.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Projekt A: Από 19/5 στους κινηματογράφους


Projekt A: Ένα ταξίδι στα αναρχικά εγχειρήματα της Ευρώπης


Μετά τη συγκλονιστική υποδοχή που είχε η ταινία στη Γερμανία, με πάνω από 17.000 θεατές μέχρι στιγμής και έχοντας κερδίσει το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Μονάχου, το PROJEKT A έρχεται στην Ελλάδα

Ντοκιμαντέρ, Γερμανία, 2015, 84’

                                  Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Μονάχου

                                          Από 19/5 στους κινηματογράφους


Σκηνοθεσία: Marcel Seehuber, Moritz Springer
Γυρίσματα: Ελλάδα, Ισπανία, Γερμανία, Ελβετία

Ενάντια στα διάφορα κλισέ για τον αναρχισμό, η ταινία προσπαθεί να διεισδύσει βαθιά μέσα στον τόσο ζωντανό και πολυεπίπεδο αυτό χώρο και να παρουσιάσει μια διασυνοριακή κοινότητα ανθρώπων που κυνηγούν το ανέφικτο και δεν φοβούνται να αγγίξουν τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας. Είναι μια εναλλακτική ματιά σε αυτό το πολιτικό και κοινωνικό κίνημα και τους ανθρώπους που παλεύουν να κάνουν τη θεωρία τους πράξη.

Με γυρίσματα στα Εξάρχεια της Αθήνας, και πιο συγκεκριμένα στο Πάρκο Ναυαρίνου, ακολουθώντας τις εκστρατείες εναντίον των πυρηνικών στη Γερμανία αλλά και στην κολεκτίβαKartoffelkombinat στο Μόναχο, ζώντας από κοντά τη μεγαλύτερη αναρχο-συνδικαλιστική Ένωση της Ισπανίας, την Confederacion General del Trabajo (CGT) αλλά και μια ομάδα από την Καταλονία, την Cooperativa Integral Catalana (CIC),  οι δημιουργοί της ταινίας παρουσιάζουν μια “άλλη” κοινωνία όπου ακτιβιστές από ολόκληρο τον κόσμο παλεύουν να δημιουργήσουν μια κοινωνία απόλυτης ισότητας, έναν κόσμο όπου κανένας δεν θα εκμεταλλεύεται την πληροφορία, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, τη γη ή τους ανθρώπους.



Αγαπητοί μας φίλοι,

είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τις πρώτες ημερομηνίες προβολών της ταινίας στην Αθήνα. Καθώς το PROJEKT A δημιουργήθηκε με το σκεπτικό μιας εισαγωγής στον αναρχισμό, θα θέλαμε η ταινία να προσεγγίσει ευρύτερο κοινό. Αυτό σημαίνει ότι, σαν ένα πρώτο βήμα, η ταινία θα προβληθεί σε κινηματογραφικές αίθουσες κι έπειτα σε κοινωνικά κέντρα, καταλήψεις και οπουδήποτε αλλού, ούτως ώστε να έχουν όλοι την ευκαρία να τη δουν. Στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμη σε DVD και online.

Μια πρώτη προβολή -avant-premiere θα λέγαμε- πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαίου στο Πάρκο Ναυαρίνου, το μέρος όπου έγιναν τα περισσότερα γυρίσματα για την ταινία στην Ελλάδα, με αφορμή τα έβδομα γενέθλια του Πάρκου στο πλαίσο ενός τριημέρου εκδηλώσεων.

Η πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές αίθουσες θα γίνει την Πέμπτη 19 Μαίου, στις 8μμ, στον κινηματογράφο Αλκυονίδα. Το παρόν θα δώσουν συντελεστές και πρωταγωνιστές της ταινίας, ενώ μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον έναν εκ των δύο σκηνοθετών, τον Μάρσελ Σιχούμπερ. Στη συνέχεια σας καλούμε σε πάρτι σε κάποιο μπαρ. 

Για όποιον δεν μπορέσει να παραβρεθεί στην εκδήλωση στις 19 Μαίου, υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει την ταινία στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο στις 26 του μήνα, όπου θα υπάρξει επίσης συζήτηση με τον σκηνοθέτη και θα ακολουθήσει πάρτι στο μπαρ του σινεμά.

Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, προσπαθούμε να οργανώσουμε προβολές με χαμηλό εισιτήριο όσον αφορά τις αίθουσες, αλλά και σε μέρη όπου θα μπορεί κανείς να δει την ταινία χωρίς να πληρώσει και να έχει την επιλογή να συνεισφέρει, αν το θέλει, μέσω κουτιού οικονομικής ενίσχυσης. 

Σας καλούμε να επιλέξετε εσείς που θα δείτε την ταινία. Θα θέλαμε να γίνει κατανοητό ότι η δημιουργία ενός φιλμ και να το φέρουμε στην Ελλάδα απαιτούν πολλή δουλειά αλλά και χρήματα. Επίσης θέλουμε να ενισχύσουμε τους τοπικούς κινηματογράφους που επιμένουν να προβάλλουν εναλλακτικές ταινίες.

Αν ενδιαφέρεστε να προβληθεί η ταινία στην πόλη σας, βοηθήστε να την φέρουμε εκεί: προτείνετέ μας τον κατάλληλο κινηματογράφο ή φέρτε μας σε επαφή με συλλογικότητες και εγχειρήματα, ώστε να οργανωθεί ίσως και κάποια σχετική συζήτηση. 
Όλες οι μέρες και ώρες των προβολών θα ανακοινώνονται μέσα από τη σελίδα μας στο Facebook:
https://www.facebook.com/projektatainia

Το τρέιλερ της ταινίας από όπου μπορεί να κατέβει και να διαδοθεί: vimeo.com/163519606

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ταινία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας (αγγλικά/γερμανικά):
projekta-film.net

Προωθήστε το PROJEKT A σε φίλους, σε συνρόφους, σε δημοσιογράφους και σε όποιον πιστεύετε ότι μπορεί να ενδιαφέρεται να διαδώσει την ιδέα για έναν κόσμο χωρίς κυριαρχία.

Τέλος, απευθυνόμενοι κυρίως σε εναλλακτικά μέσα πληροφόρησης και δημοσιογράφους, οργανώσαμε μια δημοσιογραφική προβολή την Τρίτη, 17 Μαίου στη 1μμ, στον κινηματογράφο Αλκυονίδα. Παρακαλούμε, αν ενδιαφέρεστε, επινοινωνήστε μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ή γράψτε μας στο email: anarchie@projekta-film.net
Δημοσιεύματα:

- http://www.thepressproject.gr/article/94511/Projekt-A-Ena-taksidi-sta-anarxika-egxeirimata-tis-Europis


Οι μέχρι τώρα προγραμματισμένες προβολές:
Αλκυονίδα
19-25 Μαίου, καθημερινά στις 8μμ
Μικρόκοσμος
26 Μαίου, 10:15 μμ



Ανυπομονούμε να σας συναντήσουμε 
Κολλεκτίβα PROJEKT A

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου