.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο «τέτζερης» και ο «καπάκης» αποφάσισαν:

από Πίσσα και πούπουλα
 
Χαμπάρι. Τίποτα. Τσάτρα-πάτρα. Ζερό. Νάθινγκ. Ενας Μελισσανίδης που ενεργεί με βάση το θυμικό και τα καβούρια και ένας Μπάγεβιτς που εκτελεί εντολές  του με βάση την δουλικότητά του. (καθόλου τυχαίο τό ότι  οι Σέρβοι  πέρασαν  στην διεθνή ορολογία ως «υπηρέτες». Π.χ. εις την Αγγλικήν γλώσσα  ως  serve,service κλπ. Επίσης σημαίνει και «εκτίω» (ποινή).

Αυτή είναι όλη η ΑΕΚ σήμερα. Δυο-τρία σοβαρά και ικανά στελεχη στην ΠΑΕ δεν είναι ικανά να αναστρέψουν την αλγεινή,την άσχημη ικόνα που έχει  σχηματισθεί,παγιωθεί, στην πλειονότητα των φίλων της ομάδας,εδώ και καιρό. Και όσο πάει και γίνεται «μπετόν» η «αντιμελισσανιδική» τάση στους κύκλους των οπαδών.

Ακόμα και «φιλομελισσανιδικά» μέσα, όπως το «365», δυσκολεύονται να «μαζέψουν» και να «ψαλιδίσουν» τα εκατοντάδες σχόλια που καταφτάνουν καθημερινά εκεί. Μα πόσο πια σανό να φάει ο όνος;  Βαρέθηκε.


Το αν θα λειτουργήσει ως «ηλεκτροσόκ» το γεγονός του «ξαφνικού θανάτου»,δεν το ξέρω. Αλλωστε εκει ποντάρει το δίδυμο που «τρεχει» την ΑΕΚ. Ο «τέτζερης» και ο «καπάκης». Μελισσανίδης- Μπάγεβιτς, προσπαθουν να αναστρεψουν το βαρυ αγωνιστικο κλίμα,με «ματζούνια». Τζαμπέ. Που ξερεις.Μπορεί να τους «βγει». Μακάρι. Και να αφυπνιστεί ου Πλατέλας και μεταμορφωθεί σε Μέσι και ο Ανέστης σε Μπουφόν,καθώς και η επάνοδος του Χρύσανθου στην 11άδα(μπας και γινει πιο γελαστή η ομάδα, από καταγέλαστη που είναι)

Το σύντομο σίριαλ Πογιέτ, και το «άκομψο τέλος» αυτού, έγινε αφορμή για ακόμα μεγαλύτερη οργή και  αγανάκτηση. Το 70% του κόσμου είναι κατά της ΠΑΕ. Οχι τόσο γιατί απομάκρυνε τον «ιδανικό» προπονητή, όσο γιατί όλοι πλέον ψυλιάζονται τους λόγους απομάκρυνσης του: ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο «Χ» «ΠΟΓΙΕΤ» ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΣ ΜΕ «ΕΡΓΑΛΕΙΑ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙ. Και θα του πετάξουν στη μούρη  φτηνά ανταλλακτικά,ψωνίζοντας από μάντρες, οι «ιθύνοντες», οι υπέυθυνοι χρηματαδότησης της. Δηλαδή ο «πρόεδρος». Δηλαδή ο Μελισσανίδης στην περίπτωσή μας. (μη γελάτε παρακαλώ).

Είναι χαρακτηριστικό το απόσπασμα από τον μεταξύ τους διάλογο στα γραφεία της  εταιρείας AEGEAN (της αεροπορικής. Πήγε εκεί για «ξεκάρφωμα».Για να μπερδέψει τη Μαρούπα). Ιδού λοιπόν η συνομιλία:

-Μελ.: Γουστάβε, μέχρι ένα εκατομμύριο…δεν μπορεί  η ομάδα να διαθέσει περισσότερα.

-Gus:  Μα νομίζω μίστερ πρέζιντεντ, πως ένα εκατομμύριο για κάθε μεταγραφή εκ των 4-5 σοβαρών που θέλουμε να κάνουμε,δεν είναι αρκετά ώστε κάποιος καλός ποδοσφαιριστής να πειστεί να…

-Δεν κατάλαβες αγόρι μου… (τον διακόπτει ο «απλός  φίλος της ομάδας) … όταν λέω «εκατομμύριο» δεν εννοώ ανά μεταγραφή. Αυτό είναι το σύνολο του μπάτζετ, για ΟΛΕΣ  τις μεταγραφές. Ενα μύριο. Βολεύεσαι; Γιατί εμείς ερχόμαστε από την Καπαδοκία…

– Gus: Σόρυ,δεν κατάγεται από την Πόλη η ΑΕΚ;

– Μελ :Δεν μιλάω για την ΑΕΚ,για μένα σου λέω και τον Ντούσκο. Εγώ και ο Αγιος Βασίλης, είμαστε μακρινά ξαδέρφια.

-Gus : I see. Well, anyway i think,νομίζω,πιστεύω δηλαδή ότι είναι καλύτερα το εκατομμύριο αυτό να το κρατήσεις για σένα. Να φτιάξεις και την κάτω σειρά στη μασέλα για να δείχνεις ομορφότερος,τώρα που φτάνεις στα 70 και η ζωή είναι μπροστά σου.

-Μελ: Προσπερνώ το κοπλιμέντο σου,αφού είμαι ταπεινός άνθρωπος με ανώτερα αισθήματα…ή ανώτερος άνθρωπος με ταπεινά αισθήματα…δεν θυμάμαι πως μου το είχε πει εκείνος  ο «τσιμεντωμένος» «καλόγερος» που … Τέλος πάντων.  Ακου: Εγώ θα κάνω πως θέλω να σε κρατήσω και εσύ θα κάνεις πως θες να μεινεις. Πριν τον αγώνα με τον Δέλλα,θα πας στο ξενοδοχείο,με τους παίκτες. Τότε, θα πω στη «μαύρη χήρα» το Σέρβο,να περάσει από κει και να σου μεταφέρει-τάχα-τα μαντάτα της απομάκρυνσής σου. Και εσύ θα πεις πως «λόγω κάποιων διαρροών» και «αναρτήσεων στα μέσα» κλπ-κλπ ήταν η αιτία που ανακοίνωσες την φυγή σου. Και όλα καλά.

-Gus: Οκ, συμφωνώ. Δεν βγάζω άκρη με εσάς τους ρεμπεσκέδες. Ειτε έχετε βάρκα,είτε έχετε κότερο,είστε ίδιοι. Είτε ζείτε στην Εκάλη,είτε στο Περιστέρι,είστε ίδιοι. Ιδιοι μαλάκες, αδέξιοι, κουτοπόνηροι, αεριτζίδες καιροσκόποι και λαμόγια έλληνες. Ο καιρός εδώ πάντως είναι καταπληκτικός. Κρίμα που δεν πρόλαβάινω να κάνω και κανένα μπάνιο,τώρα που ξανοίγει για τα καλά ο καιρός. Και ακόμα περισσότερο κρίμα,που σε αυτόν τον επίγειο παράδεισο, μένουν τόσο κολασμένοι άνθρωποι.

-Μελ: Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου δώσ μου. Να είσαι καλά. Να σου πω ρε Γούσταβε. Ξέρεις κανέναν που να θέλει να δουλέψει για ένα 6μηνο,με τις δικές σου απολαβές,ή και λιγότερα,και με μπάτζετ που σίγουρα θα φτάνει τα 900 χιλιάρικα μιας και θα βάλω και εγώ  50 ευρώ;

-Gus: Ναι βέβαια. Ουζουνίντης.

-Μελ: Ελα ρε…λες να δεχθεί; Γιατί και ο Πανιώνιος είναι ιστορική ομάδα.Κατάγεται από Ξυλόκαστρο.

-Gus: Να τον πάρεις. Θα περισσέψουν να αγοράσεις και σόλες.


πηγή: dailytripes.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου