Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Eurovision: Δικαιώνει τον Χίτλερ, τους Ναζί και τους Τάταρους μακελάρηδες

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Nordfrankreich_Turkmenische_Freiwillige
Τους συνεργάτες του Αδόλφου Χίτλερ και της ναζιστικής Γερμανίας επέλεξε η Eurovision να υποστηρίξει με ένα πολιτικό τραγούδι που μιλά για την “εκτόπιση των Τατάρων της Κριμαίας” από τον Στάλιν.

Είναι απίστευτο, αλλά από την EBU, κατ’αρχήν, εγκρίθηκε και εν συνεχεία αναδείχθηκε πρώτο ένα τραγούδι το οποίο “θρηνεί” για την ποινή που είχε επιβάλλει στους συνεργάτες των Γερμανών στον Β’ΠΠ τους Τάταρους της Κριμαίας η σοβιετική κυβερνηση!

Οταν οι Σοβιετικοί ανακατέλαβαν την Κριμία το 1944 δεν έκαναν τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έπρεπε να κάνουν: Οπως και οι ελληνικές κυβερνήσεις της δεκαετίας του ’40 μετά τον πόλεμο εκτόπισαν τους αλβανόφωνους Τσάμηδες συνεργάτες των Γερμανών και των Ιταλών στην Αλβανία από την Ηπειρο, έτσι και οι Σοβιετικοί τους εκτόπισαν στην Σιβηρία.

 
Έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν να γίνει αντιληπτό τι έκαναν τότε οι Τάταροι της Κριμαίας κατά την διάρκεια του Β’ ΠΠ. Οι Τάταροι όπως και οι ισλαμιστές της Βοσνίας και οι Κροάτες στην πρώην Γιουγκοσλαβία και το Τουρκεστάν πολέμησαν εθελοντικά με τα γερμανικά SS, κατ’εντολή της Μουσουλμανικής Αδελφότητας που υποστήριζε τότε την ναζιστική Γερμανία.

Πάνω από 100.000 Σοβιετικοι Ρώσοι και Ουκρανοί εκτελέστηκαν στην Κριμαία από τους Τατάρους SS, συνεργάτες των Γερμανών μεταξύ 1941-1944, στην Κριμαία.

Ένα επιπλέον στοιχείο που σπανίως αναδεικνύεται στη σχετική ιστοριογραφία είναι η ιδιαίτερη σκληρότητα με την οποία έπεσε η ναζιστική κατοχή πάνω στους λαούς της Κριμαίας.

Στα εγκλήματα των Γερμανών συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων και η εκτέλεση 91.678 σοβιετικών πολιτών μεταξύ του Οκτώβρη του 1941 και του Απρίλη του 1942. 

Με άλλα λόγια, μέσα σε έξι μήνες περίπου εκτελέστηκε από τις δυνάμεις κατοχής ο ένας στους δέκα κατοίκους της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής, είτε αυτή ήταν στρατιωτικού είτε οικονομικού χαρακτήρα, αποκτά την πραγματική της διάσταση οπως όπως οι Τάταροι της Κριμαίας.

Ukraine-Nazi-Commande_Horo-1-e1375356825732

Και όμως, σήμερα, ο αστικός αναθεωρητισμός έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο αποθράσυνσης ώστε να απαιτεί (!) την ‘δικαίωση’ ακόμα και εκείνων οι οποίοι πήραν τα όπλα και πολέμησαν τον σοβιετικό λαό στο πλευρό των Ναζί, συμμετέχοντας ενεργά στα εγκλήματα του φασισμού κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η περίπτωση των Τατάρων της Κριμαίας.

Γράφει σχετικά ο J. O. Pohl: «Η γερμανική στρατιωτική κατοχή της Κριμαϊκής Χερσονήσου στηρίχθηκε εν μέρει πάνω στις τοπικές μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων (Selbschutze). Οι μονάδες αυτές διεξήγαν αντι-παρτιζανικό πόλεμο ενάντια στις σοβιετικές άτακτες μονάδες που δρούσαν στα μετόπισθεν των γερμανικών γραμμών. Όταν ο Σοβιετικός Κόκκινος Στρατός ανακατέλαβε την χερσόνησο της Κριμαίας, το καθεστώς του Στάλιν επέβαλε μια αδίστακτη τιμωρία στους Τατάρους της Κριμαίας για την δράση αυτών των μονάδων αυτοάμυνας. Το σταλινικό καθεστώς εξόρισε ολόκληρο τον πληθυσμό των Τατάρων της Κριμαίας σε ειδικούς οικισμούς στο Ουζμπεκιστάν ως απάντηση στις μονάδες αυτοάμυνας των Τατάρων.»

Ποιο το εύρος της συνεργασίας των Τατάρων με τους Ναζί; Σύμφωνα με τον ίδιο τον J O Pohl -που καταγγέλλει το «σταλινικό καθεστώς», χαρακτηρίζοντας την απόφαση της μετοίκησης ως «γενοκτονία»- καθ’ όλη τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι κατοχικές αρχές οργάνωσαν περίπου 20.000 Τατάρους σε μάχιμες μονάδες «αυτοάμυνας».

Ταυτόχρονα, μόλις 630 Τάταροι της Κριμαίας εντάχθηκαν σε σοβιετικές παρτιζάνικες ομάδες. Κατά τις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του Κόκκινου Στρατού, μετά την απώθηση των δυνάμεων του Άξονα από την περιοχή τον Απρίλη-Μάη του 1944, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σημαντικός όγκος οπλισμού από αντισοβιετικές ομάδες που συνέχιζαν να δρουν στα δάση της Κριμαίας: 39 εκτοξευτείς όλμων, 981 πολυβόλα παντός τύπου, 7.238 τουφέκια, 3.657 όλμους, 10.296 χειροβομβίδες και 280.000 σφαίρες. Η επιχείρηση της μετοίκησης άρχισε λίγες μέρες μετά…

πηγή: tanea-diaspora.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου