.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ερχόμαστε... με φύκια για μεταξωτές κορδέλες και τα δικά σας λεφτά!


Οι μπουλντόζες "φωνάζουν": ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ  14-2-2014   
Με παρόμοιο τρόπο έχουμε μπει στο 4ο χρόνο....

Αυτοί που καθορίζουν τις τύχες της ποδοσφαιρικής κι εντέλει ολόκληρης της ΑΕΚ, πρέπει να θεωρούν τους οπαδούς της ομάδας πολύ κορόιδα, έτοιμα να καταπιούν ότι παραμύθι τους σερβίρεται.

Από τα "Ερχόμαστε" και την εικονική πραγματικότητα της "Αγιά Σοφιάς", στις αλλεπάλληλες διαρκείς αποτυχίες σε οποιοδήποτε δηλωμένο γηπεδικό, μεταγραφικό και προπονητικό στόχο, η απόσταση είναι τρία και πλέον χρόνια! Όλες οι αποτυχίες έχουν υπόβαθρο την οικονομική αδυναμία, ή για την ακρίβεια, την άρνηση του αφεντικού να επενδύσει δικά του λεφτά, στους διακηρυγμένους του στόχους.

Είναι εξόφθαλμο πλέον, ότι με διάφορα τεχνάσματα που βρίσκονται πιο κοντά σε ανατολίτικο παζάρι, παρά σε σοβαρούς παράγοντες, γίνονται απεγνωσμένες προσπάθειες να εξαχθεί από τη μύγα ξύγκι. Το Γάλλο προπονητή Μοντανιέ, αφού τον έφεραν εδώ, τον έκαναν βόλτα μια ολόκληρη μέρα, για να τον ψήσουν να δεχτεί τη δουλειά με λιγότερα από τα συμφωνημένα χρήματα. Είχε προηγηθεί η κακήν κακώς φυγή Πογέτ πάλι για τα οικονομικά. Τελικά πήραν για πολύ λιγότερα χρήματα το Τιμούρ Κετσπάγια, που θεωρείται διαχειρίσιμος, και υπολογίζεται πως δε θα αντιμιλήσει, και δε θα διαφωνήσει δημόσια.



Με τους ποδοσφαιριστές συμβαίνουν τα ανάλογα. Δεν αγοράζονται με σχεδιασμό κι επιλογή, αλλά αναζητούνται ελεύθεροι, ή δανεικοί. Δηλαδή πολύ χαμηλού κόστους και ανάλογης ποδοσφαιρικής ποιότητας.

Με την «Αγιά Σοφιά» τα ίδια και χειρότερα. Το αφεντικό δε βάζει λεφτά, και περιμένει αποκλειστικά από τα διαρκείας των οπαδών και τα άλλα έσοδα της ΠΑΕ, να διαχειριστεί τις τύχες της ομάδας. Ακόμη και στο Πανηλιθιακό να ήταν κανείς πρόεδρος, πέντε δεκάρες θα έβαζε. Κάποιος θέλοντας να δείξει πόσο καπάτσος είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έγραψε πως πουλάει πάγο σε Εσκιμώο. Θα μπορούσε  ακριβέστερα να πει, πως πουλάει στους πεινασμένους για γήπεδο και διακρίσεις της ομάδας, οπαδούς, ψίχουλα για φρατζόλες ψωμί.

Ο Γιάννης Γρανίτσας που μετά την αποτυχία του εξίσου φαραωνικού του σχεδίου, περιφέρεται στη Λαμία και κάνει διάφορες δουλειές, είχε καταφέρει μέσα σε ένα χρόνο πολύ περισσότερα, επίσης χωρίς να βάλει μία. Δηλαδή είχε εξασφαλίσει οικοδομική άδεια από τη πρώτη στιγμή, μαζί με τους φωτογραφικούς νόμους που ψήφισαν παρόμοιας πολιτικής ποιότητας κόμματα και βουλευτές. Είχε φυσικά εγκληματικά γκρεμίσει το γήπεδο. Και πετάξει τα μπάζα του, είχε ρίξει μπετά για υποστυλώσεις που δε φαίνονται, και εκσκαφές στο βάθος που είναι ορατές. Όλα αυτά με κόστος κάτι παραπάνω από 4.000.000 ευρώ, που δε πληρώθηκε ποτέ! Παραμένει χρέος, και είναι ένα από τα πολλά εμπόδια που πρέπει να υπερπηδηθούν, αν ποτέ η «Αγιά Σοφιά» φτάσει σε στάδιο υλοποίησης. Νομίζω πως αυτοί που περιμένουν αυτά τα λεφτά, τα οποία σημειωτέον δεν έχουν εγγραφεί στο προϋπολογισμό των εξόδων κατασκευής, όχι μόνο τα απαιτούν, αλλά μόλις τυχόν φτάσει σε σημείο έναρξης εργασιών, θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα για το σταμάτημα τους, αν προηγούμενα δεν εξοφληθούν.Γι΄ αυτό και πρέπει να είναι από εκείνους που θέλουν το γήπεδο, πιο πολύ από κάθε άλλο...

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης λοιπόν στο 4ο χρόνο της 3ης επανεμφάνισης του στην ΑΕΚ, την οδηγεί, προσφέροντας σε αφθονία στους οπαδούς, απίθανα «οράματα», εντυπωσιακές δηλώσεις, ευχάριστες υποσχέσεις, ατάκες, «δεσμεύσεις». Και  καταφέρνει να βάζει τους πιο πιστούς από αυτούς μέσω των διαρκείας, να πληρώνουν για να έχει έσοδα προς διαχείριση η ομάδα, και τελικά ο ίδιος να μη βάζει το χέρι στη τσέπη.

Στο δε σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» βρίσκοντας πότε δεξιά και πότε «αριστερά», πρόθυμους και λαϊκιστές πολιτικούς και κόμματα, κατάφερε(;) να φορτωθεί το δημόσιο κυρίως, δηλαδή η κοινωνία, τα 200.000.000 ευρώ χρέους της ΠΑΕ. Να έχει αποσπάσει ένα φωτογραφικό νόμο, αλλά όχι και άδεια κατασκευής. Να… ρίχνει εδώ κι ένα χρόνο μπετά, στο πρωτοσέλιδο εφημερίδας και στο διαδίκτυο. Να κάνει εντυπωσιακές παρουσιάσεις του… νέου γηπέδου, σε μακέτες και βίντεο εικονικής πραγματικότητας. Κυρίως όμως έχει καταφέρει να έχει την υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας των αστικών, αθλητικών, οπαδικών ΜΜΕ, που αποτελούν τον ιμάντα παραπληροφόρησης και ελέγχου των οπαδών.

Αν συγκρίνουμε λοιπόν με πραγματικούς όρους, όσα έκανε ο Γ. Γρανίτσας σε ένα χρόνο, έστω βάζοντας φέσια και κατεδαφίζοντας τις υποδομές της ΑΕΚ, με όσα έχει κάνει… ο Δ. Μελισσανίδης σε τρία και πλέον χρόνια, ο δεύτερος υστερεί απελπιστικά. Με όρους όμως εντυπωσιοθηρίας και διαχείρισης του οπαδικού δυναμικού, υπερέχει  θεαματικά του πρώτου. Αφού παραμένει αλώβητος ακόμη και με διαρκείς ειδήσεις όπως η παρακάτω από το aek24hours.gr:

«Ναυάγησε» του… σίγουρου Κάτσαρ


Δεν θα πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Γκόικο Κάτσαρ στην ΑΕΚ. Από το πρωί σας ενημερώσαμε πως υπάρχει οικονομική διαφορά 80-90.000 ευρώ, αλλά από την Ένωση έβγαινε μια αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά. Τελικά, οι προβλέψεις των κιτρινόμαυρων δεν ήταν σωστές. Αυτό γιατί ο Σέρβος αμυντικός μέσος ζήτησε νέα παράταση από την ΑΕΚ για να απαντήσει σε 48 ώρες, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Η ΑΕΚ απέσυρε την προσφορά της, λέγοντας ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει. Έτσι, θα πρέπει οι ιθύνοντες του Δικεφάλου να κινηθούν για την απόκτηση άλλου χαφ. Αυτή η αναβλητικότητα που έδειξε η πλευρά του 29χρονου χαφ οφείλεται στο μπάσιμο άλλης ομάδας. Της γερμανικής Στουτγάρδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου