Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος Οικογένειας ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ σας προσκαλεί, την Παρασκευή 20/5/2016 και ώρα 20.00 στη θεατρική παράσταση «ΑΥΓΑ ΜΑΥΡΑ», που παίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, με στόχο την προβολή του έργου και την οικονομική ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ.
 

Δύο αδέρφια χωρίζονται βίαια κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και όταν ξανασυναντιούνται αναζητούν μνήμες και συναισθήματα. Την ώρα που ο κοινωνικός ιστός της χώρας διαλύεται και η θεωρία – όσο και η πρακτική – των άκρων επανέρχονται στο ιστορικό παρόν, η αναμέτρηση με το φάντασμα του ελληνικού εμφυλίου πολέμου επιστρέφει με τη μορφή του κατεπείγοντος. Ο Αντώνης Αντωνίου και η Νατάσα Ασίκη, ανεβάζοντας το έργο του Διονύση Χαριτόπουλου, το οποίο πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζε «ξεπερασμένο», συνομιλούν ευθέως με την αναζωπύρωση του εμφύλιου μίσους εν μέσω εθνικισμού και νεοφασισμού, ταξικής και πολιτικής πόλωσης.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασαπάκης
Ηθοποιοί: Αντώνη Αντωνίου και Νατάσα Ασίκη
Τα μουσικά θέματα: Ελένη Καραΐνδρου
Φωτισμοί: Χριστίνα Θανάσουλα
Φωτογραφίες: Νίκος Κόκκας

Η τέχνη είναι ή πρέπει να είναι, πάνω από όλα μια διαδικασία επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που ενώνει το εγώ με το εμείς και που δίνει συμβολικά τα μέσα για να βγούμε από τον  αδιέξοδο μικρόκοσμο μας  και να μπορέσουμε να βρούμε και πάλι την χαμένη μας συλλογικότητα, την μόνη διέξοδο στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Οι καλλιτέχνες  που συμμετέχουν δεν έρχονται σαν βαρύγδουπες υπογραφές αλλά σαν συνειδητοποιημένοι ενεργοί πολίτες και σαν άνθρωποι που θέλουν να επικοινωνήσουν  την τέχνη τους μαζί μας και παράλληλα να συμβάλλουν, διαθέτοντας τα έσοδα στην υποστήριξη των μελών του ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ. 

Παρασκευή 20/5/2016 ώρα 20.00,
στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΑΕΙ-ΤΕΙ Πειραιά, Θηβών και Πέτρου Ράλλη 250.

Τιμή εισιτηρίου : 5 ευρώ (για την υποστήριξη των μελών του ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου