Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Ρουβίκωνας: Ξέρουμε ότι ξέρετε

Ανακοίνωση για την ένοπλη πορεία στα Εξάρχεια
 
Πολλή συζήτηση είχε προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και απεικόνιζε πορεία αντιεξουσιαστών, ορισμένοι από τους οποίους κρατούσαν όπλα. Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας επανέρχεται στο ζήτημα με νέο κείμενο στο οποίο απαντάει για τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

Η ομάδα Ρουβίκωνας επισημαίνει πως όταν δημοσιοποιήθηκε το βίντεο, συνοδευόταν από ένα μακροσκελές κείμενο στο οποίο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους ομάδες και συλλογικότητες των Εξαρχείων προέβησαν σε αυτή την ενέργεια και τον τρόπο με τον οποίο περιφρουρήθηκε.
Στην ανακοίνωσή του ο «Ρουβίκωνας» τονίζει ότι συγκεκριμένες ιστοσελίδες, δελτία και εφημερίδες φωτογράφισαν την ομάδα ως το «ένοπλο κομμάτι της διαδήλωσης».


Επισημαίνουν δε πως σε αντίστοιχη δράση στο παρελθόν οι Αρχές συνέλαβαν τρία μέλη του Ρουβίκωνα με κατηγορίες οι οποίες απορρίφθηκαν από τον ανακριτή.

«Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν οι αρχές θα επαναλάβουν την συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία επιχειρώντας να οδηγήσουν κάποιους από μας στη φυλακή ή να μας πάνε όλους κατηγορούμενους ως «εγκληματική οργάνωση». Αυτό που γνωρίζουμε πολύ καλά είναι το εξής:

Ήμασταν συνδιοργανωτές της συγκεκριμένης διαδήλωσης, γνωρίζαμε και συμφωνήσαμε με όλα τα χαρακτηριστικά της.Την εικόνα του βίντεο κοιτάξτε την καλά γιατί είναι εικόνα από το μέλλον» καταλήγει με νόημα η ανακοίνωση.

Το κείμενο του Ρουβίκωνα

PDF iconΑνακοίνωση Ρουβίκωνα


πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου