Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ): Τα επιχειρηματικά συμφέροντα πανηγυρίζουν για ένα σχέδιο που δεν πρόκειται να υλοποιηθεί...

Προσπαθώντας να φτιάξουν ατμόσφαιρα, τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υποβλέπουν την πόλη και το άλσος μας, εμφανίζονται να πανηγυρίζουν για την υποταγή Σκουρλέτη και κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΛ. Ποιος στη θέση τους θα έκανε διαφορετικά!

Υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος όχι για να υλοποιηθεί, αλλά έστω για να νομιμοποιηθεί και να ξεκινήσει το επιχειρηματικό σχέδιο Μελισσανίδη. Και η ζωή θα δείξει πως η επιλογή των οπαδών να επενδύσουν σε αυτά τα επιχειρηματικά συμφέροντα, για να δουν γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, ήταν τόσο σωστή, όσο και η ψήφος αυτών που ψήφισαν "λεφτά υπάρχουν", "Ζάππεια", "η ελπίδα έρχεται"...
Γιατί ο πεινασμένος καρβέλια  ονειρεύεται, κι όποιος τα υπόσχεται παίζοντας με τον πόνο τους, δεν έχει κανένα πρόβλημα για την τύχη των ονείρων των "πεινασμένων". Εξάλλου η ζωή και η θέση του στην κοινωνία, δεν έχει καμιά σχέση με τη δική τους, ούτε ρομαντισμούς και μονόδρομες αγάπες...


Εξάλλου είναι οι ίδιοι που ενσυνείδητα εδώ και τρία χρόνια, αν και γνωρίζουν πως δε γίνεται, τους υπόσχονται τον επόμενο μήνα οικοδομική άδεια και άμεση έναρξη της κατασκευής του ονείρου τους.


Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sport-fm.gr:


Δεν κρατιούνται για την «Αγιά-Σοφιά» στην ΑΕΚ!

Ούτε μέρα επιπλέον χαμένη για την επιστροφή στο σπίτι δεν θέλουν να αφήσουν στην ΑΕΚ. Μετά τη δικαίωση με την ΜΠΕ, έχουν δρομολογηθεί ήδη οι διαδικασίες έκδοση της άδειας, που ελπίζεται μέσα στον Μάιο 


Το σύνθημα λέει «και τον Μάη θα είναι ωραία με την κούπα για παρέα».

Ακόμα όμως και αν δεν θα κατακτηθεί κάποιο τρόπαιο, η ΑΕΚ ελπίζει βάσιμα πλέον ότι τον φετινό Μάιο θα έχει στα χέρια της κάτι πολύ σημαντικότερο: Την άδεια για να ξεκινήσει οριστικά και αμετάκλητα την επιστροφή στο σπίτι της.

Η έγκριση της ΜΠΕ δικαίωσε απόλυτα την «Ένωση», καθώς δεν ξεπεράστηκε απλώς το τελευταίο στάδιο πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας, αλλά αυτό συνέβη (όπως διαπιστώθηκε με τη δημοσιοποίηση της μελέτης) με πλήρη υιοθέτηση των θέσεων του συλλόγου.

Πριν καν συμβεί όμως αυτό, είχαν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για να μη χαθεί ούτε μέρα επιπλέον. Όπως γράφει λοιπόν η «Ώρα των σπορ», από τις προηγούμενες κιόλας μέρες στάλθηκαν στη ΔΟΚΚ τα πρώτα στοιχεία του φακέλου της άδειας. Κάτι που συνέβη ώστε να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χρόνος όσον αφορά στη μελέτη του από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με την ΑΕΚ λοιπόν να βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί τους για οποιεσδήποτε διευκρινίσεις (και παράλληλα να δρομολογεί τις επαφές της με την Περιφέρεια για το σημαντικό θέμα της υπογειοποίησης) ελπίζεται ότι ως το δεύτερο μισό του προσεχούς μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της άδειας.

9 σχόλια:

  1. Σαν τα χαμόγελα των ανθρώπων του Δήμου μετά το ΣτΕ Καμπούρη ε;Χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Parakolouthw araia kai pou tis anarthseis sas sxetika me to ghpedo ths AEK kai katalavainw giati ekei sthn Ellada piasate pato.Ektos apo tous opadous ths AEK entos Ellhnikwn sunorwn eimaste kai emeis oi xiliades xenitemenoi pou perimenoume me anupomonisia na xanaerthoume Ellada,sths Filadelfeias ta merh, gia na deixoume to kainourio spiti-stolidi ths AEK mas sta paidia mas pou megalwnoun sthn xenitia.To ghpedo ths AEK exei ginei hdh giati to apaitei prwta ap'ola o kosmos ths!H arnhthikh gnwmh-ektimhsh sas gia to ghpedo den exei kamia apolutws axia.Oute exete pia thn dunatothta na dhlhthriasete tous opadous ths AEK,oi opoio einai Enwmenoi oso pote allote,kai giauto den sas dinei pia kaneis shmasia.Egw agaphte kurie sas sunistw na pate ston psuxiatro ,oso einai akomh nwris.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ πρώτα απ' όλα να μάθεις ελληνικά. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διαβάζουμε τα αντιαισθητικά greeklish τα οποία παρεπιπτόντως χρησιμοποιούν κατά κόρον οι χρυσαβγίτες. Προφανώς τέτοιος είσαι κι εσύ για να λες για ψυχιάτρους και άλλα φαιδρά χωρίς επιχειρήματα.
      Το αν έχεις όνειρο να δεις γήπεδο είναι δικό σου πρόβλημα. Το αν θα γίνει θα το αποφασίσουμε πρώτοι εμείς που ζούμε εδώ κι όχι οι ανα 15 μέρες επισκέπτες.

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμος4 Απριλίου 2016 - 4:32 μ.μ.
      Επειδή λοιπόν θα το αποφασίσουμε δημότες και η πλειοψηφία το γουστάρουμε με χίλια αν δεν θες άλλαξε Δήμο

      Διαγραφή
  3. Μπορείτε να μας εξηγήσετε γιατί το γήπεδο της Α.Ε.Κ δεν έχει νομιμότητα; Από που προκύπτει αυτό; Το ΣτΕ, το ΑΝΩΤΑΤΟ διοικητικό δικαστήριο της χώρας, έκρινε ως συνταγματικό το σχέδιο για την κατασκευή του. Την απόφαση αυτή δεν την αναφέρετε πουθενά από την μέρα που εκδόθηκε, προφανώς διότι δεν σας συμφέρει. Η ΜΠΕ έχει υπογραφεί και δικαιώνει τις θέσεις της Α.Ε.Κ. Το ότι ένας Δήμαρχος και μια χούφτα πολίτες διαφωνούν με την κατασκευή του γηπέδου σε καμία περίπτωση δεν υπονομεύει την νομιμότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν είχε νομιμότητα δε θα χρειαζόταν ειδικός νόμος, αφού υπάρχουν νόμοι που ισχύουν για όλους. Η υποτιθέμενη νομιμότητα που υπονοείται, βασίζεται σε σκανδαλώδη ψήφιση από την πλειοψηφία της βουλής, ρυθμίσεων κατά παρέκκλιση του νόμου. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έγιναν και πιθανότατα θα γίνουν προσφυγές. Αν διαβάσετε τις σχετικές αποφάσεις του ΣτΕ, θα διαπιστώσετε πως δεν αποφαίνεται για τα πάντα, αλλά για όσα τέθηκαν από τις προσφυγές. Σε εκείνη των 17 δε, λέει το γνωστό πως όταν υπάρξει διοικητική πράξη μπορεί να προσφύγουν εκ νέου σε βάρος της.

      Για τους ίδιους λόγους ο Δ. Ανδριόπουλος στην προχτεσινή συνέντευξη του λέει: «Μπορεί όμως οποιοσδήποτε να προσβάλει την ΜΠΕ ή και την οικοδομική άδεια του γηπέδου στο ΣτΕ, ως διοικητικές πράξεις, αλλά δεν θεωρώ πως μπορεί να οδηγήσει σε καθυστέρηση. Δεν κινδυνεύει το έργο πάλι από το ΣτΕ. Ακόμη κι αν κάποιος προσφύγει στο ΣτΕ η ΑΕΚ μπορεί να συνεχίσει τα έργα της, εκτός κι αν κάποιος καταθέσει αίτηση ακύρωσης κι αυτή γίνει δεκτή. Το θεωρώ όμως εξαιρετικά απίθανο να γίνει κάτι τέτοιο».

      Μπορείτε να διαφωνείτε και να ισχυρίζεστε ότι θέλετε, αλλά καλά είναι να μη λέτε ψέματα. Έχω αναρτήσει και τις δυο αποφάσεις του ΣτΕ, μόλις έφτασαν στα χέρια μου. Για εκείνη του Δήμου που συζητήθηκε μπορείτε να τη δείτε εδώ: http://krisseis.blogspot.gr/2015/06/215315.html

      Η ΜΠΕ υπογράφτηκε και ανάμεσα σε άλλα λέει:

      «6.1. Η παρούσα Απόφαση 6.1.1… 6.1.3.Έχει εκδοθεί χωρίς να εξεταστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας του χώρου υλοποίησης του έργου καθώς και οι όροι και περιορισμοί δόμησης του γηπέδου.

      6.1.5.Όσα από τα ανωτέρω (6.1.1 - 6.1.3) στοιχεία εξετάστηκαν στη ΜΠΕ, έχουν παρατεθεί με ευθύνη του φορέα του έργου.

      6.2. Η παρούσα απόφαση ισχύει με την επιφύλαξη ότι δεν αντίκειται σε πολεοδομικές και άλλες ειδικές διατάξεις που κατισχύουν αυτής.

      6.3. Σύμφωνα με τη ΜΠΕ, δεν προβλέπεται επέμβαση σε εκτάσεις υπαγόμενες στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Ως εκ τούτου η παρούσα απόφαση δεν καλύπτει θέματα έγκρισης επέμβασης σε δασικές εκτάσεις.

      Σε πιο απλά ελληνικά, ο απίθανος ανεύθυνος υπουργός γνωρίζοντας τι υπογράφει, κρατάει επιφυλάξεις. Για να αποφύγει όσο μπορεί μέλλουσες διώξεις, διατυπώνοντας τα πρωτοφανή:

      1. υπογράφω παρότι δε γνωρίζω αν έχει η «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» δικαίωμα εκμετάλλευσης επί του οικοπέδου και

      2. δε γνωρίζω αν είναι νόμιμα, όσα με ευθύνη της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.» αναφέρονται στη ΜΠΕ!!!

      Συνεπώς σε τίποτα δε δικαιώνεται η πλευρά των επιχειρηματικών συμφερόντων, γιατί περί αυτού πρόκειται κι όχι για την ΑΕΚ.

      Για τα υπόλοιπα περί δήμαρχου και μιας χούφτας πολιτών, δικαιούστε να φαντάζεστε πως αυτά είναι τα μεγέθη όσων διαφωνούν με το επιχειρηματικό σχέδιο. Αφήστε εμάς που γνωρίζουμε περισσότερα για την πόλη μας, να ξέρουμε πόσοι και ποιοι συμφωνούν με τις απόψεις μας.

      Διαγραφή
  4. Αν ανοίξεις κανένα βιβλίο Καμπούρη θα διαπιστώσεις πως και παραχώρηση να μην γινόταν απο το άλσος για το γήπεδο ΠΑΛΙ θα χρειαζόταν το νομικό πλαίσιο για την κατασκευή του γηπέδου καθώς δεν ορίζονται απο την κείμενη πολεοδομική νομοθεσία όροι δόμησης για αθλητικούς χώρους και εν προκειμένω για γήπεδα ποδοσφαίρου. Επίσης οι "επιφυλάξεις" που αναφέρεις εντός της ΑΕΠΟ είναι ότι αναγράφεται ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ που αφορά διαδικασία αδειοδότησης. Το ίδιο γράφει και η ΓΓΑ, το ίδιο γράφει και η αρχαιολογία, το ίδιο το δασαρχείο, το ίδιο γράφει ΚΑΘΕ απόφαση, που αφορά ένα έργο και ΟΧΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το γήπεδο της ΑΕΚ. Ο λόγος είναι απλός. Δεν έχουν ούτε τη δικαιοδοσία ούτε τη γνώση για να κάνουν νομικό έλεγχο επι των τίτλων ιδιοκτησίας. Τίτλους ιδιοκτησίας θα ελέγξει η Πολεοδομία αλλά ΜΟΝΟ ως προς τα αναγραφόμενα (επιφάνεια οικοπέδου και συμμετέχοντες στην δικαιοπραξία) και δεν αποφαίνεται για το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Επίσης θα πρέπει να ξέρεις οτι ΟΥΤΕ η Πολεοδομία ελέγχει τις μελέτες που υποβάλλονται ΠΛΕΟΝ αλά τις θεωρεί ΜΟΝΟ ως προς την πληρότητα,εφόσον ο Μηχανικός υποβάλει Υ.Δ. περί της ορθής σύνταξης και νομιμότητας των μελετών. Την ευθύνη λοιπόν την παίρνει αφενός ο Μηχανικός (για τις μελέτες) και αφετέρου ο ιδιοκτήτης (για τους τίτλους ιδιοκτησίας). Μην σε ξενίσει λοιπόν όταν θα τα δεις αυτά γραμμένα μεθαύριο, όταν με το καλό πάρουμε την άδεια. Δεν θα έχεις ανακαλύψει την Αμερική. Οχι απλά δικαίωση για την ΑΕΚ λοιπόν αλλά ξεκάθαρη υπεροχη σε όλα τα επίπεδα. Στο μόνο που δεν διαφωνούμε είναι για το δικαίωμα του οποιοδήποτε να κάνει πάλι ενσταση στο ΣτΕ για τις διοικητικές πράξεις. Οταν όμως έχει εφαρμοστεί απόλυτα ως προς τις διαδικασίες ενας Νόμος που έχει κριθεί Συνταγματικός, ξέρουμε πολύ καλά την κατάληξη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω στην συζήτηση αν και παρακολουθώ συνεχώς τις εξελίξεις γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ.Αλλά επειδή προέτρεψες τον Μάνο να ανοίξει κανένα βιβλίο σκέφτηκα να το ανοίξω εγώ. Εκείνος πιστεύω ότι το έχει ανοίξει. . Επίσης συμμετέχω γιατί ως ΔΗΜΟΤΗΣ της Ν. Φιλαδέλφειας στο ερώτημα γήπεδο ή ΑΛΣΟΣ απαντώ ΑΛΣΟΣ. Στο ερώτημα Ν.Φιλαδέλφεια ή ΠΑΛΕΡΜΟ επιλέγω Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ.Στα επιχειρηματικά συμφέροντα του Μελισσανίδη που έχει καταδικαστεί για λαθρεμπόριο επιλέγω αντίσταση με οποιοσδήποτε μορφή.Σε όσα γράφει ο Μάνος έχει δίκιο. Επίσης η υπογραφή Σκουρλέτη είναι καραμπινάτη αυθαιρεσία αλλά επ΄αυτού έχουν αναφερθεί και άλλοι.
      Σου καταθέτω τα στοιχεία που ελέγχει η πολεοδομία σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έτσι για να ανοίγουμε και κανένα βιβλίο.
      Απαιτούμενα Δικαιολογητικά, Μελέτες, Προδιαγραφές και Διαδικασίες, για την Έγκριση Δόμησης
      1. Για τη χορήγηση Έγκρισης Δόμησης υποβάλλονται στην αρμόδια για την περιοχή του ακινήτου Υπηρεσία Δόμησης, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται:
      α. Αίτηση του ΚΥΡΙΟΥ Η ΤΟΥ ΕΧΟΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ - αναλήψεων με πλήρη και σαφή προσδιορισμό της αιτουμένης έγκρισης δόμησης (τίτλος έργου). Η αίτηση υποβάλλεται από τον ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ή από τυχόν εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο, και αναγράφει όπως ορίζεται στο παράρτημα του παρόντος:
      αα) τα πλήρη στοιχεία του ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΑΡ.Δ.Τ., Α.Φ.Μ., Δ.Ο.Υ., ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ), ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,
      ββ) αναλυτικά τα στοιχεία του ακινήτου,
      γγ) ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΤΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΥΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟ, ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ, …………..
      α4. Φύλλο ελέγχου, με το όνομα του ιδιοκτήτη, τον τίτλο της άδειας δόμησης, όπως αναφέρεται στην αίτηση, τα στοιχεία διεύθυνσης του έργου και τα απαραίτητα στάδια ελέγχου και εγκρίσεων στην Υπηρεσία Δόμησης.
      β. Τοπογραφικό διάγραμμα σε δύο αντίγραφα. Το τοπογραφικό διάγραμμα, επιπλέον των όσων ορίζονται με τις ισχύουσες διατάξεις των προδιαγραφών, περιλαμβάνει:
      ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Η ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ δηλώνουν ενυπογράφως στο τοπογραφικό διάγραμμα και ευθύνονται για την ακρίβεια των δηλουμένων ορίων των οικοπέδων τους και για την ύπαρξη και την αιτία του δικαιώματος τους να ζητήσουν την έκδοση άδειας δόμησης.
      γ. Διάγραμμα δόμησης σε δύο αντίγραφα.
      δ. ΤΙΤΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Η ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟ, και πρόσθετα, για τους προσφυγικούς οικισμούς, βεβαίωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου που εξέδωσε το παραχωρητήριο για τη μη ανάκληση του παραχωρητηρίου ή για τη δυνατότητα κατάτμησης.
      ε. Βεβαίωση από το αρμόδιο κτηματολογικό γραφείο, εφόσον η περιοχή είναι υπό κτηματογράφηση, ή έχει ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο.
      .Ο έλεγχος ολοκληρώνεται σε προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών.
      2. Ειδικότερα ελέγχονται:
      α. ΣΤΟ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Η ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ, καθώς και οι προϋποθέσεις που επιβάλλονται για την τήρηση του ρυμοτομικού, η συσχέτιση με τις εγκεκριμένες γραμμές που καθορίζονται από ειδικές διατάξεις, όπως γραμμές αιγιαλού και παραλίας, το όριο Δάσους, σιδηροδρομικής γραμμής, ρέματος, γραμμή διέλευσης φωταερίου, γραμμές μεταφοράς Υψηλής τάσης της ΔΕΗ, όρια απαλλοτρίωσης Εθνικής, Επαρχιακής, Κοινοτικής οδού, καθώς και η τήρηση των υποχρεωτικών δεσμεύσεων και αποστάσεων από ζώνες ειδικής προστασίας.
      Σε περίπτωση δυσερμήνευτου τίτλου μπορεί να προσκομιστεί δήλωση δικηγόρου για την ορθότητα και την αλήθεια των νομιμοποιητικών στοιχείων σε σχέση με το συγκεκριμένο δικαίωμα ανέγερσης οικοδομής ή εκτέλεσης έργων, κατά το παράρτημα του παρόντος.
      Όπου απαιτείται τεκμηρίωση για τα ανωτέρω, θα γίνεται αναφορά σε ειδικές και γενικές διατάξεις και εγκυκλίους που εφαρμόζονται.(Γενικά έχω βάλει μόνο αυτά που μας ενδιαφέρουν). Για την έκδοση της άδειας Δόμησης μια άλλη φορά
      vincent

      Διαγραφή
  5. Εσύ το βιβλίο το άνοιξες αλλά δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει να ξέρεις και τι διαβάζεις. Η άδεια μπορεί να εκδοθεί πλην του ιδιοκτήτη και σε κάτωθι περιπτώσεις με ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ εργολάβο που έχει αναλάβει την αντιπαροχή, ενοικιαστή γεωτεμαχίου που σκοπεύει να αναγείρει κτίσμα για εκμετάλλευση κ.α. Επίσης με εξουσιοδότηση απο τον ιδιοκτήτη μπορεί να εκδοθεί και οικοδομική άδεια σε άλλο όνομα για λόγους ανωτέρας βίας. Δεν μας λες κάτι καινούργιο λοιπόν με τα παραπάνω. Η Δικέφαλος Α.Ε. έχει υπογράψει σύμβαση με την ερασιτεχνική για την ανέγερση του γηπέδου συνεπώς έχει ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να εκδόσει οικοδομική άδεια στο όνομα της. Η συσχέτιση που αναγράφεται μεταξύ τοπογραφικού διαγράμματος, τίτλων ιδιοκτησίας ή/και κτηματολογίου είναι όσον αφορά ΚΥΡΙΩΣ τις επιφάνειες του γεωτεμαχίου, την περιγραφόμενη γεωμετρία και τις συνορεύσεις. Οσον αφορά την επιφάνεια ορίζεται συγκεκριμένο ποσοστό απόκλισης μεταξύ επιφάνεις τίτλων - οικοδομικής άδειας και αν δεν το τηρείς οφείλεις να προβείς σε διόρθωση τίτλων (αν δεν συντρέχει άλλος λόγος). Παρόμοιος έλεγχος γίνεται και μεταξύ τοπογραφικού κτηματολογίου. Ως προς την επιφάνεια ξαναλέω. Επίσης συσχετίζονται οι περιγραφόμενες διαστάσεις-συνορεύσεις που αναφέρονται στον τίτλο με το τοπογραφικο ώστε να διαπιστωθεί αν έχει μεταβληθεί η γεωμετρία και κατά πόσο. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις ζητάται και αυτό (πχ κατά παρέκκλιση αρτιότητα, ενημέρωση φακέλου οικοδομικής αδείας κλπ). Η ερασιτεχνική λοιπόν έχει τίτλο ιδιοκτησίας και ο συμβασιούχος ζητάει οικοδμική άδεια ως έχει δικαίωμα. Τα άλλα που αναφέρεις εδώ όπως σου εξήγησα αναλυτικά είναι σάλτσες και διαδικαστικά. Η ουσία είναι μια. Και ένα τελευταίο για να συνεχίζεις να ανοίγεις και κανένα βιβλίο. Τι είδος τίτλου έχει στα χέρια της η ΑΕΚ, μπορεί αυτός να μεταγραφεί, ναι, όχι και γιατί; Προσπαθήστε καλύτερα την επόμενη. Α και μεταξύ οικοπέδου χωματερή και οικοπέδου με γήπεδο προτιμώ το δεύτερο. Το άλσος δεν μας ενδιαφέρει. Η πόλη πολύ. Αν με 2 φορές το μήνα γίνουμε Παλέρμο "μέγαλη η χάρη μας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή