Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Θεμελιώθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο (Σπαθάρη) Νέας Φιλαδέλφειας (φωτογραφίες)



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 η θεμελίωση του 1ου Δημοτικού Νέας Φιλαδέλφειας "Σπαθάρη"

Ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος, Άρης Βασιλόπουλος τοποθέτησε  με την καθοδήγηση του αναδόχου του έργου "Καμαριώτης ΑΤΕΕ" τον θεμέλιο λίθο του νέου κτιρίου (ο οποίος είναι τμήμα από τα παλαιά θεμέλια), έχoντας στο πλευρό του την Πρόεδρο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Ιωάννα Κοντούλη, την εγγονή του ευεργέτη του σχολείου, κ. Ελένη - Αικατερίνη Σπαθάρη, τον Σύλλογο διδασκόντων, τον Σύλλογο γονέων με παλαιότερους εκπροσώπους του, εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων καθώς και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γαβριήλ, ο οποίος τέλεσε τον Αγιασμό συνοδεία και των Ιερέων της Ενορίας της Αγίας Τριάδος όπου και υπάγεται το Σχολείο.

Πρόκειται για ένα έργο ιστορικής σημασίας, όπως ανέφεραν στις ομιλίες τους, τόσο ο Δήμαρχος όσο και η κ. Σπαθάρη, καθώς η ίδρυσή του χρονολογείται το 1927 σε ένα ξύλινο λυόμενο, με σκοπό να καλυφθούν οι εκπαιδευτικές ανάγκες των προσφυγόπουλων της Μικράς Ασίας. Στη συνέχεια το ξύλινο αυτό σχολείο, χρησιμοποιήθηκε από τις δυνάμεις της Αντίστασης το 1944, μέχρι που στη θέση του χτίστηκε το 1957 το σχολείο που μέχρι το 2008, οπότε και έκλεισε, φιλοξένησε δεκάδες γενιές μαθητών της πόλης μας. 

Σήμερα, οκτώ χρόνια μετά, μπήκαν και πάλι τα θεμέλια του ιστορικού αυτού σχολείου, το οποίο ευελπιστούμε μέσα στον επόμενο χρόνο να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει και πάλι. 































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου