Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

από ...Το φως του φεγγαριού
 
Είναι να έχεις διοίκηση. Που προβλέπει, που προλαμβάνει, που καταλαβαίνει το παιχνίδι του ανταγωνισμού και που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να διορθώσει τα λάθη της. Ένα άλλο σημαντικό είναι η διοίκηση να καταλαβαίνει πλήρως τι όπλα έχει με τα οποία έχει εφοδιάσει τον προπονητής της, καθώς και τι όνομα και προσωπικότητα είναι ο προπονητής της. Για όλα αυτά, οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Μελισσανίδη, που αυτός είναι η διοίκηση μας. Τα κατάλαβε όλα.

Και καταλαβαίνοντας τα πάντα, δυόμιση χρόνια έχτιζε με Μπάγιεβιτς, Μιλοβάνοβιτς – λίγο λίγοτερο αυτός – και Δέλλα, αλλά το οικοδόμημα απλά κατέρρευσε με την τεσσάρα στο τηγάνι. Μιλάμε για χτίσιμο μπετόν. Το οποίο ανέλαβε ο Πογιέτ, κι όπως και να το κάνεις, από την πέμπτη θέση, έφτασε στην δεύτερη, άλλαξε τα παικτικά συστήματα κι έφτειαξε κι ένα εικονικό βάθος στο ρόστερ. Αυτό το ρόστερ, που όπως ολόσωστα είπε ο αντιπαθέστατος Τζιμπούρ, στο 95% του,  είναι φτειαγμένο για την δεύτερη κατηγορία.


Τι κατάλαβε ο διοικητής; Οτι τα αγγούρια είναι πράσινα. Οτι κάποιοι μέσα στον αγωνιστικό σχεδιασμό, δεν του κάνουν, αλλά απλά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ. Διότι είναι μπλεγμένος στην μιζέρια, στην τσιγκουνιά και στην ανασφάλεια από πιθανή έλλειψη αυλής, και δεν μπορεί να πάρει σωστές αποφάσεις. Κι αυτή είναι η μόνη αλήθεια, μαζί με την ιστορία οτι είναι αδύνατον να συνεργαστεί με πραγματικά σοβαρούς ανθρώπους, που έχουν αληθινά μοντέλα οργάνωσης, κι όχι απλή μύτη κι ικανότητα στον σαλταδορισμό.

Οι παπαγάλοι φυσικά, θα γράψουν άλλα. Θα πιάσουν τώρα το θέμα του θεάματος. Οτι η ΑΕΚ έπαιρνε αποτελέσματα, με ένα ξενέρωτο ποδόσφαιρο. Κρίμα που μετά τα παιχνίδια, ακόμα δεν έχει εφευρεθεί κανονισμός, να παίρνει  τους βαθμούς από έναν κακό νικητή και να τους δίνει στην ομάδα που κατέπληξε μέσα στο γήπεδο. Αλλά και τέτοιος να υπήρχε, δεν κατάλαβα, οι αντίπαλοι που κέρδισε ο Πογιέτ με το κακό θέαμα, πείσανε κανέναν οτι παίξανε καλύτερα από εμάς; Στα ντέρμπυ ειδικά, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Οι παπαγάλοι όμως, είναι απλά πουλιά και δεν τους παίρνει κανένας σκεπτόμενος σοβαρά. Μια ματιά στην κυκλοφορία των οπαδικών εφημερίδων, απλά πείθει και τον τελευταίο των μαστούρηδων που κατακλύζουν τα πέταλα.

Μπορεί βέβαια η διοίκηση να προτιμάει να μείνει με τα μαστούρια ή να παρακολουθεί μόνη της τα παιχνίδια, όταν τα μαστούρια της, φροντίζουν για τις τιμωρίες. Δικό της είναι το μαγαζί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εγώ θα της αλλάξω μυαλά; Εγώ έχω τον χρόνο μαζί μου, που θα απαιτήσει ομαδάρα για του χρόνου, με προπονητάρα και παίκτες επιπέδου, όπως και μερικά μύρια για το γήπεδο. Όταν λοιπόν η διοίκηση έχει τόσο καλή σχέση με τα μαστούρια, καλό θα ήταν από τώρα να σκέφτεται τα επιχειρήματα της.

Και τα έγραψα από χθες, χωρίς κάποια πληροφόρηση. Απλά το μυαλό έβαλα κάτω, όταν τα μαστούρια πήγανε στο ξενοδοχείο και υποκατέστησαν την διοίκηση. Όταν τόσο καιρό, το σερβικό λόμπυ ξαναενεργοποιήθηκε κι άρχισε τα ταξιδάκια. Κι όταν είδα το σαμποτάζ των νεοέλληνων παικτών, που χάλασαν τον κόσμο στα αποδυτήρια. Ο Πογιέτ, δεν είναι κάποιος χθεσινός στον χώρο. Λέτε να μην τα είδε αυτά;

Ή μήπως θαρετά και ξάστερα, δεν είπε στην συνάντηση με την διοίκηση, οτι δεν συνεχίζει μετά το τέλος των μπαράζ; Φυσικά και το είπε, και σήμερα εξωθήθηκε στην ανακοίνωση, οτι τα δημοσιεύματα της ΑΕΚ μέσω των φίλα προσκείμενων sites ( sic ), λέγανε άλλα αντί άλλων. Και στην ουσία κάνανε το άσπρο μαύρο. Θα μου πεις, πιστεύεις τον Ουρουγουανό παρά τον Έλληνα; Πλάκα μου κάνετε; ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ. ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΙΟΙΚΕΙ.

Κι έχει πλάκα ένα δημοσίευμα που διάβασα μόλις τώρα, οτι ο Μελισσανίδης παρά λίγο να το μάθει τελευταίος. Δηλαδή ακόμα και τώρα που τα πάντα είναι μπουρδέλο, οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι συνεχίζουν απτόητοι. Τι λέτε ρε μαλάκες, που το έμαθε τελευταίος; Αυτός δεν πήρε την απόφαση;
Επειδή δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί κι ήθελε να το παίξει αρχηγός της συγκάλυψης; Επειδή βλέπει όλους τους ανθρώπους σαν σκουλήκια, επειδή απέχτησε κι ένα σκάφος;

Περισσότερα δεν χρειάζονται, αφού τα πάντα τα έχουμε γράψει. Ούτε σχεδιασμός υπάρχει, ούτε τίποτα. Κι αύριο μπορεί να αρέσει κι ο Στέλιος ή ο Ουζουνίδης ή ο Κετσπάγια. Μπορεί και η θειά μου η Μαριώ, που πάντα γούσταρε τον Μπάγιεβιτς. Η ουσία είναι οτι η ΑΕΚ θα δυσφημιστεί διεθνώς λόγω μαστουριών αλλά και λόγω έργων διοίκησης. Συγχαρητήρια και πάλι.

Υγ. Ελπίζω ο Πογιέτ να μην κάτσει στον πάγκο αύριο. Ούτε να εμπνεύσει μπορεί – δεν έχουμε εδώ τους επαγγελματίες της City ή της Bayern που παίζουν άσχετα με τις ανακοινώσεις για τους μέλλοντες προπονητές – αλλά κι ούτε θα είναι ασφαλής στο ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον να γλυτώσουμε από καμιά καταγγελία στην Ουέφα. Κι ο νοών νοείτω.

πηγή: dailytripes.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου