.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΦΡΑΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΚΑΙ Η ΑΘΗΝΑ, ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΚΗ LE FIGARO

Η Ε.Ε. ετοιμάζεται μέσα σε λίγες ώρες να σφραγίσει και επίσημα τα ελληνικά σύνορα, επικυρώνοντας την απαράδεκτη, μονομερή απόφαση της Αυστρίας και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων για το κλείσιμο του “βαλκανικού διαδρόμου”- απόφαση, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Την εξοργιστική αυτή απόφαση φέρεται έτοιμη να νομιμοποιήσει και η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με ρεπορτάζ ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης.
 
Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της γαλλικής Le Figaro, οι 28 συμφώνησαν, χθες το βράδυ, σε επίπεδο πρεσβευτών, επί του σχεδίου απόφασης της σημερινής συνόδου κορυφής Ε.Ε.-Τουρκίας να επικυρώσουν τα μονομερή μέτρα της Αυστρίας και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων. Το σχέδιο απόφασης, που ήρθε σε γνώση της γαλλικής εφημερίδας, αναφέρει επί λέξει: “Η ροή των παράτυπων μεταναστών μέσω των Δυτικών Βαλκανίων φτάνει στο τέλος της”. Προκειμένου να ζαχαρώσουν το πικρό χάπι, οι 28 αναγνωρίζουν ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει “μια πολύ δύσκολη ανθρωπιστική κρίση” και υπόσχονται κάποια οικονομική βοήθεια. “Η Ε.Ε. θα στηρίξει την Ελλάδα αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα πράξει το μέγιστο δυνατό για την να τη βοηθήσει στη διαχείριση της κατάστασης”. Παράλληλα, αξιώνουν από τη χώρα μας “να ανταποκριθεί στο ακέραιο, μέχρι την 1η Απριλίου, στις εκκλήσεις της Frontex”. Σ' αυτό το πλαίσιο, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία 13 νέων hotspot μέχρι τις 13 Μαρτίου, θεωρώντας δεδομένο πλέον τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στο έδαφός της.  

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα φτάσει στο έσχατο σημείο κατάπτωσης να δεχτεί μια τέτοια, εξοργιστική απόφαση. Είναι φανερό ότι δεν αρκεί να εκφράσει ο πρωθυπουργός, στη σημερινή σύνοδο, κάποιες πλατωνικές ενστάσεις, υπό τύπον αστερίσκων στο κοινό ανακοινωθέν, κάτι που θα ισοδυναμεί με νομιμοποίηση της απόφασης. Το ελάχιστο που απαιτείται είναι να ασκήσει βέτο, μπλοκάροντας την έκδοση κοινής απόφασης, τόσο για το προσφυγικό, όσο και για το άνοιγμα κεφαλαίων των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ε.Ε.-Τουρκίας. Για το τελευταίο, θα ήταν πραγματικά εξοργιστικό να προσφέρει η Ε.Ε. άλλο ένα δώρο στον Ερντογάν, τη στιγμή που το απολυταρχικό καθεστώς του κλείνει εφημερίδες, καταδιώκει κάθε αντιπολιτευτική φωνή στο εσωτερικό, εμποδίζει την επίλυση του Κυπριακού και “γκριζάρει” το μισό Αιγαίο.

Α.Θ.

πηγή: iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου