.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

"Βόμβα" από τις ΗΠΑ για τον Δημήτρη Μελισσανίδη

Άσχημα νέα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ

Η γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία Aegean Oil, συμφερόντων του Δημήτρη Μελισσανίδη, πριν από λίγες εβδομάδες, συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου, πανηγύριζε για την «επιτυχία» που σημείωσε το τάνκερ ιδιοκτησίας της, «Green Sky», με την «κατάκτηση» του 3ου βραβείου Ενεργειακής Απόδοσης σε διεθνή διαγωνισμό. Ελα, όμως, που μόλις έξι μέρες μετά το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωνε ότι ο πλοίαρχος του συγκεκριμένου πλοίου κρίθηκε ένοχος για το κακούργημα της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης σε υπόθεση για ρύπανση από τάνκερ που ταξίδευε προς το Τσάρλεστον. Ο τίτλος της ανακοίνωσης ήταν ο εξής: «Πλοίαρχος ένοχος για το κακούργημα της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης σε υπόθεση σχετική με ρύπανση από τάνκερ που ταξίδευε προς το Τσάρλεστον».

Οπως προκύπτει από δημοσίευση της έγκυρης ναυτιλιακής επιθεώρησης Tradewinds, το «πράσινο» τάνκερ «Green Sky» ανήκει στην ελληνική ναυτιλιακή Aegean Shipping Management (συμφερόντων του Δ. Μελισσανίδη). Ο πλοίαρχός του, ο 52χρονος Φιλιππινέζος Τζενάρο Ανσιάνο, ομολόγησε ότι ακολούθησε τη γνωστή στον χώρο της ναυτιλίας παράνομη πρακτική «magic pipe». Πρόκειται για την εγκατάσταση ενός ειδικού μηχανήματος, γνωστού ως «μαγικού σωλήνα», με σκοπό την απευθείας απόρριψη των σεντινόνερων, κατά παράβαση των ναυτιλιακών κανονισμών.
Με την πατέντα αυτή παρακάμπτονται η επεξεργασία και ο διαχωρισμός των υγρών αποβλήτων, καθώς και η καταγραφή τους στο αρχείο του πλοίου. Σύμφωνα με τα επίσημα κρατικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια της έρευνας ο Τζ. Ανσιάνο προέβη επανειλημμένα σε ψευδείς ή παραπειστικές δηλώσεις, για να κρύψει τη χρήση του «magic pipe», η οποία απαγορεύεται αυστηρά από τη MARPOL, τη διεθνή σύμβαση για την πρόληψη της ρύπανσης από πλοία. Η αμερικανική νομοθεσία αντιμετωπίζει ως ομοσπονδιακό αδίκημα την προσέγγιση σε λιμάνι των ΗΠΑ με παραποιημένα τα βιβλία καταγραφής πετρελαίου.

πηγή: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου