.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Greek Forum For Refugees: Κυριακή 6/3 στις 4μμ: Πορεία από πλατεία Βικτώριας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής


 
Εν όψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για το προσφυγικό αυτή την Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ως Ελληνικό Φόρουμ Προσφύγων:

Ζητάμε από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσουν επιτέλους τα κροκοδείλια δάκρυα για τις ασταμάτητες ανθρωποθυσίες στα σύνορα της Ευρώπης και τα ατελείωτα βάσανα των προσφύγων και να αναλάβουν πλήρως τις ευθύνες τους σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο σχετικά με την προστασία του πρόσφυγα και τον σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.

Καλούμε σε πορεία διαμαρτυρίας την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 4μμ με αφετηρία την πλατεία Βικτώριας, ενδιάμεσο σταθμό την πλατεία Συντάγματος και προορισμό τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 2). Στην πλατεία Βικτωρίας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους απεγνωσμένους πρόσφυγες που βρίσκονται εκεί και ενώνουμε τις φωνές μας με τις δικές τους ζητώντας ασφαλείς και νόμιμες διόδους και αποτελεσματική προστασία. Στην πλατεία Συντάγματος χαιρετίζουμε την συγκέντρωση ειδών άμεσης ανάγκης για τους πρόσφυγες από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης από τις 11.00 έως τις 18.00. Στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταδικάζουμε την καταστροφική ηθική αποτυχία των Ευρωπαίων αλλά και των παγκόσμιων ηγετών, οι οποίοι αμφιταλαντεύονται και λογομαχούν μεταξύ τους ενώ αφήνουν ανάλγητα εκατομμύρια ανθρώπους να υποφέρουν υπό ολέθριες ανθρωπιστικές συνθήκες.

Παράλληλα, συμμετέχουμε στην πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα hot spots το Σάββατο 5 Μαρτίου, και συγκεκριμένα στην πορεία προς το κέντρο κράτησης γυναικών του Ελληνικού με προσυγκέντρωση στις 12μ. στο σταθμό μετρό του Ελληνικού.Φωνάζουμε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του κόσμου ολόκληρου:

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου