Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Η τρίτη προσφυγή στο ΣτΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ


Ποιοι κινήθηκαν εκ νέου νομικά κατά της «Αγιά Σοφιάς» και γιατί στην ΑΕΚ θεωρούν ότι η έγκριση της Ολομέλειας του ΣτΕ για την κατασκευή του γηπέδου είναι οριστική και αμετάκλητη.

Στην συνέντευξη που έδωσε ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς», Δημήτρης Ανδριόπουλος, στον ΣΠΟΡ FM, αναφέρθηκε κάποια στιγμή σε τρεις προσφυγές που έγιναν κατά του γηπέδου της ΑΕΚ στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μέχρι σήμερα, γνωστές είχαν γίνει μόνο οι δύο: αυτή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας και εκείνη που κατέθεσαν 17… δημότες της περιοχής.,


Θυμίζουμε ότι και οι δύο αυτές προσφυγές απορρίφθηκαν. Των πολιτών για τυπικούς λόγους (προσέβαλαν απ’ ευθείας τον νόμο, τη στιγμή που προσφυγές μπορούν να κατατεθούν μόνο επί διοικητικών πράξεων), ενώ του Δήμου συζητήθηκε στην ουσία της και ομόφωνα η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε όλες τους τις αιτιάσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για την «Αγιά Σοφιά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρίτη προσφυγή στην οποία αναφέρθηκε ο κύριος Ανδριόπουλος, κατατέθηκε από δύο (άλλους) πολίτες, ανεξάρτητα, λίγο καιρό μετά τις πρώτες δύο προσφυγές. Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει κριθεί ακόμη από το ΣτΕ. Στην ΑΕΚ είχαν ενημερωθεί εξ αρχής για την συγκεκριμένη εξέλιξη και έχουν γνώση της αίτησης που έχει κατατεθεί.

Ο λόγος που δεν έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα όλο αυτό το διάστημα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν την παρακολουθούν από νομικής πλευράς), είναι ότι στην προσφυγή οι αιτιάσεις που προβάλλονται είχαν χρησιμοποιηθεί και στις δύο άλλες προσφυγές. Και κατά συνέπεια είναι δεδομένο, λόγω του δεδικασμένου, ότι θα έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες.

Το σημαντικό για την ΑΕΚ, είναι η νομική εκτίμηση (σε… βαθμό βεβαιότητας) που έχει λάβει, πως ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας είχε συμπεριλάβει στην προσφυγή του κάθε επιχείρημα που θα μπορούσε να έχει μια… υπόσταση, στην προσπάθειά του να προσβάλει την συνταγματικότητα του νόμου για το γήπεδο της ΑΕΚ, όμως στην απόφασή του το ΣτΕ τα είχε απορρίψει όλα με ξεκάθαρο τρόπο.

Κατά συνέπεια, μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει δικαίωμα να προσβάλει και τις επόμενες διοικητικές πράξεις που σχετίζονται με το γήπεδο (έγκριση της ΜΠΕ, έκδοση της άδειας), όμως με δεδομένη την προηγούμενη απόφαση (που ήταν… κόλαφος για όσους εναντιώνονται στο έργο), δεν θα έχει τύχη.

Επίσης, η ύπαρξη ομόφωνης απόφασης από την Ολομέλεια του ΣτΕ, καθιστά απίθανο και το ενδεχόμενο να πετύχει κανείς την λήψη προσωρινών μέτρων, με στόχο έστω να καθυστερήσει τις εξελίξεις. Συνεπώς, για την ΑΕΚ το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή της «Αγιά Σοφιάς», είναι πλέον απρόσβλητο…

πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου