Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Aνακοίνωση ΛΑΕ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας:ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

ΚΑΘΑΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ

Τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας απροκάλυπτης και χυδαίας επίθεσης μερίδας του τοπικού τύπου ενάντια στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Πάνο. Αποκορύφωμα αυτής της επίθεσης ήταν δημοσίευμα της "Αλήθειας" στις 23/06/2016 με χαρακτηρισμούς-φράσεις όπως "χρυσαυγίτικες αν όχι ναζιστικές πρακτικές", "απολυταρχικός, φανατικός και χωρίς ηθικό ανάστημα πρόεδρος", "δικτακτορίσκος κρυφοΕΣΑτζής", "φίλος του Καιάδα ", "όνειδος για τη δημοκρατική παράδοση της πόλης" κλπ. Και όλα αυτά επειδή δεν έδωσε στον κ. Σεϊτανίδη για δεύτερη φορά το λόγο δήθεν "για προσωπικό ζήτημα".

Δεν χρειάζεται να δηλώσουμε την πίστη μας στην ελευθεροτυπία, καθώς αυτό στην Αριστερά είναι αυτονόητο και το κεκτημένο του αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με μπροστάρη όπως πάντα την Αριστερά. Εδώ, όμως, έχουμε να κάνουμε με χυδαιότητα που έχει παραλήπτες και στόχους. 

Θέλουμε, λοιπόν, με αυτή την ανακοίνωση, εκτός από το να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να κάνουμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι αυταπατώνται οικτρά όποιοι νομίζουν ότι μπορούν να υπονομεύσουν τη συνοχή της Δημοτικής Αρχής, με όπλο την κατασυκοφάντηση και μέσω της προσπάθειας απαξίωσης μελών της. Ιδιαίτερα, δε, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου το ήθος και τους αγώνες, για δεκαετίες ολόκληρες, δεν μπορεί κανείς να λερώσει. Γιατί έχουν καταγραφεί στους δρόμους και στη συνείδηση του μαχώμενου Κινήματος. Εκεί, δηλαδή, που δεν μπορούν να τα καταγράψουν η "Αλήθεια" και ο κ. Σεϊτανίδης.
Ταυτόχρονα, η "Αλήθεια" με συνέταιρο το "fx news" συνεχίζουν τις επιθέσεις ενάντια στο Σωματείο εργαζομένων του Δήμου μας, στο προεδρείο του και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό του σφο Γιώργο Ορταντζόγλου.

Σαν θλιβεροί κομπάρσοι των κεντρικών ΜΜΕ και της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας, προσπαθούν να μας πείσουν ότι για όλα τα κακά αυτού του τόπου φταίνε οι εργαζόμενοι και όχι η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. 

Δεν βρήκαν ούτε μια κουβέντα να πουν για το γεγονός ότι στις περικοπές που επέβαλαν τα Μνημόνια νέα και παλιά το μεγαλύτερο μέρος ήταν από τους μισθούς των εργαζομένων. Ότι δικαιώματα και κατακτήσεις ολόκληρου αιώνα καταργούνται προς όφελος των δανειστών και των ντόπιων ολιγαρχών.

Εξήγησαν, όμως, ότι θα "καταστραφεί" οικονομικά ο Δήμος γιατί είναι συνεπής απέναντι στο δικαίωμα αυτών που μαζεύουν τα σκουπίδια να λαμβάνουν ένα γάλα. Ω τι άδολη δημοσιογραφία!
Επίσης στόχος τους δεν είναι να μπορούν οι εργαζόμενοι να συνεδριάζουν στους χώρους εργασίας, όπως συνέβαινε μέχρι πριν λίγα χρόνια, και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά το πώς θα καταργηθεί αυτό το δικαίωμα και για όσους το έχουν ακόμα. Ντροπή! 

Τέλος, όσον αφορά τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας σφο Γιώργο Ορταντζόγλου, ως Λαϊκή Ενότητα δηλώνουμε ότι είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εκφράζει την πολιτικοποίησή του μέσα από τις γραμμές της ΛΑΕ. Όχι απλά επειδή είναι μέλος μας, αλλά και για τον ανιδιοτελή, ακούραστο και ανυποχώρητο τρόπο που υπερασπίζεται παντού και πάντα τους εργαζόμενους που τον τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Μα είστε καλά; Επειδή εσείς αγνοείται τις μέρες άδειας, νομίζετε πως δεν υπάρχουν ξελιγωμενοι που τρέχουν τα σάλια τους μόλις τις δουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή