Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ο Συντονισμός για το Προσφυγικό στο στόχαστρο κυβέρνησης, ΜΜΕ

της Ντίνας Ρέππα

Εντυπωσιακά συντονισμένη και οργανωμένη είναι η επίθεση στο Συντονισμό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων από τα συστημικά ΜΜΕ, ενταγμένη σε ένα συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης στοχοποίησης των προσφύγων και του κινήματος ενάντια στην Ευρώπη-Φρούριο.

Η προσπάθεια να εμφανιστεί ο Συντονισμός ως μυστική οργάνωση-φάντασμα, ως ΜΚΟ, που καλεί τους πρόσφυγες να μη φύγουν από το λιμάνι, συνοδεύτηκε ταυτόχρονα από δημοσιεύματα στοχοποίησης των προσφύγων ως ανήθικους και απολίτιστους που πετάνε τα παιδιά τους στη θάλασσα. Η εξήγηση είναι απλή και σαφής: Η ελληνική κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει την επαίσχυντη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία που περιλαμβάνει απελάσεις, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης.


Όλα αυτά δεν μπορούν να βρουν συναίνεση από τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία σε καθεστώς ανάπτυξης της αλληλεγγύης και ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Μόνο κάτω από τη σιδηρά μπότα του ολοκληρωτισμού μπορεί να κατισχύσει η απανθρωπιά της καταστολής των ανθρώπων που σώθηκαν από το θάνατο και ξέφυγαν από τις βόμβες του πολέμου. Η συκοφάντηση και η διαστρέβλωση είναι η μέθοδος. Προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα απονομιμοποίησης της αλληλέγγυας δράσης.

Ιδιαίτερα όμως, τους ενοχλεί η συνολική δράση του Συντονισμού και των άλλων Πρωτοβουλιών και Συλλογικοτήτων που δρουν για το Προσφυγικό, οι κοινές συνελεύσεις και διαδηλώσεις προσφύγων και ντόπιων εργαζόμενων και νεολαίας.

Η δράση που ξεπερνά τα όρια της φιλανθρωπίας και παίρνει χαρακτηριστικά κοινής δράσης και διεκδίκησης ενάντια στον πόλεμο και τη φτώχεια που γεννά η καπιταλιστική κρίση, για ανοιχτά σύνορα για πρόσφυγες και μετανάστες, για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και ίσα δικαιώματα, μπαίνει στο στόχαστρο κυβέρνησης και ΜΜΕ. Είναι σαφές ότι το επόμενο διάστημα η επίθεση θα ενταθεί και θα διευρυνθεί. Η ελληνική κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά κι έχει τεράστια ευθύνη! Γιατί η στοχοποίηση αυτή ευνοεί τις ξενοφοβικές, ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις. Το εργατικό κίνημα δε θα σιωπήσει. Με την ίδια αποφασιστικότητα ο Συντονισμός θα συνεχίσει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα.

Ιστοσελίδα του Συντονισμού για το Προσφυγικό -Μεταναστευτικό Σωματείων- Φοιτητικών Συλλόγων- Συλλογικοτήτων

Σελίδα του Συντονισμού στο facebook

πηγή: prin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου