Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ψήφισμα Συμπαράστασης στην συνεχιζόμενη στοχοποίηση της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου από της Αστυνομικές Αρχές


Τους τελευταίους μήνες διάστημα, η Εργατική Λέσχη Περιστερίου έχει βρεθεί στο κέντρο μιας  πρωτοφανούς προσπάθειας στοχοποίησης από την αστυνομία. Οι συνεχείς οχλήσεις, η αναζήτηση στοιχείων σε σχέση με το μισθωτήριο και τον κόσμο που δραστηριοποιείται σε αυτήν, οι υπαινιγμοί για δήθεν φορολογικές και άλλου τύπου παραβάσεις και το εν τέλει  «περάστε από το τμήμα διά υπόθεσίν σας» έδωσαν τις θέση τους στις δικαστικές διώξεις.


Η άνωθεν (!!!) εντολή που είχε δοθεί για έλεγχο της λειτουργίας της λέσχης μετατράπηκε σε μήνυση από αστυνομικό του Β’ Α.Τ. Περιστερίου (Ανθούπολης) κατά των υπευθύνων της Λέσχης –με βάσει το μισθωτήριο συμβόλαιο- «για διατάραξη κοινής ησυχίας»!

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27/11/2015 η Λέσχη είχε πραγματοποιήσει εκδήλωση στο χώρο της (Λεωφόρος Θηβών 227) κι ενώ η μαζική συμμετοχή του κόσμου επιβεβαίωνε την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας της οργανωμένης-συλλογικής παρέμβασης στη γειτονιά, οι αρχές της τήρησης «του νόμου και της τάξης» περιπολούσαν και έγραφαν μηνύσεις! Χωρίς να γίνει η παραμικρή προειδοποίηση ή σύσταση, πριν λίγες μέρες η Λέσχη έλαβε «Κλητήριο θέσπισμα» όπου καλεί στο δικαστήριο στις 18/3/2016 για την εκδίκαση της μήνυσης!

Η αγωνιστική δράση της Εργατικής Λέσχης ενοχλεί όλους όσους υποστηρίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων, οι επιταγές της ΕΕ και η πολιτική του κεφαλαίου.

Τους ενοχλεί το παράδειγμα ταξικής αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης για την προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, η κοινωνική δράση ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, η προσπάθεια ανάδειξης ενός γνήσια λαϊκού πολιτισμού χωρίς χορηγούς και σπόνσορες. Τους ενοχλεί ότι οι νέοι της περιοχής έχουν μια ανοιχτή πόρτα αναζήτησης και δράσης.

Με τον εκφοβισμό και την καταστολή προσπαθούν να σταματήσουν κάθε προσπάθεια οργάνωσης του κόσμου της γειτονιάς. Δε θα τα καταφέρουν!

Καταγγέλλουμε τη στοχοποίηση της Εργατικής Λέσχης Περιστερίου από την αστυνομία.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ “ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ”
Ελ. Βενιζέλου 84, Νέα Ιωνία
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com, Τηλ: 6940980810

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου