Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

H ατάκα Τζώρτζογλου, η αντίδραση του "Τίγρη" και το μήνυμα του Ιβάν!

Ρεπορτάζ: Βασίλης Ποντικός

Τις περισσότερες συζητήσεις, στη συγκέντρωση της «Αντιπολίτευσης» στη Θεσσαλονίκη, προκάλεσε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκου Τζώρτζογλου, ο οποίος είπε ότι δεν θέλει να μετριέται στην πλευρά της αντιπολίτευσης, μίλησε για απουσία προτάσεων και μη επιλογή και του προσώπου που θα ηγηθεί, ενώ στη συνέχεια πρότεινε να γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας των Ενώσεων με τις τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ για ψηφοδέλτιο κοινής αποδοχής.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζώρτζογλου είπε: «Εγώ βρίσκομαι εδώ αλλά δεν θεωρώ ότι ο εαυτός μου ανήκει πουθενά και δεν θέλω να με μετράτε. Επίσης πιστεύω ότι θα πρέπει οι Ενώσεις να απευθυνθούν στους τέσσερις μεγάλους του ποδοσφαίρου για να τους φέρουμε στο ίδιο τραπέζι. Αυτό το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει. Εδώ σήμερα είμαστε 32, στη συγκέντρωση του Γκιρτζίκη ήταν 37. Στο σύνολο έχουμε 69 Ενώσεις που είναι και σεξουαλικό νούμερο. Σε λίγο μπορούμε να φτάσουμε και στις 80 Ενώσεις και θα νομίζω ότι η Ελλάδα έχει γίνει Βυζαντινή Αυτοκρατορία! Αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με κάποιος ανθρώπους που είτε περιφέρονται στο ξενοδοχείο, είτε τηλεφωνούν στις Ενώσεις (σ.σ. φέρεται να εννοούσε τους Αχ. Μπέο και Θ. Μητρόπουλο). Δεν ξέρω ποιος είναι ο αρχηγός, δεν ξέρω ποιο είναι το πρόγραμμα, πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα».
Στη συνέχεια το τραπέζι που καθόταν είχε συζήτηση με τους Δ. Μελισσανίδη, Ι. Σαββίδη, και Χρ. Παναγόπουλο, ο κ. Τζώρτζογλου έκανε την εξής πρόταση: «Σας καλώ να κατεβείτε στο Ηράκλειο οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού με πέντε Ενώσεις από τη μία πλευρά και πέντε από την άλλη. Και να δεσμευτούμε εν όψει εκλογών σε μία διακήρυξη κοινών θέσεων που θα εφαρμοστούν. Να φτιαχτεί ψηφοδέλτιο κοινής αποδοχής».


Οι αντιδράσεις υπήρξαν επειδή ο Τζώρτζογλου είπε « δε θέλω να με μετράτε» κυρίως από τον πρόεδρο της ΕΠΣΑ, Π. Δημητρίου και τον Δ. Μελισσανίδη, που του ζήτησε διευκρινήσεις για όσα είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Π. Δημητρίου, μεταξύ άλλων, είπε: «Δεν καταλαβαίνω τι είναι αυτά που είπε ο κύριος Τζώρτζογλου. Τα λέει αυτά κάποιος που ήταν πάντα απέναντι. Εμείς θέλουμε ισοτιμία. Αυτά που λένε ότι θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη δεν ισχύουν. Θέλουμε το 50-50. Αυτή είναι η συμφωνία».

Τον Τζώρτζογλου δικαιολόγησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Ζ. Γρηγορίου, ενώ ομιλίες έβγαλαν πολλοί πρόεδροι, μεταξύ των οποίων της ΕΠΣ Κιλκίς, της ΕΠΣ Θεσσαλίας και της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευ. Γραμμένος, που είπε: «Έρχεται η αλλαγή, δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν φοβόμαστε κανέναν και δεν εκβιαζόμαστε».

Ο Δ. Μελισσανίδης και ο Χρ. Παναγόπουλος από τον Παναθηναϊκό αποχώρησαν από την αίθουσα που γινόταν η συνάντηση μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ενώ Ιβάν Σαββίδης έμεινε μέχρι τις δύο μετά τα μεσάνυχτα, μιλώντας σε συνολικά πέντε τραπέζια με εκπροσώπους Ενώσεων.

Μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ είπε: «Με τις άλλες δύο ομάδες έχουμε κάνει μία συμφωνία για αλλαγή, αν κάποιος αθετήσει το λόγο του δεν θα φταίω εγώ. Με ενδιαφέρει ο ΠΑΟΚ μέσα σε ένα υγιές ποδοσφαιρικό σύστημα. Να μην φοβάστε τίποτα. Εγώ είμαι εδώ ότι κι αν χρειαστείτε. Εσείς κάντε αυτό που πρέπει».

πηγή: soccerplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου