Τρίτη 3 Μαΐου 2016

5 πρόσωπα που δραστηριοποιούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια θέλουν το γήπεδο Μελισσανίδη (ΑΕΚ)




Τόση μονοτονία και τόση μονοχρωμία, ούτε στα λευκά κελιά των Μπάαντερ – Μάινχοφ. Τόση βαρεμάρα ούτε στου Τζακ Ντάνιελς, που οι εργαζόμενοι αραχτοί μη έχοντας τι να κάνουν, παίζουν  με τους φελλούς περιμένοντας να ωριμάσει το ουίσκι.






Οι άνθρωποι της Φιλαδέλφειας περιμένουν την ΑΕΚ… χθες!

Το Contra.gr βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνομίλησε με ορισμένους επιχειρηματίες και κατοίκους που ζουν και δραστηριοποιούνται γύρω από το γήπεδο της ΑΕΚ, για την αναγκαία -όπως τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- επιστροφή της «Ένωσης» στην πόλη.




Η αντίστροφη μέτρηση για την ανέγερση του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια έχει ήδη αρχίσει, από τη στιγμή που ο Πάνος Σκουρλέτης έβαλε την υπογραφή του, κλείνοντας οριστικά τη μακρόχρονη δημόσια διαβούλευση της ΜΠΕ.

Tίποτα δεν είναι όπως παλιά...

H εικόνα του χώρου που στέγαζε για περίπου 70 χρόνια το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι από το 2003 καταθλιπτική. Το μόνο που θυμίζει τα παλιά χρόνια της «Ένωσης» στο μέρος που κατέκτησε όλα της τα πρωταθλήματα, είναι η… εκκλησία της Αγίας Τριάδας απέναντι από την παλαί ποτέ σκεπαστή. Οτιδήποτε άλλο υπήρχε εντός και γύρω του γηπέδου σχετικό με την ΑΕΚ, είτε έχει κατεδαφιστεί, είτε έχει μετακινηθεί, γεγονός που καθιστά μια πραγματικότητα… καταθλιπτική για αρκετό κόσμο ο οποίος έχει περάσει ένα σημαντικό μέρος της ζωής του εκεί γύρω.

ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Πλέον αυτό που απομένει για την έναρξη των έργων είναι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, με δεδομένη την πρόθεση της Περιφέρειας Αττικής να συμβάλει με την -απαραίτητη- υπογειοποίηση, η οποία πρέπει να προχωρήσει παράλληλα με την ανέγερση του γηπέδου.

Η ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το Contra.gr βρέθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια και μίλησε με πέντε επιχειρηματίες -και δημότες- που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην περιοχή, με τις περιουσίες τους να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τον χώρο της «Ένωσης». Κάποιοι από τους μαγαζάτορες συγκρίνουν τη δικιά τους πορεία, την εποχή που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας» με τη σημερινή… καταθλιπτική -για όλη την πόλη- εποχή που στη θέση του γηπέδου υπάρχει ένα κακομεταχειρισμένο χωράφι, το οποίο αν το δεις, σου δημιουργείται η εντύπωση πως κάποιος ήθελε να το εκδικηθεί: Άγρια βλάστηση, κουφάρια ζώων, τρωκτικά και σκουπιδότοπος προς τη μεριά του άλσους.

«Με το γήπεδο ήμασταν υγιείς επαγγελματικά, τώρα αρρωστήσαμε…»

Ο Αναστάσης Ανανιάδης είναι ο ιδιοκτήτης του ψητοπωλείου «Κορτσόπιτα» που βρίσκεται στη συμβολή της Λεωφόρου Δεκελείας με την οδό Φωκών. Τα εμβλήματα της ΑΕΚ σε εμφανή σημεία αναρτημένα, όπως συμβαίνει με την πλειοψηφία των καταστημάτων στην περιοχή.

Με το που τον ρωτήσαμε για το γήπεδο της ΑΕΚ… εκπυρσοκρότησε και στην κουβέντα που είχαμε στάθηκε στην πτώση του τζίρου στη Νέα Φιλαδέλφεια σε σχέση με την εποχή που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας».


  «Από το γκρέμισμα του γηπέδου και μετά υπήρξε οικονομική πτώση της πόλης. Λογικό ήταν να συμβεί αυτό αφού πια δεν υπάρχουν οι δύο και οι τρεις αγώνες τον μήνα που υπήρχαν παλιά και μάζευαν κόσμο στη Φιλαδέλφεια. Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα γίνει το γήπεδο.

Με τα πολιτικά, τους δημάρχους, τους υπουργούς και αυτές τις ιστορίες δεν έχω καμία σχέση. Δεν ξέρω τι γίνεται. Εγώ περιμένω εδώ και δύο χρόνια να ξεκινήσει το γήπεδο. Ελπίζω τώρα που παίρνει την άδεια να ξεκινήσει επιτέλους γιατί κουραστήκαμε.

Όταν θα ξαναέρθει η ΑΕΚ να παίξει πάλι εδώ πέρα θα έχει 30.000 κόσμο. Όπως και να το δει κανείς, θα ξεκινήσει πάλι να υπάρχει ζωή στη Φιλαδέλφεια.

Τώρα διανύουμε την εποχή της κρίσης, τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο τζίρος έχει πέσει στο 60%. Όταν ήταν το γήπεδο ήταν διαφορετικά. Τότε ήμασταν υγιείς επαγγελματικά και τώρα αρρωστήσαμε».

«Η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει χθες στην πόλη είναι λογικό και δίκαιο»

Ο Σίμος Βαλσαμάκης είναι -ίσως ο πιο- γνωστός οπαδός της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και επί σειρά ετών ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟ-ΠΟ, κατά καιρούς σε -τέσσερις- διαφορετικές τοποθεσίες, όλες περιμετρικά του γηπέδου της «Ένωσης». Στο παρόν, καινούργιο και ανακαινισμένο μαγαζί, το στοιχείο της ΑΕΚ είναι αρκετά επιβλητικό, όπως εύκολα να διαπιστώσει κανείς, με την τεράστια φωτογραφία του Θωμά Μαύρου με τον Μίμη Παπαϊωάννου δίπλα στην είσοδο.


  Πέραν από το συναισθηματικό και ηθικό κομμάτι της υπόθεσης, υπάρχει και ρεαλισμός στην όλη απόγνωση αφού πραγματικά η διαφορά της Φιλαδέλφειας χωρίς την ΑΕΚ και της Φιλαδέλφειας με την ΑΕΚ είναι χαώδης.

«Όταν είχαμε το γήπεδο, ο τζίρος μιας Κυριακής ήταν όσος είναι ο τζίρος ενός μήνα χωρίς το γήπεδο. Με λίγα λόγια σε μια Κυριακή βγάζαμε όσα βγάζουμε σε έναν μήνα τώρα, που δεν βγαίνουν τα έξοδα και η κατάσταση είναι για όλους δύσκολη. Η ανάγκη για να επιστρέψει η ΑΕΚ στον δικό της χώρο παίρνοντας αυτό που της ανήκει, είναι επιτακτική. Αυτό είναι ηθικό, σωστό, δίκαιο και λογικό να γίνει. Ενδεχομένως αυτοί που διαφωνούν να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην πόλη τους, ή να αναζητούν απλά μερικά λεπτά δημοσιότητας εις βάρος της ΑΕΚ και της κοινής λογικής. Για αυτό και είναι θέμα χρόνου να τους ξεπεράσει η ίδια η ιστορία.

«Την ΑΕΚ τη βρήκαμε στη Φιλαδέλφεια, δεν μας βρήκε αυτή»

Πάνω από όλα όμως είναι το ηθικό κομμάτι. Την ΑΕΚ την βρήκαμε όλοι εδώ και όσοι διαμαρτύρονται για τα σπίτια τους, αυτοί τα έχτισαν δίπλα στο γήπεδο. Αυτοί επέλεξαν να ζήσουν σε ένα μέρος που προϋπήρχε γήπεδο. Δεν είναι ούτε λογικό, ούτε ηθικό να θέλουν να φύγει η ΑΕΚ από τη γη της, όταν οι ίδιοι τη βρήκαν εκεί».

«ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ... ΠΕΡΣΙ»

Ο Μανώλης Θεμέλης, μαζί με τη σύζυγό του, διατηρούν επιχείρηση ζαχαροπλαστικής στη Νέα Φιλαδέλφεια και στάθηκαν στο γεγονός ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει… πέρσι στην πόλη, η οποία μετά την ερημιά, άρχισε και παίρνει τα πάνω της με την προοπτική της επιστροφής της ΑΕΚ.

«Από το 1990 ζω στη Φιλαδέλφεια και από πέρσι η σύζυγός μου δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην περιοχή. Η κατεδάφιση του γηπέδου έφερε προβλήματα στην περιοχή κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το επιχειρηματικό-επαγγελματικό κομμάτι. Δεν ερχόταν κόσμος πια στην πόλη, λιγότερη επισκεψιμότητα, άρα και λιγότερη κίνηση στα μαγαζιά, λιγότερα έσοδα και λιγότερες θέσεις εργασίας.


  Και μόνο που ακούστηκε ότι η ΑΕΚ θα ξαναγυρίσει στη Φιλαδέλφεια, η επιχειρηματικότητα πήρε τα πάνω της, άνοιξαν μαγαζιά και δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας. Θα δημιουργηθούν κι άλλες.
Το γήπεδο δεν πρέπει να γίνει αύριο. Ούτε χθες! Πέρσι έπρεπε να γίνει! Απλώς κάποιοι για τους δικούς τους σκοπούς δεν το βλέπουν θετικά και κάνουν λάθη».

Τσαούσης: «Όλος ο κόσμος ξέρει τη Φιλαδέλφεια από την ΑΕΚ, πρέπει να γίνει το αυτονόητο»

Ο πρώην αθλητής της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ, Φάνης Τσαούσης είναι ιδιοκτήτης καφετέριας επί της Λεωφόρου Δεκελείας, στο ύψος του ιστορικού χώρου της «Ένωσης» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μεταξύ άλλων, το θέμα της επιστροφής της ΑΕΚ στην πόλη αγγίζει και σαν επιχειρηματία τον Φάνη, ο οποίος όμως στέκεται κυρίως στο ηθικό μέρος.


  «Τη Φιλαδέλφεια όλος ο κόσμος την ξέρει από την ΑΕΚ. Η πόλη δεν έγινε γνωστή από π.χ. τις καφετέριες και τις ταβέρνες της. Έγινε από τη δράση της ομάδας σε αυτή για περίπου 80 χρόνια στον ιστορικό της χώρο. Από εκεί και πέρα το ότι η περιοχή θα αναβαθμιστεί με την κατασκευή του γηπέδου, είναι βέβαιο, αλλά η επιστροφή της ομάδας στον φυσικό της χώρο είναι απλά το λογικό και αυτό που πρέπει να γίνει».

O Xρήστος Φανός, δεν είναι επιχειρηματίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά εργαζόμενος στο ζαχαροπλαστείο «Κρίνος». Παρόλα αυτά, μιλώντας μας, εξήγησε ότι αντιλαμβάνεται και αυτός την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα το γήπεδο γιατί -όπως είπε- πρέπει να συνεχιστεί φυσιολογικά η ιστορία της πόλης: «Όταν το θέμα του γηπέδου αποτελεί τη νούμερο ένα συζήτηση σε όλους τους ανθρώπους της πόλης, και ΑΕΚ να μην είσαι, καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για κάτι σημαντικό. Παρότι λόγω ηλικίας δε θυμάμαι πολλά πράγματα από το παλιό γήπεδο, δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να υπάρχει μία (ευτυχώς μικρή) μερίδα που προτιμά το σημερινό απαράδεκτο χωράφι από ένα σπουδαίο έργο που θα ανεβάσει την πόλη.


  Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι σεβαστή, όμως απ’ ότι ακούω, το θέμα του γηπέδου προχωράει καλά και ευτυχώς οι περισσότερες δυσκολίες έχουν ξεπεραστεί. Εύχομαι το συντομότερο δυνατό να επιστρέψει η ΑΕΚ στη Φιλαδέλφεια και να αναπτυχθούν και οι δύο ταυτόχρονα και παράλληλα».

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

Η επιστροφή της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στο -πρόσφατο- παρελθόν παρέπεμπε περισσότερο σε επιθυμία (ενδεχομένως και σε ουτοπία), ωστόσο αυτή τη φορά όλη αυτή η ιστορία είναι στημένη πάνω σε μια ρεαλιστική βάση. Για πρώτη φορά η ΑΕΚ στη φαρέτρα της δεν έχει αποκλειστικά και μόνο… αναμνήσεις (οι οποίες ήταν οι μόνες που της είχαν απομείνει την τελευταία δεκαετία) αλλά ελπίδα. Σοβαρή, πια, ελπίδα σε σημείο που η κατάσταση της επιτρέπει να βρίσκεται σε διαδικασία αντίστροφης μέτρησης.

Μέχρι να μπει η πρώτη μπουλντόζα στο οικόπεδο, να σκάψει βαθιά και να προσπαθήσει να  βρει τη μεγάλη ΑΕΚ που είναι θαμμένη κάτω από τα μπάζα, την οποία όλοι θέλουν να δουν ξανά στην επιφάνεια. Ούτως ή άλλως, όπως και να το δει κανείς, η αντικατάσταση της νεκρικής βουβαμάρας που επικρατεί από το 2003 στη Φωκών και την Καππαδοκίας από το ζωντανό και διαχρονικό «ΑΕΚ-ΑΕΚ» που έχει ποτίσει εδώ και δεκαετίες όλη την περιοχή, ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα της διοίκησης. Πριν ακόμα αναλάβει.

15 σχόλια:

  1. Νάτα τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Αυτά λέμε τόσο καιρό. Όχι γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ναι στην ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι πιάσατε λαγό…

      Μπερδεύετε το μπακάλη της γειτονιάς με το Λιντλ. Το γεγονός ότι και οι δυο έχουν ΑΦΜ, ΟΑΕΕ και επιχείρηση, είναι τα μόνα κοινά χαρακτηριστικά τους.

      Μπερδεύεται το καρχαρία και τη μαρίδα με την οποία τρέφεται, επειδή κολυμπούν στην ίδια θάλασσα.

      Διαγραφή
    2. Καμπούρη και στα Λιντλ ελληνόπουλα δουλεύουμε μην κοιτάς εσυ που εχεις παρει συνταξη από τα σαράντα και κανεις χόμπι. άλλοι στα 40 είναι άνεργοι. για απαντα.

      Διαγραφή
    3. Και στη «Κόσκο» ελληνόπουλα δουλεύουνε, και στο Ελ. Βενιζέλ, και στη «Κοσμοτέ», και στη «Φραπόρτ» ελληνόπουλα θα δουλεύουνε. Τα κέρδη δε μου είπες ποιος τα καρπώνεται!

      Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ποια είναι ταξικά η θέση σου στη κοινωνία. Γι΄ αυτό οι μεν είναι αφεντικά, και οι δε εργαζόμενοι σε αυτούς. Εγώ πήρα σύνταξη μετά 37 χρόνια ασφαλισμένης εργασίας, και φυσικά όχι στα σαράντα. Επομένως δε μου έκανε κανείς χάρη για τη σύνταξη που παίρνω.

      Και στα σαράντα, και στα είκοσι, και στα τριάντα, και στα όσα θέλεις υπάρχουν άνεργοι. Αλλά όσο αδυνατούν να ερμηνεύσουν γιατί τους συμβαίνει αυτό, ποιος δηλαδή είναι ο αντίπαλος, και ποια η αιτία, τόσο θα είναι έρμαια των επιλογών των αφεντικών. Αυτά που έγραψες για τον Πογέτ, δείχνουν πως κι εσύ έχεις την αντίληψη του αδύναμου κακομοίρη εργαζόμενου, στον οποίο θα κάνει χάρη κάποιος λεφτάς όταν τον πάρει στη δουλειά του. Και επομένως ο εργαζόμενος οφείλει να είναι σκυφτός και υποταγμένος απέναντι του…

      Διαγραφή
  2. Κ. Καμπούρη καλημέρα σας. Είθισται όταν παρουσιάζουμε ένα ξένο άρθρο, να μην σχολιάζουμε πριν οι αναγνώστες το διαβάσουν και βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα. Εσείς επιλέγετε να κάνετε πρώτα την πλύση εγκεφάλου και μετά να παρουσιάσετε το άρθρο που δανείζεστε. Γνωστές τακτικές Κούβας και Βόρειας Κορέας. Είστε πολύ λίγοι. Ούτε για επανάσταση δεν φτάνετε. Ούτε 1%. Ελπίζω να τολμήσετε να δημοσιεύσετε το σχόλιό μου. Να διαφοροποιηθείτε λίγο από τις μεθόδους Πιονκγιανκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε ας πούμε άγνωστε, καλημέρα και χρόνια πολλά. Είθισται να σχολιάζουμε ένα άρθρο παρουσιάζοντας αποσπάσματα του, και να μη το αναδημοσιεύουμε ολόκληρο. Προσωπικά επιλέγω αυτό που σας ενοχλεί, γιατί εμπιστεύομαι και σέβομαι τη κρίση των αναγνωστών, όποια κι αν είναι αυτή.

      Η πλύση εγκεφάλου, χαρακτηρίζεται από τη διαρκή επανάληψη των ίδιων και των ίδιων. Πρέπει να σας πω, πως η διαρκής επανάληψη ακόμη και τραγουδιών, έχει χρησιμοποιηθεί ως βασανιστήριο! Για να επανέλθουμε όμως στη πλύση εγκεφάλου. Κάθε χούντα ή παρόμοιες καταστάσεις, βασίζονται όπως και οι διαφημίσεις, στην αέναη επανάληψη, των ίδιων μηνυμάτων. Μιλούν αδιάκοπα πχ για το μοναδικό σωτήρα Μελισσανίδη. Για τα οφέλη από την υλοποίηση του επιχειρηματικού του σχεδίου. Για τις δουλειές που θα ανοίξουν. Για το καλό της πόλης που θα υποστεί τις συνέπειες των επιλογών του. Για τη Νέα Φιλαδέλφεια που χωρίς την ΑΕΚ δε τη ξέρει κανείς κλπ. Αυτά ακριβώς είναι ο ορισμός της πλύσης εγκεφάλου. Αυτό όλο διανθίζεται πότε με κανένα επώνυμο, πότε με πολλούς ανώνυμους.

      Όσοι συστηματικά παρακολουθούν τηλεόραση, παλιότερα αγόραζαν ας πούμε συσκευές που πρόσθεταν όζον στο νερό, για να θεραπευτούν από τα πάντα. Αυτή τη περίοδο αγοράζουν υαλουρονικό οξύ για τους ίδιους λόγους. Οι οπαδοί της ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια «αγοράζουν» Μελισσανίδη και το γήπεδο του… Παλιότερα αγόρασαν ξανά Μελισσανίδη, Τροχανά, ENIC, Ψωμιάδη, Ντέμη, Αδαμίδη, ακόμη και Σκλαβενίτη. Οι ίδιοι που τους δούλευαν πάντα, τους δουλεύουν και τώρα…

      Εγώ με τη περιορισμένη αναγνωσιμότητα και σε 3 παραγράφους, αντικειμενικά είναι αδύνατο να τους κάνω πλύση εγκεφάλου.

      Διαγραφή
    2. Ρε στ Εμμανουήλ μιλας εσύ που σε λίγο θα σε φωνάξει για μάρτυρα ο Πογετ στη φίφα; μιλας εσύ για επανάλληψη;

      Διαγραφή
    3. Να σου πω αφού το θέτεις. Αν με φωνάξει, θα πάω. Από λόγους αρχής είμαι υπέρ των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, και κατά της εργοδοτικής ασυδοσίας. Η περίπτωση του, είναι από τις πλέον χαρακτηριστικές. Τον τιμώ λοιπόν γιατί ως εργαζόμενος έχει αξιοπρέπεια, και δε σκύβει το κεφάλι στο κροίσο που έχει συνηθίσει σε αυλοκόλακες και δουλοπρεπείς.

      Και καλά θα έκαναν όσοι τον εκθείαζαν τόσο καιρό που τερμάτισε 2η αυτή την ομάδα στο πρωτάθλημα, και την έφτασε στους 4 του κυπέλλου, να είχαν το κουράγιο να πάνε κι αυτοί μάρτυρες υπεράσπισης του. Αντί ως συνήθως από νοοτροπία και συμφέρον, να παίρνουν το μέρος του ισχυρού μεγάλου αφεντικού, σε βάρος του αξιοπρεπέστατου εργαζόμενου.

      Το άλλο που δε λες, είναι ότι ποτέ δεν έγραψα υπέρ ή κατά του ως προπονητή. Γιατί ανάλαβε μια ομάδα που οι παίχτες της ήταν ότι φτηνότερο ή τζάμπα κυκλοφορούσε στην αγορά, δε τους είχε επιλέξει εκείνος, και το αφεντικό ζητούσε αποτελέσματα για να έχει την ανοχή των οπαδών κι όχι καλό ποδόσφαιρο.

      Κι ένα τρίτο είναι πως όσα σχετικά ανάρτησα, ήταν αναδημοσιεύσεις από ΑΕΚτζήδες, κι όχι δικά μου κείμενα.

      Επειδή γνωρίζω ότι διάβαζε και πιθανόν διαβάζει ακόμη «Κρίσεις» για να ενημερώνεται, ας ξέρει πως αν έχει αξία η μαρτυρία μου, θα τον υπερασπιστώ. Εσείς υποστηρίξτε τα αφεντικά, που τους αρέσουν γιατί τους βολεύουν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές, που εξαθλιώνουν εμάς, αλλά πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

      Διαγραφή
  3. Το απαίσιο στην όλη ιστορία είναι ότι οι δεκάδες χιλιάδες που δε θέλουμε καινούργιο νταβατζή στα σπίτια μας, φοβόμαστε να μιλήσουμε γιατί θα μας βάλουν βόμβες στα αυτοκίνητα, θα μας κάψουν τα σπίτια, θα μας τουτ τουτ τις μάνες και τα εγγόνια, όπως συχνά μας απειλούν. Χώρια που δεν μας ρωτά και σχεδόν κανείς, γιατί είναι γνωστό πως λειτουργούν οι νταβατζήδες πάσης φύσης.
    Να σημειώσω αυτούς τους παραπάνω. Για να τους φτύσω όταν τους δω και αυτοί θα ξέρουν γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κυριε Καμπουρη, καταρχην χρονια πολλα. Ας πουμε οτι σας γινεται το ''κεφι'' σας και το γηπεδο Μελισσανιδη και οχι της ΑΕΚ(αληθεια ποια ομαδα θα παιζει? και τι κερδη θα εχει ο Μελισσαν?) δεν θα γινει. Αποχωρει λοιπον ο τιγρης. Τι θα γινει με το χωρο του γηπεδου? θα γινει παρκο? θα γινει hot spot που ειναι και της μοδας? θα γινει γηπεδο για την ΕΡΑ ΑΕΚ και με τι κεφαλαια? θα μεινει μπουρδελο οπως ειναι και τωρα κυριε Καμπουρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε axel, ευχαριστώ για τις ευχές κι αντεύχομαι! Το γήπεδο που σχεδιάζει ο Μελισσανίδης να κατασκευάσει, κυρίως με δημόσιο χρήμα, δεν έχει βαθμό δυσκολίας να αντιληφτείτε πως εάν κι εφόσον γίνει ποτέ, θα ανήκει στον, ή στους εκάστοτε κατόχους των μετοχών της «Δικέφαλος 1924 Α.Ε». Αρχικά προφανώς θα παίζει η ΑΕΚ. Στη συνέχεια μπορεί να παίζει όποια ομάδα θα θέλει η πλειοψηφία των μετόχων της εταιρίας. Αυτό δε θα μπορούσε να συμβεί, αν ιδιοκτήτης ήταν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ. Και δυστυχώς ή ευτυχώς, υπάρχει το ζωντανό παράδειγμα του ιδιωτικού γηπέδου Πηλαδάκη στη Λάρισα. Για τη κατασκευή του οποίου επίσης φρόντισε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

      Επιτρέψτε μου να σας πω, πως ο Μελισσανίδης δεν αποχωρεί έτσι εύκολα, όταν έχει επιχειρηματικό σχέδιο για την ευρύτερη περιοχή του γηπέδου, και ειδικά του άλσους. Αν δεν έχετε υπόψη σας, ενδιαφέρεται να μετατρέψει το άλσος σε «Μόντε Κάρλο» που δεν έχει άλσος. Οι καταρχήν επιθυμίες του, έγιναν νόμος, όπως κατά κανόνα συμβαίνει στο καπιταλισμό. Το 5% του άλσους για ψυχαγωγικές, αθλητικές, πολιτιστικές χρήσεις, οι ζώνες ειδικών χρήσεων, η αφαίρεση του από τη διαχείριση του Δήμου, η μετατροπή του από δασική και αναδασωτέα έκταση, σε μητροπολιτικό πάρκο κλπ, έγιναν γιατί είναι προϋποθέσεις που θέλει εκείνος, ώστε να αποκομίσει κέρδη από επιχειρηματικές δραστηριότητες.

      Ο Μελισσανίδης ως σήμερα από πουθενά δε προκύπτει ότι έχει βάλει σεντς για την ομάδα. Αντίθετα και με δηλώσεις του, έχει διατυπώσει την άποψη πως θα είναι εγγυητής. Όσα λεφτά έχουν μπει στα ταμεία της ομάδας, προέρχονται από διαφημίσεις, τηλεοπτικά δικαιώματα, πωλήσεις ειδών ίσως και παικτών, και κυρίως από τα διαρκείας των οπαδών. Κάποια στιγμή και αφού βάλει το δημόσιο, πακτωλό χρημάτων για υπογειοποιήσεις και άλλα συνοδά έργα στην ευρύτερη περιοχή, πάρει την επιχορήγηση των 20.000.000 ευρώ από τη Περιφέρεια, και βρει κι άλλα κορόιδα να τσοντάρουν για το σχέδιο του, τότε όπως συνηθίζει να κάνει, θα πουλήσει για να εισπράξει τα κέρδη. Δε θα είναι η πρώτη φορά που το κάνει, και είναι χαρακτηριστική κίνηση που κάνουν οι επιχειρηματίες. Ιδιαίτερα του τύπου που είναι ο συγκεκριμένος. Εξάλλου έχει ξαναπουλήσει την… ιδέα ΑΕΚ, σε πολλαπλάσια τιμή από εκείνη που την αγόρασε, κι από τότε πήρε το κατήφορο η ομάδα. Συνεπώς τίποτα δεν έχει χάσει, ούτε έχει και να χάσει, σε περίπτωση αποχώρησης του οποιαδήποτε στιγμή. Εξάλλου έχει αποδείξει, πως με τη βοήθεια φυσικά των ΜΜΕ, μπορεί να δημιουργεί φανταστικούς εχθρούς, που αν και τον παρουσιάζουν παντοδύναμο, πάντα κάποιοι κακοί τον εμποδίζουν να προχωρήσει…

      Περίπτωση να αποχωρήσει υπάρχει, μόνο αν διαπιστώσει πως το σχέδιο του, δε μπορεί πλέον να υλοποιηθεί. Στην υποθετική λοιπόν περίπτωση που αποχωρήσει, η ομάδα θα έχει χάσει άλλες πιθανότητες κάποιοι άλλοι να κατασκεύαζαν γήπεδο, που μάλιστα θα στέγαζε και τα άλλα τμήματα της Ερασιτεχνικής (πχ Έρτσος). Ενδεχόμενα θα μπορούσε να είχε κατασκευαστεί γήπεδο ανοιχτό στο κόσμο, όπως το γνώρισα, με τα 20.000.000 ευρώ της Περιφέρειας, χωρίς καταστροφή άλσους και άλλα προβλήματα. Αλλά κι εσείς επιτρέψτε μου, τρέχετε πίσω από καθένα που εμφανίζεται σα σωτήρας, αντί πρωτίστως να έχετε μια πρόταση που να εξασφαλίζει την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και τα τμήματα της.

      Σύμφωνα πάντως με το παραχωρητήριο, σε περίπτωση που ο χώρος του γηπέδου, που ποτέ δεν έπαψε να ανήκει στο δημόσιο, δε χρησιμοποιηθεί για ερασιτεχνικές αθλητικές δραστηριότητες, γίνεται άρση της παραχώρησης και αναδάσωση. Μάλιστα αυτό έπρεπε προ πολλού να είχε συμβεί, καθώς έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια, χωρίς ο χώρος να αξιοποιείται για το σκοπό που παραχωρήθηκε.

      Για την κατάσταση του χώρου και τον προσδιορισμό που του αποδίδετε, την αποκλειστική ευθύνη έχει η ΑΕΚ. Που γκρέμισε το γήπεδο και το έχει εγκαταλείψει σ΄ αυτή τη κατάσταση. Να ξέρετε όμως πως οι περίοικοι και όχι μόνο, είναι πανευτυχείς από την εξέλιξη. Βρήκαν το φως και την ησυχία τους…

      Διαγραφή
  5. Να δοθεί στους μετανάστες από τον Βασιλόπουλο να κάνουν ηλιοθεραπεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Να ξέρετε όμως πως οι περίοικοι και όχι μόνο, είναι πανευτυχείς από την εξέλιξη. Βρήκαν το φως και την ησυχία τους"
    Δυστυχώς θα τους στεναχωρησουμε. Το γηπεδο θα γινει. Ηλιο πολυ εχει στη Γλυφαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να γίνει, αλλά σύμφωνα με τους νόμους. Όχι τους τιγρονόμους που πέρασε ο αλήτης ο προδότης ο Σαμαράς για τον λαθρέμπορο φίλο του. Να γίνει το γήπεδο και να ανήκει στην ερασιτεχνική και να μπορούν εκεί να πηγαίνουν να γυμνάζονται τα παιδιά μας, ώστε να μη χρειάζεται να φιλάμε κατουρημένες ποδιές από δω κι από κει. Και άι σιχτίρ, μέρες που είναι, μας ζαλίσατε πια.

      Διαγραφή
  7. @Ανώνυμος6 Μαΐου 2016 - 12:12 μ.μ.
    Ενας Νόμος είναι πάντα Νόμος και μάλιστα συνταγματικός και με τη βούλα του ΣτΕ. Για κάθε Νόμο που βγαίνει σε ρωτάνε; Η μήπως ήθλες να σου χτυπήσουν και την πόρτα. Και γιατί να το κάνουν απο τη στιγμή που η πλειοψηφία το θέλει;Το γήπεδο σε έχουν πληροφορήσει λάθος, θα ανήκει στην ερασιτεχνική, παραχώρηση της χρήσης του θα γίνει. Επίσης στο παλιό γήπεδο επίσης δεν μπορούσαν να γυμναστούν τα παιδιά σου. Είναι ιδιωτική περιουσία πως να το κάνουμε. Εσύ θες να μου ανοίγεις το θερμοσίφωνο 2 φορές την εβδομάδα να έρχομαι να κάνω μπάνιο σπίτι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή