.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Προσεχώς καλύτερα.

προσεχως


από Πίσσα και πούπουλα

Αλλη μια υποχρέωση βγήκε και φτάσαμε «αισίως» στο τέλος της κανονικής διάρκειας ενός πρωταθλήματος με μόνιμο και προαναγγγελθέντα πρωταθλητή,εδώ και 20 χρόνια. Απο όταν ο Μελισσανίδης έβγαινε από το κρατητήριο παρ’ότι ήτο με αιμόπτυση. Γενναίος  άνθρωπος.
Μια ακόμα καθόλου καλή εμφάνηση. Ηττα ολίγον ντροπή από τον Κομποτιακό με 3-0. Οι πάντες έχουν κατεβάσει ρολά και βρίσκονται με το ένα ποδι στην αμμουδιά. Ποδοσφαιριστές,προπονητές, διοίκηση. Η πορεία θεωρείται πετυχημένη. Εδώ και μερικές αγωνιστικές, η «Μπαρτσελόνα» του Αμαρουσίου(η ΑΕΚ είναι αυτή) έχει ρίξει ρυθμούς.  Διατί; Οι απόψεις διίστανται.

Κάποιοι ισχυρίζονται πως η πυραυλοκίνητη ομάς, με εντολή της διοικούσης,κάνει εσκεμένα «κράτει»,προκειμένου να μη βγει στο C.L. και στερήσει τα λεφτά από τον Αλαφούζο ή τον Σαββίδη. Αφού «μεγιστάνα» έχουμε πλέον,λεφτά δεν χρειαζόμαστε. Στο κάτω-κάτω τι να τα κάνει τα λεφτά μια «ιδέα»; Πεινάνε οι ιδέες ωρέ;


Υπάρχει και μια μερίς φίλων της ομάδας,που πιστεύει πως η αρμάδα του Γκουστάβου, επίσης κάνει εσκεμένα «κράτει» και  μαζεύει τεστοστερόνη διότι επέρχεται σκληρή μάχη με τον Ατρόμητο του Δέλεως. Είναι μια άποψη.

Εγώ πάλι βλέπω «τίποτα». Οτι πάει και ότι έρθει. Αμα «κάτσει» ο Δέλλας και φέτος καλώς. Μέχρι τότε,διώχνουμε τον Ζήκο. Η τον Λύμπερόπουλο. Αμα το πράμα με τον «κολοσό» φτάσει στο τέρμα,έχουμε έτοιμες τις υπογραφές του Σκουρλέτη, την αδειοδότηση του «τάδε» την ανάρτηση στην δημόσια διαβούλευση κλπ-κλπ. Φέρνουμε  εν τω μεταξύ έναν «γίγαντα» από την Πρέμιερ και την …Σάντερλάντ να στραβώσουμε τους εδώ ιθαγενείς με τα φώτα του Stadium of Light».

Και εδώ που τα λέμε,για την  κατάσταση που βρισκόμασταν -και βρισκόμαστε ακόμα- ο Πογιέτ είναι πολυτέλεια. (δεν λέω κατάλληλος ή ο καταλληλότερος. Μη παρεξηγηθώ. Και εμένα δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω αγωνιστικά,με την ΑΕΚ να παίζει «Κούγκι»-system, και ούτε και θεωρώ πως έχει πολλά άλλα περισσότερα να δώσει ο Πογιέτ στην ΑΕΚ, όχι γιατί δεν μπορεί,αλλά γιατί δεν έχει τα «εργαλεία». Και ούτε προβλέπεται να του τα δώσουν. Αμα ακούς για «ανώτερο όριο»  150-200 χιλιάρικα για κάθε μεταγραφή, καταλαβάινεις τι γίνεται. Αφού δεν  βγαίνει με δίσκο ο Μελισσανιδης αυτοπροσώπως  στις κερίδες ζητώντας «πετραδάκια» για το «τσαρδάκι» του,πάλι καλά.

«Πάρτε κύριε λαχεία..θέλω να πάρω μολύβια και γομολάστιχες…έχω και ένα αδερφάκι να θρέψω…»
Σωστή η-προσορινή κατά τα «βραχυπρόθεσμα» πλάνα του «εγγυητή»- επιλογή λοιπόν ο Πογιέτ. Εβγαλε τη χρονιά μια χαρά. Και «μέσα» και στο κύπελο.(το οποίο θεωρώ δύσκολο πολύ).

Καπάτσοι,δουλευταράδες και έντιμοι-ως επί το πλέιστον- οι Λατινοαμερικάνοι. Με 200-250 χιλιάρικα,πούλησε «καθρεφτάκια» στους  οπαδους. Και με δικά τους λεφτά.

Πάρε και έναν «ΑΕΚάρα» Τζιμπουρ στην αρχή και έναν «παικταρά» Αρθο και έναν επανακάμπτοντα «Μέσι-τσέπης» ονοματι «Καληνύχτα» και έδεσε το γλυκό.

Ετσι πήγε η δουλειά «πριμα» για τον «εγγυητή» και φέτος. Τη σκαπούλαρε. Του χρόνου να δούμε πως θα την σκαπουλάρει. Που οι δικαιολογίες και τα παχιά λόγια τέλειωσαν. Αλλά στα αρχίδια του και πάλι. Επιτυχημένος είναι στην ΑΕΚ. Σε τρία χρόνια έχει πάρει δυο πρωταθλήματα ανόδων και ένα καρότσι έγραφα κρατικών υπηρεσιών που αφορούν το γήπεδο.  Και το κυριότερο; Καθυστέρηση, ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΟΝΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΠΑΝΤΟΥ.

Τι να τον κάνει τον χρόνο; Που να ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι πως όταν κάποιος είναι  ΕΤΟΙΜΟΣ,ΤΟΤΕ ΒΙΑΖΕΤΑΙ.  Οταν είναι ανέτοιμος, όταν είναι μη σίγουρος και δίχως σοβαρές διαβεβαιώσεις ,τότε απλά περιμένει. Και αναζητά δικαιολογίες και προφάσεις. Και αναζητά «εχθρούς» και «φταίχτες» κάτι Σύριζες» και κάτι «Γκιρτζίκιδες».  Της κοντής χωλής, της φταίνε οι τρίχες.

Οπότε λοιπόν και ετούτος εδώ, «σκούζει» ολημερής. Για την «ποτάνα την κενωνία» . Τι να κάνει αλλο; Φοράει τις σαγιονάρες και σουλατσάρει στα νησιά με το κότερο,παριστάνοντας στους χωριανούς τον «λεφτά»,ενώ περιμένει να χτυπήσει το τηλέφωνο για να του πουν τι να κάνει στο επόμενο «επιχειρηματικό» πρότζεκτ  το  οποιο  εμπεριέχει  Γεωργιανούς,Τσετσένους και Καυκάσιους γενικά «συνεργάτες». Ολοι κάτοχοι «master»  από το LSE.     «business as usual».

Και εδώ που τα λέμε  άλλωστε, άμα είχε φτιαχτεί το γήπεδο και  αν είχες πάρει πρωτάθλημα, τί θα είχες να προσμένεις από δω και μπρος, αχάριστε και άσκεφτε οπαδέ; Ενώ  τωρα, «τα  καλύτερα είναι μπροστά», που λένε και οι διαφοροι «-όγλου».

πηγή: dailytripes.gr/blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου