.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ολόκληρη η εκδήλωση των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας με θέμα “ΜΜΕ - Διαφάνεια και Διαπλοκή” (φωτογραφίες - βίντεο)




Τη Τετάρτη 18-5-16  πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία η ανοιχτή συγκέντρωση που είχαν προγραμματίσει οι Ο.Μ. Νέας Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας και Ν. Ιωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θέμα της  "ΜΜΕ Διαφάνεια και Διαπλοκή". Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ήταν γεμάτη, ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος έξω από αυτή.

Ομιλητές στη συγκέντρωση ήταν οι:

Κώστας Αρβανίτης, δημοσιογράφος και δ/ντης του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ



Γιώργος Βασιλειάδης, Γενικός Γραμματέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς και



Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας


Στις τοποθετήσεις αλλά και τις απαντήσεις τους οι δυο Γ.Γ., αναλώθηκαν κυρίως σε τεχνικές – γραφειοκρατικές –διαχειριστικές λεπτομέρειες, ενώ ο Κώστας Αρβανίτης σήκωσε το κύριο πολιτικό βάρος της εκδήλωσης.


Σειρά τοποθετήσεων του τελευταίου, με εντυπωσίασε. Κι αυτό από την άποψη ότι είχα καιρό να τον ακούσω, κι αισθάνθηκα έντονη τη διαφορά.

Η συγκέντρωση αυτή καθαυτή, αν κάποιος δεν ήξερε, δεν είχε κάποιο στοιχείο για το ποιος την οργάνωσε, και δεν άκουγε ορισμένους πολιτικούς αυτοπροσδιορισμούς ομιλητών και παρισταμένων, άνετα θα υπέθετε πως πρόκειται για ένα συντηρητικό ή κεντρώο φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Ή αν κάποιος είχε πέσει σε κόμμα λίγο πριν το δημοψήφισμα, και ξύπναγε τώρα, θα απόκλειε πως πρόκειται για το ΣΥΡΙΖΑ.

Καμιά κουβέντα για Ε.Ε. ή ευρώ, για ΔΝΤ, για μεγάλο κεφάλαιο, για οτιδήποτε είχε στη πρώτη γραμμή της πολιτικής ατζέντας ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε. Αντίθετα υπήρξε ακόμη και καταγγελία για ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Από τα βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη συνέχεια, επισημαίνω παρακάτω, ορισμένα από όσα ακούστηκαν.

Απουσίασε από τη τοποθέτηση του Γ.Γ. για τη καταπολέμηση της διαφθοράς, η οποία κράτησε 31.32΄΄, οποιαδήποτε αναφορά στο λαθρεμπόριο καυσίμων. Θέμα κυρίαρχο στο πρόσφατο παρελθόν, για τη σημερινή κυβέρνηση. Τέθηκε όμως από παριστάμενο με ερώτηση. Η απάντηση του Γ.Γ. ήταν πως δεν ανάφερε τίποτα εισηγητικά, επειδή γνώριζε ότι θα ακολουθήσει ερώτηση! Με όσα συμπλήρωσε στη συνέχεια, κατάλαβα πως όποιος ασχολείται με το λαθρεμπόριο καυσίμων, μπορεί να κοιμάται ήσυχος…

Νομίζω  πως αυτό που ο ίδιος θεωρεί πιο σημαντικό από όσα έχουν συμβεί στο αντικείμενο του, ήταν η παραπομπή του Ψυχάρη στη δικαιοσύνη, με το οποίο έκλεισε και την εισήγηση του.

Ο Κώστας Αρβανίτης έκανε ένα δυναμικό μπάσιμο στην αρχή της εισήγησης του, όταν αυτοπροσδιορίστηκε μαρξιστής – λενινιστής, κομμουνιστής.

Στη συνέχεια ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στο θέμα των αναίτιων και αδικαιολόγητων διαφημιστικών καταχωρήσεων των τραπεζών. Αυτό που με ξένισε στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν η καταγγελία του γεγονότος, αλλά και μια συγκεκριμένη καταγγελία που φυσικά τη προσδιόρισε ως τον ορισμό του  σκανδάλου. Αφορά προπληρωμένη διαφήμιση της Εθνικής τράπεζας, αξίας 1.000.000 ευρώ, στο «Παραπολιτικά FM». Αναρωτιέμαι λοιπόν. Δε γνωρίζει στη διάρκεια της περιόδου που αναφέρεται, ποια κυβέρνηση είχε ορίσει Πρόεδρο και όχι μόνο στην Εθνική τράπεζα; Δεν έχει υπόψη του για πρώην συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που μόλις συνταξιοδοτήθηκε, διορίστηκε στο Δ.Σ. της τράπεζας με αρμοδιότητα και τη διαφήμιση; Δε γνωρίζει ποιος είχε, και στην ουσία ακόμη έχει τη πλειοψηφία των μετοχών της Εθνικής; Ποιον καταγγέλλει λοιπόν; Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στη συνέχεια, είπε πως τα ίδια γίνονται και στην ΕΥΔΑΠ και παντού, και συνεχίζοντα ακόμη και σήμερα!


Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του, κάλεσε να μαζευτούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που πάνε και παρελαύνουν στα συστημικά κανάλια σαν κοκότες, κατονομάζοντας μάλιστα την Ελένη Αυλωνίτου. Τους μέμφθηκε ότι "παίζουν σε στημένο παιχνίδι, με μια παλαιοκομματική αντίληψη και λογική, σταύρωσε με, σταύρωσε με και αγάπησε με…"


Εντυπωσιακός υπήρξε και στο σημείο που εξηγώντας γιατί, δήλωσε: «Να αγιάσουν τα χεράκια του Παύλου του Πολάκη», και συνεχίζοντας μίλησε για πέι ρολ, και προσδιόρισε που ισχύει, στη δημοσιογραφία...


Παρακάτω δήλωσε πως, «…σήμερα είναι το όνειρο της ζωής μου, το ζω. Δυο όνειρα ζω. Την αριστερά στη κυβέρνηση, και το μεγάλο ραδιόφωνο… της αριστεράς».

Εξέφρασε την ελπίδα, μη πω τη πεποίθηση, πως οι σύντροφοι που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ, θα επανέλθουν.

Μιλώντας για το ΣΥΡΙΖΑ, και νομίζω εκεί το τερμάτισε, είπε: «…ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένα κόμμα της διαμαρτυρίας ή της σοσιαλδημοκρατίας. Είναι ένα κόμμα της αριστεράς κι ο βασικός του στόχος είναι ένας. Να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».


Τώρα σε ότι αφορά τους παριστάμενους που πήραν το λόγο. Υπάρχει η οργισμένη τοποθέτηση του αντιδήμαρχου Ν. Ιωνίας Φώτη Τσοπάνογλου, που εκτός άλλων αφορούσε το τοπικό τύπο.

Υπάρχει όμως και η ημιτελής τοποθέτηση δικηγορίνας, η οποία δήλωσε πως «…είμαι χαρούμενη γιατί πρώτη φορά τους βγήκαμε από δεξιά, αριστερή κυβέρνηση… μια σχιζοφρένεια…», προσθέτοντας παρακάτω για ύποπτη στάση και της κυβέρνησης στο θέμα της αποχής των δικηγόρων, και στην εξουθένωση του κλάδου με τα νέα μέτρα .


















Ακολουθούν τα βίντεο με τις εισηγήσεις και την ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε:

           .

           .

           .

           .

           .

3 σχόλια:

  1. Ευτυχώς που υπάρχει και η Ιωνία και γέμισε το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Βασιλόπουλος ως τι πήγε; Δεν είχε ρίξει μαύρη πέτρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι μισοί ήταν από τη Νέα Ιωνία. Όσο για τον Αρβανίτη τι να πει κανείς. Ντροπιάζει και μόνο που αναφέρει τη λέξη Κομμουνιστής. Οι κομμουνιστές δεν υπέγραφαν τίποτα παλιορουφιάνε, με τίμημα την ίδια τους τη ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή