.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Οι ευθύνες Μελισσανίδη και ο φορ για να το... γυρίσει!

Ο Βασίλης Βέργης αναλύει τις ευθύνες του Δημήτρη Μελισσανίδη στο «μπάχαλο Μιλοβάνοβιτς» και αποκαλύπτει ότι ο «τίγρης» έχει πάρει πάνω του τη μεταγραφή καλού φορ για να αλλάξει το κλίμα στην ΑΕΚ
Ποιος Μιλοβάνοβιτς και ποιος Ντε Μπαρτόλο; Σοβαροί να είμαστε, κύριοι. Αυτοί σήμερα είναι αύριο δεν είναι στην ΑΕΚ. Οπότε δεν γίνεται να μην «ψάξουμε» την βασική ευθύνη όσων συμβαίνουν εδώ και καιρό (ιδίως από το φιάσκο Μοντανιέ και μετά) στον άνθρωπο που βρίσκεται ψηλότερα απ΄όλους στο κλαμπ, τον Δημήτρη Μελισσανίδη.


Όντας το αφεντικό δεν γίνεται να πιστώνεται μόνο τα θετικά και να μην χρεώνεται τα αρνητικά. Έστω κι αν για τα αρνητικά ευθύνεται «έμμεσα». Γιατί δική του δουλειά δεν είναι να «δουλεύει» και να κλείνει μεταγραφές αλλά να πληρώνει για μεταγραφές που του εισηγούνται οι συνεργάτες του.

Φταίει όμως, και φταίει πολύ ο Μελισσανίδης, καθώς ανέχεται εδώ και καιρό τον Μιλοβάνοβιτς και τον Ντε Μπαρτόλο να «εκθέτουν» την ΑΕΚ με τα λάθη, τις «κουτουλιές» και την όποια «προσωπική τους πολιτική» στο θέμα των μεταγραφών. Κι επειδή είναι ο απρόβλεπτος Μελισσανίδης μπορεί τούτη την ώρα που μιλάμε να βγάζει... καπνούς εναντίον του Μιλοβάνοβιτς αλλά το χέρι μου στο ευαγγέλιο ότι τελικά θα τον διώξει εγώ δεν το βάζω.

Ευθύνεται ο Μελισσανίδης γιατί μετά το επικοινωνιακό φιάσκο της ΑΕΚ με τον Μοντανιέ, αντί να πει του Αλεξ Ντε Μπαρτόλο «ευχαριστούμε πολύ, λύεται η συνεργασία μας», τον κράτησε. Και μάλιστα τον εμπιστεύεται στο θέμα που καίει την ΑΕΚ, σε αυτό της αναζήτησης και της συμφωνίας με έναν καλό, ποιοτικό σέντερ φορ. Είμαι περίεργος να δω αν τώρα θα «ξεχρεώσει» ο Ιταλοαργεντινός.

Φταίει ο Μελισσανίδης γιατί ενώ ξέρει, ενώ βλέπει από πέρυσι ότι ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς κάνει μονίμως δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι, δεν του βάζει φρένο. Οκ, εκτιμάει το γεγονός ότι ο Σέρβος έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να έρθουν λαβράκια όπως ο Σιμόες και ο Γιόχανσον, ότι πέτυχε στις μεταγραφές του Βάργκας και του Μπαρμπόσα. Όμως ο ίδιος άνθρωπος έκανε «παιχνίδι» στο θέμα Ιμπίσεβιτς πέρυσι και φέτος πρόβαλε κάθε τι που εκείνος ήταν «μέσα» (από τον Τσαβαρία έως το τελευταίο παράδειγμα, την «πατάτα» με τον Σαμάκ), ενώ «έκαιγε» οτιδήποτε ήταν «έξω» (περίπτωση Τσοπ).

Ευθύνεται ο Μελισσανίδης γιατί ενώ βλέπει εδώ και καιρό ότι το σχήμα με τους δύο δεν «τραβάει» (και ο Μπάγεβιτς λόγω χαρακτήρα δεν πρόκειται να του πει ποτέ «διώξε αυτόν ή εκείνον») δεν αποφάσισε να καθαρίσει την μπουγάδα μια και καλή. Με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να βγάζει σε αυτό το θέμα, με την υπόθεση Σαμάκ, εικόνα παιδικής χαράς. Ενώ αντίθετα η δουλειά που κάνει ο Κετσπάγια, όπως λένε όλοι όσοι βρίσκονται στη Πολωνία, είναι εξαιρετική και η ΑΕΚ ως ομάδα δείχνει καλύτερη από πέρυσι.

Φταίει ο Μελισσανίδης γιατί ανέχεται εδώ και καιρό τα «παιχνιδάκια» των ανθρώπων στους οποίους έχει αναθέσει την ιερή δουλειά των μεταγραφών της ομάδας του. Μέχρι πριν τον Ντίας, το αφεντικό της ΠΑΕ... προηγούνταν στις μεταγραφές 2-1 του επιτελείου των τεχνικών διευθυντών! Αυτός είχε πάρει Μπακασέτα, Μπάρκα (ενώ την ίδια ώρα ο Μιλοβάνοβιτς έλεγε ότι μπορούσε να φέρει τον... Οτσόα!), οι άλλοι μόνο τον Τσιγκρίνσκι. Φοβερά πράγματα.

Και τώρα; Τώρα η ΑΕΚ λίγο καιρό μετά την κατάκτηση του κυπέλλου και το εντυπωσιακό ξεκίνημα στις μεταγραφές, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, εκτεθειμένη απέναντι στον κόσμο της, με κάκιστη εικόνα προς τα έξω, δίχως φορ και εξτρέμ ενόψει των πρώτων ευρωπαϊκών της αγώνων.
Αλλάζει αυτό; Προφανώς. Αλλά για να αλλάξει ΠΡΕΠΕΙ η ΑΕΚ να ξαναδεί τον Μελισσανίδη που «τα παίρνει στο κρανίο» και καθαρίζει τα πράγματα. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι δουλεύει Ο ΙΔΙΟΣ, σε συνεργασία με τον Ντε Μπαρτόλο, περίπτωση καλού σέντερ φορ. Φιλοδοξία του είναι να ολοκληρώσει μια καλή μεταγραφή φορ, να την προσφέρει στον Κετσπάγια και να ηρεμήσει τους οπαδούς της ΑΕΚ. Αν το κάνει, σαφώς έχει αλλάξει το κλίμα. Επίσης σύμφωνα με τις πηγές μου ο Μελισσανίδης με τον Ντε Μπαρτόλο έχουν κάνει τις συζητήσεις για τον Πατρίσιο Ροντρίγκες (Πατίτο), τον δεξιό εξτρέμ που αποκάλυψαν σήμερα τα ΜΜΕ στην Αργεντινή.

Αν κλείσει αυτές τις υποθέσεις –ειδικά το θέμα του σέντερ φορ που έχει «ξενερώσει» δικαιολογημένα τους ΑΕΚτσήδες- και βάλει τάξη στα εσωτερικά της ΠΑΕ με διακριτούς ρόλους, αφήνοντας... εκτός ομάδας ανθρώπους που αποδείχθηκε ότι «δεν κάνουν»- τότε σαφώς μπορεί να αλλάξει το κλίμα. Διαφορετικά, χωρίς λόγο και αιτία, η ΑΕΚ αντί να οικοδομήσει πάνω στην κατάκτηση ενός σπουδαίου κυπέλλου θα «ανατιναχθεί» προτού καν ξεκινήσει η νέα σεζόν. Τούτο θα είναι ένα από τα κορυφαία αυτογκόλ της ιστορίας της. Και ο Μελισσανίδης από αυτογκόλ δεν μας έχει συνηθίσει...

πηγή: sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου