Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Εμφανίζουν ως εξαίσια μεταγραφή αυτή του φυσικά ελεύθερου και ποδοσφαιρικά παρηκμασμένου Ούγκο Αλμέιδα

Ποιος Σάμακ, έρχεται ο Αλμέιδα...
Τρία χρόνια τώρα το αφεντικό, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα φυσικά, κάθε τόσο τρελαίνεται... Πότε με τη διαιτησία και την ΕΠΟ, πότε με τις ταπεινώσεις που δέχονται ομάδα και οπαδοί εξαιτίας των επιλογών του.

Τώρα μετά το φιάσκο Σάμακ που βοήθησε να διώξει το Μιλοβάνοβιτς, προσπαθεί να ισοφαρίσει τη χασούρα. Πλασάρουν ως σπουδαία και ακριβή επιλογή τον 32χρονο Ούγκο Αλμέιδα που φυσικά έχει μείνει ελεύθερος, περιφέρεται διαρκώς σε ομάδες, τραυματίζεται πλέον συχνά και για σέντερ φορ είναι άσφαιρος. Στο ελληνικό πρωτάθλημα κάτι μπορεί να βάλει, αλλά αυτό θα συνέβαινε και με πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες. Η τιμή του, έχει πέσει γύρω στα 500.000 ευρώ για ένα χρόνο, και πάλι το παζαρεύει...



Η αναδημοσίευση που ακολουθεί είναι από το sdna.gr:


Στο 80% για τον Αλμέιδα, φέρνει Πατίτο και Μπελκαρουί


Ο Βασίλης Βέργης γράφει ότι απομένει μόλις… 20% για να ολοκληρωθεί η σπουδαία μεταγραφή του Πορτογάλου φορ στην ΑΕΚ, ενώ μέσα στην εβδομάδα τελειώνουν η μεταγραφή του Αργεντινού, αλλά και του στόπερ Μπελκαρουί.

Ναι, η ΑΕΚ όχι μόνο βρίσκεται πολύ κοντά στον Ούγκο Αλμέιδα αλλά έχει διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου για να ολοκληρώσει αυτή τη μεταγραφή. Σύμφωνα με τη δική μου πληροφόρηση ποσοστιαία θα έλεγε κάποιος πως έχει επιτευχθεί το 80% για την υλοποίησή της. Απομένει η… ουρά.

Βέβαια έχουμε δει μεταγραφές να «τσακίζουν» ακόμη και στο… παρά ένα. Με τον παίκτη να «κόβεται» στις ιατρικές εξετάσεις ή τον μάνατζερ να εγείρει ξαφνικά «νέες απαιτήσεις» και οι δύο πλευρές να μένουν με το στυλό στο χέρι. Γι αυτό οφείλουμε πάντα να διευκρινίζουμε πως αναφερόμαστε στα δεδομένα που υπάρχουν ΑΥΤΗ τη στιγμή για την ΑΕΚ και τον Ούγκο Αλμέιδα.

Από την ημέρα που υπήρξε το «φιάσκο Σαμάκ – άδειασμα Μιλοβάνοβιτς από την ΠΑΕ» σας είχαμε ενημερώσει στο κομμάτι των «ευθυνών του Μελισσανίδη», εδώ στο sdna.gr, ότι το αφεντικό της ΑΕΚ σε συνεργασία με τον Ντε Μπαρτόλο «δουλεύει» μία καλή περίπτωση σέντερ φορ για να την προσφέρει στον Κετσπάγια και να αλλάξει το κλίμα στον κόσμο. Ο Αλμέιδα (όπως ορθότατα αποκάλυψαν σήμερα οι συνάδελφοι της «ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ») είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα, ενώ υπάρχουν ακόμη μία-δύο αξιόλογες περιπτώσεις, οι οποίες όμως έπονται κι αν ολοκληρωθεί του Πορτογάλου θα μπουν στο… χρονοντούλαπο.

Ο Ούγκο Αλμέιδα είναι αναμφισβήτητα μια πολύ αξιόλογη επιλογή. Ποδοσφαιριστής με 57 συμμετοχές στην (πρωταθλήτρια Ευρώπης, πλέον) Εθνική Πορτογαλίας, με γεμάτες σεζόν, μπορεί τα δύο τελευταία χρόνια να μην είναι στα «χάι του» όμως συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία που τον καθιστούν αυτό που θέλει ο Κετσπάγια: σέντερ φορ ο οποίος «γεμίζει» την περιοχή. Το μπόι (1.91), η πείρα, η κλάση του Αλμέιδα είναι το «πακέτο» που μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ και τον νέο προπονητή της. Μειονέκτημα βεβαίως αποτελεί η… μη ετοιμότητά του καθώς ο παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από το Ανόβερο. Για την ΑΕΚ θα ήταν ευχής έργο αν αυτή η μεταγραφή είχε γίνει πριν από 20 ημέρες ώστε ο Αλμέιδα να δούλευε στην προετοιμασία της και ο Κετσπάγια να τον υπολόγιζε για το πρώτο ματς με την Σεντ Ετιέν…

Το θέμα είναι πάντως να γίνει… επιτέλους αυτή η μεταγραφή. Το «επιτέλους» αφορά το γεγονός ότι από το 2015 η Ενωση μιλούσε μαζί του όμως τότε βρισκόταν στην Football League. Τώρα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η ΑΕΚ όχι μόνο επανήλθε, αλλά είναι κυπελλούχος Ελλάδας και θα παίξει ξανά στην Ευρώπη. Αποτελεί «ελκυστικό» προορισμό για τον Πορτογάλο που έχει μεν και την πρόταση της Τζένοα, αλλά ταυτόχρονα και μία όχι καλή εμπειρία από το προ διετίας πέρασμά του από την Ιταλία, με την Τσεζένα (δέκα συμμετοχές, δίχως γκολ).

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών έχουν προχωρήσει πολύ και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα λένε ότι η μεταγραφή έχει φτάσει στο 80%. Το συμβόλαιο του Αλμέϊδα με το Ανόβερο ξεπερνούσε τις 500.000 ευρώ αλλά αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάει «ψηλά» και βέβαια να αποφύγει άλλο μεταγραφικό «τράκο». Η τεράστια καθυστέρηση στο θέμα της απόκτησης σέντερ φορ και η Σεντ Ετιέν που… έρχεται απειλητικά (παρά την φιλική «τεσσάρα» που έφαγε από την Λωζάνη) καθιστούν για τον Μελισσανίδη και τον Ντε Μπαρτόλο επιτακτική την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η εβδομάδα όπως φαίνεται ότι θα ολοκληρώσει ακόμα δύο μεταγραφές της Ενωσης. Η μία είναι του Αργεντινού μεσοεπιθετικού Πατίτο (Πατρίσιο Ροντρίγκεζ) που έρχεται στην Ελλάδα για να υπογράψει και η άλλη του στόπερ Μπελκαρουί (προγηγείται… αρκετά του Σεντέρος), αρχική επιλογή του Μιλοβάνοβιτς, η οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα κλείσει παρά το διαζύγιο της ΠΑΕ με τον Σέρβο.

3 σχόλια:

  1. Ti σε εχει πιασει ρε φιλε με την ΑΕΚ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν παιρνει την προμηθεια του απο τον ''ΜΕΓΑΛΟ''. Τον ταιζει ο πρεζεμπορας που ειναι αθωος πλεον.

      Διαγραφή
  2. Δεν ασχολείσαι καλύτερα με την ομαδάρα σου προς Πειραιά μεριά και να αφήσεις την Α.Ε.Κ ήσυχη; Τρία έφαγε ο θρήνος από τον ατρομητάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή