.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

H πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο Δημοτικό Συμβουλιο για προσλήψεις στο Δήμο (βίντεο)



Στο δημοτικό συμβούλιο της 16-3-16 υπήρχαν τέσσερα θέματα που αφορούσαν προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών εργαζομένων «μπαμπού». Δηλαδή ελαστικής και απεριόριστα ελαστικής εργασίας, που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Τα θέματα αυτά ήταν τα εξής:

9. Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με σύμβαση διάρκειας οκτώ (8) μηνών και με κάλυψη της δαπάνης από Κ.Α.Π. για τις ανάγκες Υπηρεσιών του Δήμου για το έτος 2016.


10.  Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με σύμβαση διάρκειας οκτώ (8) μηνών για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης  & Ηλεκτροφωτισμού για το έτος 2016.

11.  Προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου έτους 2016.

  1. Προγραμματισμός σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου με κάλυψη της δαπάνης υπό τη μορφή αντιτίμου για το έτος 2016.

Παρότι ψηφίστηκαν ομόφωνα με συνοπτικές διαδικασίες, ακούστηκαν ενδιαφέροντα πράγματα που αξίζει να επισημάνουμε.

Οι νταβατζήδες μας, ΕΕ – ΔΝΤ  σε συνεργασία με τις υποτελείς κυβερνήσεις μας, έχουν επιβάλλει εδώ και μερικά χρόνια απαγόρευση προσλήψεων ως το τέλος του 2016. Ταυτόχρονα προσθέτουν περιορισμούς και στους πάσης φύσης συμβασιούχους.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος μας όπως ισχύει για όλους, υποχρεωτικά μπορεί να προσλάβει 5% λιγότερους κάθε χρόνο. Φυσικά το ίδιο διάστημα όσοι μπορούν να φύγουν στη σύνταξη, τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα. Και βέβαια υπάρχουν κι άλλες αιτίες που μειώνουν το προσωπικό. Δεν υπάρχει δηλαδή κανενός είδους τρόπος, ακόμη κι αν ένας δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα, να προσλάβει προσωπικό.

Εννοείται πως η απουσία προσωπικού, στραγγαλίζει τους ΟΤΑ οι οποίοι παρέχουν όλο και περισσότερο υποβαθμισμένες υπηρεσίες στους δημότες. Αντικειμενικά είναι θέμα χρόνου να οδηγηθούν σε αυτούς οι υπηρεσίες των δήμων. Η μέθοδος που χρησιμοποιείται στην Ειδομένη και όχι μόνο, με την επιδίωξη εξάντλησης των προσφύγων και των εθελοντών που τους φροντίζουν, προσαρμοσμένη χρησιμοποιείται διαρκώς σε βάρος μας.  Εκεί τους αφήνουν στο έλεος των καιρικών συνθηκών, και των εθελοντών. Ελπίζοντας πως θα κουραστούν και οι ίδιοι και οι εθελοντές, οπότε αυτοβούλως… θα οδηγηθούν στα κέντρα κράτησης ή χοτ σποτ. Εδώ προσδοκούν πως οι εξαθλιωμένοι δήμοι θα καταφύγουν στους ιδιώτες, και οι πολίτες θα πανηγυρίσουν τη σωτηρία τους…

Η περιγραφή που κάνουν ορισμένοι σύμβουλοι κατά τη συζήτηση για τους συμπολίτες μας, που απελπισμένοι ψάχνουν για κάποια δουλειά, είναι αποκαλυπτική της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ευρωπαίοι έλληνες,  χάρις στη… σιγουριά που απλόχερα τους εξασφαλίζει η ΕΕ  και το ευρώ.

Στο σημείο αυτό κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω, κάτι που είχε πει στο ξεκίνημα της ελληνικής κρίσης, ένας επιφανής εκπρόσωπος των παρασιτικών χρηματαγορών τον οποίο συχνά μας δείχνουν τα κανάλια σε άλλες δηλώσεις του. Ήταν Γενάρης του 2010 όταν ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν επικεφαλής του κολοσσιαίου επενδυτικού fund PIMCO, αναφερόμενος στην Ελλάδα και το υποτιθέμενο τεράστιο χρέος της, είπε με απόλυτη ειλικρίνεια:

«Δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά. Εξάλλου δεν υπάρχει νόμος που να σου απαγορεύει να εκμεταλλευτείς το μαλάκα»

Μετά αυτή τη μικρή παρένθεση, συνεχίζω στα του δημοτικού συμβούλιου. Βλέποντας τη συζήτηση στο βίντεο, θα μάθετε ότι τα επιμορφωτικά μαθήματα που αφορούσαν τέχνες, πολιτισμό, δεξιότητες κλπ, δεν εγκρίνονται πλέον αν προσφέρονται δωρεάν! Εγκρίνονται μόνο όσα έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα. Δηλαδή πληρώνουν οι μαθητές και από αυτά μόνο πληρώνεται και ο δάσκαλος. Πάντα με τα ίδια αφεντικά ΕΕ – ΔΝΤ και σε ρόλο επιστάτη την κυβέρνηση, οι πολίτες πάνε για να μάθουν κάτι και πριν από το κάτι, μαθαίνουν το… πονόψυχο νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης των φτωχών μαζών. 


Στο σημείο αυτό κρίνω σκόπιμο να υπενθυμίσω, τη με δυο λέξεις προειδοποίηση που μας είχε κάνει ένας Φιλανδός νταβατζής, που έφερε βαρέως ότι έχασε την Κυριακή του που πήγαινε για ποδόσφαιρό, για να ασχοληθεί με τους Έλληνες… Την οποία επίσης έχουμε ξεχάσει, και συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτοί που μας εξαθλιώνουν, έχουν πράγματι σκοπό να μας σώσουν…


        .
.


Στα παραπάνω προστίθεται κάτι εντυπωσιακό από την τοποθέτηση του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου. Είμαστε από τους προνομιούχους δήμους σε θέματα ανεργίας! Και γι΄ αυτό έχουμε μειονέκτημα στα προγράμματα, επειδή έχουμε αναλογικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας! Πόσος καιρός πέρασε από τη ΜΠΕ Μελισσανίδη, που τα στοιχεία(;) που επικαλούνταν μιλούσαν για εκτεταμένη ανεργία, την οποία θα… περιόριζε το ιδιωτικό του γήπεδο;

Και μετά από αυτά, παρακολουθείστε το βίντεο που εκτός των παραπάνω, περιλαμβάνει και τις δηλώσεις του Δήμαρχου Άρη Βασιλόπουλου, για το πώς εκτιμάει το προσωπικό.


            .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου