Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τις εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Κυριακή το βράδυ οι εργασίες του προσυνεδριακού Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στο Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ συμμετείχαν εκατοντάδες εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από τις εργατικές και τοπικές οργανώσεις του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση από όλες τις περιοχές. 

Οι εργασίες του Πανελλαδικού Σώματος ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί, με την εκλογή των επιτροπών και την συγκρότηση του Σώματος. Στη συνέχεια ο Γιάννης Ελαφρός, μέλος του γραφείου της Π.Ε., παρουσίασε την εισήγηση της Π.Ε. στο Πανελλαδικό Σώμα. Ακολούθησαν οι ομιλίες 40 αντιπροσώπων από οργανώσεις του ΝΑΡ και της ν.Κ.Α. από όλες τις περιοχές της χώρας.

Η διαδικασία του Πανελλαδικού Σώματος συνεχίστηκε το πρωί της Κυριακής 10 Ιουλίου με ομιλίες 12 αντιπροσώπων και την τελική τοποθέτηση από μεριάς της Πολιτικής Επιτροπής του ΝΑΡ. Ακολούθησε η διαδικασία των αποφάσεων και ψηφοφοριών. 

Η διαδικασία ξεκίνησε με την ψήφιση της Εισήγησης της Π.Ε. στο Πανελλαδικό Σώμα η οποία υπερψηφίστηκε από το Σώμα με 81% υπέρ, 1% κατά και 18% λευκά. Ακολούθησαν προτάσεις και η συζήτηση πάνω σε τροποποιήσεις και η τελική ψηφοφορία για την Εισήγηση. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης από τον Μιχάλη Ρίζο εκ μέρους της επιτροπής σχεδίου απόφασης. Αφού ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία επί της αρχής, η διαδικασία συνεχίστηκε με προτάσεις και τροπολογίες, τοποθετήσεις και ψηφοφορίες. Η διαδικασία τελείωσε λίγο μετά τις 7.00 μ.μ. με την τελική ψηφοφορία για το Σχέδιο Απόφασης. Η Πολιτική Απόφαση υπερψηφίστηκε από τους αντιπροσώπους με 83,3% υπέρ, 3,2% κατά και 13,5% λευκά.

Η πλούσια συζήτηση, οι εμπειρίες που μεταφέρθηκαν και η πολιτική διαδικασία του Σώματος αποτέλεσαν τον πρώτο σταθμό στην πορεία για το 4ο Συνέδριο της οργάνωσης. Η συζήτηση και η απόφαση του Πανελλαδικού Σώματος του ΝΑΡ συνέβαλλε στον εξοπλισμό και την αναγκαία συλλογική παρέμβαση της οργάνωσης στις μάχες του επόμενου διαστήματος, με πολιτικούς στόχους και επεξεργασίες, σχέδιο και πλαίσιο δράσης.

πηγή: narnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου