.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Διεθνής Αμνηστία: ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΔΡΑΣΗ αναφορικά με την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα εν μέσω ευρωπαϊκής παράλυσης


AMNESTY GREEK LOGO 04 plain copy


Σε επείγουσα δράση καλεί η Διεθνής Αμνηστία τα μέλη, τους υποστηρικτές της και όλους τους πολίτες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ώστε οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα μέτρα για υπάρξει ασφαλής δίοδος και προστασία, η οποία περιλαμβάνει όχι μόνο το άνοιγμα ασφαλών και νόμιμων οδών διέλευσης αλλά και την λήψη μέτρων αλληλεγγύης των Κρατών Μελών σχετικά με την Ελλάδα.
 
Ειδικότερα, η Διεθνής Αμνηστία απευθύνει δημόσιο κάλεσμα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τους Αρχηγούς των Κρατών Μελών της ΕΕ ζητώντας τους να:
 
-Να χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα ώστε να υποδεχτούν επειγόντως αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανόμενου του μέτρου της μετεγκατάστασης ενός επαρκώς μεγαλύτερου αριθμού ανθρώπων χωρίς τη χρήση περιοριστικών κριτηρίων ως προς την επιλογή τους, διευκολύνοντας την επανένωση των οικογενειών και επιτρέποντας στους αιτούντες άσυλο να αποκτήσουν βίζα από τις αντιπροσωπίες των μελών – κρατών στην Ελλάδα για να συνεχίσουν νόμιμα το ταξίδι τους.
 
-Να υποστηρίξουν ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα περίθαλψης ώστε να ελαφρυνθεί η πίεση της Ελλάδας να ανταποκριθεί στην ανθρωπιστική κρίση.

-Να στηρίξουν τις χώρες κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς τα Δυτικά Βαλκάνια ώστε να εξασφαλιστεί ότι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο μπορούν να έχουν πρόσβαση στις διαδικασίες ασύλου και κατάλληλες συνθήκες υποδοχής.

-Να ανοιχτούν περισσότερες ασφαλείς και νόμιμες οδοί για ανθρώπους που χρειάζονται διεθνή προστασία ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφυγες δεν θα χρειαστεί να ακολουθήσουν επικίνδυνες θαλάσσιες διαβάσεις/διαδρομές; για να λάβουν προστασία στην Ευρώπη.
 
Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης www.amnesty.gr  φιλοξενείται η σχετική έκκληση προς υπογραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου