστέρος
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΤΟΣ: Ευρώπη Παγκαλο-Νότηδων
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ: Οι χειρότεροι φόροι, έρχονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου