.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Σε φυγή τράπηκαν χιλιάδες πρόσφυγες μετά από επίθεση του ISIS

Οι πρόσφυγες έσπευσαν στα σύνορα με την Τουρκία, ωστόσο εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις του τουρκικού στρατού, οι οποίοι με την απειλή των όπλων τους υποχρέωσαν να οπισθοχωρήσουν | Militant photo via AP, File

Χιλιάδες Σύροι πρόσφυγες προσπαθούν να περάσουν τα σύνορα με την Τουρκία, έπειτα από αιφνίδια επίθεση του «Ισλαμικού Κράτους» στις κοινότητες που τους φιλοξενούσαν. Μετά την επίθεση των εξτρεμιστών, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, οι άνθρωποι αυτοί σκοτώθηκαν στη διάρκεια αντεπίθεσης του «Ισλαμικού Κράτους» εναντίον δυνάμεων της συριακής αντιπολίτευσης που είχαν κατορθώσει να φτάσουν μόλις πέντε χιλιόμετρα από το Νταμπίκ, πόλη σημαντική για τις δυνάμεις του ISIS.

Συνέπεια της επίθεσης ήταν να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τους καταυλισμούς τους χιλιάδες πρόσφυγες, καθώς οι εξτρεμιστές του ISIS πέρασαν μέσα από τους καταυλισμούς.

Οι πρόσφυγες έσπευσαν στα σύνορα με την Τουρκία, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τους άνδρες του «Ισλαμικού Κράτους», ωστόσο εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις του τουρκικού στρατού, οι οποίοι με την απειλή των όπλων τους υποχρέωσαν να οπισθοχωρήσουν.


Πλέον, περίπου 5.000 άνθρωποι είναι αναγκασμένοι να κατευθυνθούν στο μοναδικό σημείο που τα σύνορα ανοίγουν περιστασιακά, κοντά στην πόλη Αζάζ, περιμένοντας πότε θα ανοίξει το πέρασμα.

Το πέρασμα στην Αζάζ είναι κλειστό τον περισσότερο καιρό, καθώς η Τουρκία αρνείται να το επιτρέψει στους Σύρους να περάσουν, παρά τις πιέσεις που δέχεται, για όσους προσπαθούν να σωθούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς εναντίον του ISIS στο ανατολικό Χαλέπι και της συριακής αντιπολίτευσης, στα περίχωρα της πόλης.

Στην Αζάζ βρίσκονται ήδη 30.000 πρόσφυγες, που περιμένουν κάποια στιγμή να περάσουν απέναντι.

πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου