Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ (ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΕΚ)


Μετά από απαίτηση γνωστών και φίλων (και όχι μόνο) γράφουμε τα παρακάτω, σχετικά με την ανακοίνωση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η οποία αφορά τις τελευταίες αποφάσεις του Δ.Σ. της. Είναι αλήθεια, ότι προσπαθήσαμε ν’ αποφύγουμε τοποθέτηση, σχετική με τις αποφάσεις αυτές, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί μας θλίβει, πραγματικά, η κατάντια του Σωματείου, εξ’ αιτίας, αποκλειστικά, των πεπραγμένων της Διοίκησής του (όσων έχει κάνει και όσων δεν έχει, αν και όφειλε να κάνει). Αρκετά, όμως, με το θρήνο της κακότυχης Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.
  • Η πρώτη απόφαση του «παράνομου» Δ.Σ. ήταν: «η κίνηση νομικών διαδικασιών, σε βάρος sites και blogs, τα οποία χρησιμοποιούν το σήμα και τ’ όνομα του Σωματείου, χωρίς άδεια».
Για να μην δημιουργούνται ακόμη και πρόσκαιρες εντυπώσεις πρέπει να σημειώσουμε τα παρακάτω:

  • Το σήμα της Ερασιτεχνικής δεν είναι εμπορικό σήμα αλλά σήμα φήμης.
  • Την δε φήμη του την χρωστά στον αγώνα όλων μας (των ΑΕΚτζήδων) αλλά και στις ιστοσελίδες μας. Σε κάθε περίπτωση την κακή του φήμη ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια την χρωστά αποκλειστικά στον αγώνα των Διοικήσεων Αλεξίου.
  • Το σήμα της Ερασιτεχνικής χρησιμοποιείται όπως και το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων για το οποίο ούτε η Μαρσέιγ, ούτε η Λυόν, ούτε ο Γαύρος έχουν πάρει άδεια από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να το χρησιμοποιούν. Υπενθυμίζουμε ότι η Ολυμπιακή Αεροπορία χρησιμοποίησε τόσο το λεκτικό όσο και το σχέδιο απλώς προσθέτοντας έναν ακόμη κύκλο στους 5 και αλλάζοντας την θέση τους χωρίς ούτε άδεια να πάρει ούτε λεφτά να δώσει γι’ αυτή την χρήση. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπου η ίδια απεικόνιση (άγκυρα) χρησιμοποιείται σε διαφορετικά προϊόντα χωρίς να υπάρχει ζήτημα. Κανείς μας δεν γίνεται να μπερδέψει το ΑΕΚ.COM ή την ιστοσελίδα μας μ’ αυτή του Σωματείου. Άλλωστε ακόμη και οι ιστοσελίδες που φιλοξενούν διαφημιστικά banners δεν το εμπορεύονται αλλά πάνε να βγάλουν τα έξοδα τους (εκτός και αν η Ερασιτεχνική αποδείξει αλλιώς).
  • Η Π.Α.Ε. έχει κατοχυρώσει το σήμα της Α.Ε.Κ. στην κατηγορία 13 της Ταξινόμησης της Νίκαιας η οποία περιλαμβάνει τα όπλα και τα εκκρηκτικά (βλήματα) συνδέοντας έτσι τ’ όνομα της Α.Ε.Κ. μ’ αυτά, αλλά τους ενοχλεί η χρήση του από ιστοσελίδες που ενδιαφέρονται έμπρακτα για την λειτουργία της Α.Ε.Κ. Προφανώς δείχνουν τέτοια σπουδή επειδή τους ενοχλεί η κριτική.       
  • Έτσι όπως το πάνε και για να μιλήσουμε γα την Α.Ε.Κ. (πόσο μάλλον να γράψουμε) θα χρειαζόμαστε την προηγούμενη άδεια των Αλεξίου & Σία, κάτι το οποίο ισοδυναμεί με «προληπτική λογοκρισία».
  • Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να υποβάλλουμε αίτηση στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής για να χρησιμοποιούμε το σήμα της άνευ αντιτίμου (ή με την καταβολή συμβολικού αντιτίμου) καθ’ όσον δεν έχουμε έσοδα από την λειτουργία της ιστοσελίδας. Υποβάλλοντας όμως μια τέτοια αίτηση θα ήταν σαν ν’ αναγνωρίζαμε στην πράξη την ανυπόστατη Διοίκηση εξ’ αιτίας της συμμετοχής Αλεξίου σ’ αυτήν.
Είναι προφανές ότι όσο περισσότερο το συζητάμε τόσο περισσότερο παραλογιζόμαστε. Δεν γνωρίζουμε η HELLAS POWER (που σε τόσους μπελάδες έβαλε τους πελάτες της) να πήρε από κάπου άδεια για να βάλει την ΕΛΛΑΔΑ στην επωνυμία της (αλήθεια ποιος έχει τα δικαιώματα της λέξης «ΕΛΛΑΔΑ»;). Ούτε πάλι γνωρίζουμε να πλήρωσε κάποιος δικαιώματα για να ονομάσει την εταιρεία του AEGEAN αποδίδοντας δικαιώματα στην οικογένεια (τους κληρονόμους) του βασιλιά Αιγέα (έχε χάρη που δεν υπήρχε τότε επίσημο Ληξιαρχείο που να έφτασε ως τις μέρες μας). Αν όλα αυτά σας φαίνονται γελοία, τότε πιάσατε το νόημα.
Γεννώνται, όμως και μια σειρά δευτερεύοντα, αν και εξίσου σημαντικά ερωτήματα:
  • Υπάρχει -και αν ναι ποια είναι- διαδικασία, μέσω της οποίας εμείς θα μπορούσαμε να ζητήσουμε από το Σωματείο άδεια χρήσης του σήματος και του ονόματός του;
  • Υπάρχει καθορισμένο αντίτιμο και αν ναι ποιο; Είναι ανάλογο αυτού που παίρνει από την Π.Α.Ε. για την εμπορική εκχώρηση σ’ αυτή του σήματος της;
  • Εφ’ όσον υποβληθεί μια αίτηση, η σύμφωνη γνώμη του Σωματείου θεωρείται δεδομένη ή όχι;
Προφανώς, το όποιο αντίτιμο δεν θα μπορούσε να είναι ίδιο, σε όλες τις περιπτώσεις. Πρέπει να ποικίλλει, αναλόγως, αν η ιστοσελίδα έχει ή όχι έσοδα από διαφημίσεις. Εμείς, πάντως, είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι (sic), από το γεγονός, ότι η Ερασιτεχνική θα κινηθεί (εκτός αν το έχει κάνει ήδη) εναντίον, τόσο του ΑΕΚ365.COM όσο και του ΑΕΚ.COM, βάζοντάς τα, τουλάχιστον, με βάση την απόφαση, στην ίδια μοίρα.

Κλείνοντας το σχόλιο μας για την πρώτη απόφαση θα θέλαμε να ρωτήσουμε (αν και δεν περιμένουμε απάντηση): ποιανού ήταν η ιδέα για αυτή την κίνηση; Του Αλεξίου ή μήπως κάποιου άλλου που του την επέβαλλε;

  • Η δεύτερη απόφαση του Δ.Σ. ήταν: «η υποβολή μηνύσεων, για το σύνολο των συκοφαντικών δημοσιευμάτων…».
Σχετικά μ’ αυτή την απόφαση δεν μπορούμε να σας βοηθήσουμε περισσότερο. Ό,τι καταλαβαίνετε εσείς, καταλαβαίνουμε κι εμείς. Ωστόσο, πρέπει να γραφτούν δύο πράγματα:
  • Τα υποτιθέμενα συκοφαντικά δημοσιεύματα (κατά τον Αλεξίου και τους συν αυτώ πάντα), αφορούν το σύνολο του Δ.Σ. ή μόνο τον έκπτωτο, ήδη, από το 2013, Αλεξίου; Αν αφορούν μόνο αυτόν, γιατί δεν κινείται νομικά μόνος του, αλλά απαίτησε απόφαση του οργάνου, στο οποίο παρανόμως συμμετέχει; Γιατί εμπλέκει και το Δ.Σ.; Γιατί περίμενε τόσοοο καιρό και δεν κινούνταν νομικά τότε; Τώρα του κάνουν κακό (τον δυσφημούν) και τότε όχι;
  • Είναι προφανές ότι το μόνο που κατάφερε μ’ αυτή την απόφαση είναι να φανεί στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. σαν θιγόμενος (θύμα). Αυτή του η «επιτυχία» όμως είναι μόνον παροδική, καθώς γνωρίζουμε ότι τίποτα απ’ όσα έχει γραφτεί για το άτομο του δεν είναι συκοφαντικό. Ίσα-ίσα που σχεδόν σ’ όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν και ντοκουμέντα ήδη γνωστά σ’ όλους μας. Αν τώρα ως «συκοφαντικά δημοσιεύματα» θεωρεί κάποιες δυσμενείς για το άτομο του κρίσεις, τότε δεν έχουμε να κάνουμε με την εφαρμογή του Νόμου αλλά με την σχέση του με την Νέα Ελληνική Γλώσσα και την κατανόηση των νοημάτων της.
  • Δεν έχουμε πρόβλημα ν’ αναγνωρίσουμε στον Αλεξίου το θάρρος, που πρέπει να έχει, για ν’ ανοίξει, αυτοβούλως, το καπάκι του βόθρου και ν’ αφήσει να ξεχυθεί η δυσωδία και η βρώμα, σχετικά, με τα «παράνομα» Διοικητικά πεπραγμένα του. Γιατί, είναι άλλο πράγμα να γνωρίζουν αυτά τα «πεπραγμένα», όσοι πράγματι ενδιαφέρονται για την Ερασιτεχνική και άλλο, που τώρα θα βγουν όλα στην φόρα, έτσι ώστε να τα μάθουν όλοι. Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής (που δεν το νομίζουμε), για να νομίζει, ότι τώρα δεν θ’ αποκαλυφθούν τα πάντα και ας βγάλουν τα δικαστήρια και τα πειθαρχικά άκρη με τις αποκαλύψεις.
Τέλος υπενθυμίζουμε, στον Αλεξίου, κατάλληλα προσαρμοσμένη για την περίσταση την φράση που υπάρχει στο εισαγωγικό μας παράθυρο με τα εβδομαδιαία μας κείμενα: 

Ό,τι και αν μηχανευτείς, η πραγματικότητα ΔΕΝ αλλάζει και οι ευθύνες σου ΔΕΝ σβήνουν.
Κάποια στιγμή, θα αναγκαστείς να λογοδοτήσεις, πραγματικά!

Οι επόμενες αποφάσεις του Δ.Σ. αφορούν τις σχέσεις του Σωματείου με τα μέλη του. Ειδικότερα:

  • Η τρίτη απόφαση του Δ.Σ. ήταν: «η παροχή προθεσμίας ενός μηνός, για την πληρωμή συνδρομών προηγουμένων ετών, με έκπτωση 50%».
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι πολύ καλή, για να είναι αληθινή. Σε κάθε περίπτωση, είναι αντικαταστατική, αφού το Καταστατικό δεν προβλέπει τέτοια δυνατότητα, στο Δ.Σ. Για να είναι νόμιμη, μια τέτοια απόφαση, πρέπει να προηγηθεί Γ.Σ. τροποποίησης του Καταστατικού και μετά να πάρει τέτοια απόφαση το ΔΣ. Αλήθεια, που βρίσκεται το αρχείο του Καταστατικού, στη νέα ιστοσελίδα του Σωματείου ΑΕΚ; Μήπως ενοχλεί και δεν το ‘χουν δημοσιεύσει;

Η τέταρτη απόφαση του Δ.Σ. ήταν μια «απόφαση σκούπα». Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. αποφάσισε να ορίσει έκτακτη Γ.Σ. η οποία:
  • Θα διαγράψει, οριστικά, τους «6» (μας διέγραψαν, λέει).
  • Θα διαγράψει τον Αργυρόπουλο, που ενεργεί σε βάρος των συμφερόντων του Σωματείου. Όμως, την ενέργεια του Αργυρόπουλου θα κρίνει η Δικαιοσύνη, στις 10 Οκτωβρίου και όχι ο Αλεξίου και «οι συν αυτώ».
  • Θα διαγράψει τα Μη Ταμειακώς Εντάξει Μέλη και θα Επικαιροποιήσει το Μητρώο Μελών.
  • Θα εγκρίνει την Ίδρυση των νέων τμημάτων.
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, για τον Αλεξίου και το Δ.Σ.
  • Πως είναι δυνατόν η Γ.Σ. να επικυρώσει την διαγραφή των «6», τη στιγμή που δεν τους έχει δοθεί, παρ’ ότι έχουν ζητήσει, εγγράφως, τρεις φορές, το πρακτικό του Δ.Σ, που έλαβε τη απόφαση διαγραφής τους; Σημειώνουμε ότι η διαγραφή έπρεπε να γίνει στην πρώτη Γ.Σ., σύμφωνα με το Καταστατικό (άρθρο 27), μετά την απόφαση του ΔΣ. Εφόσον αυτό δεν έγινε, πρέπει το ΔΣ να αποφασίσει και πάλι τη διαγραφή τους.
  • Γιατί δεν το δίνει ο Αλεξίου;
  • Τι περιέχει το κείμενο της απόφασης και γιατί φοβάται να το δώσει;
  • Αν ήθελε πράγματι να τους διαγράψει, γιατί δεν το έκανε τόσο καιρό; Μήπως ήθελε, με την απόφαση διαγραφής, να διαπραγματευτεί μαζί τους και δεν έφερνε το θέμα στη Γ.Σ., μέχρι να δει τι θα γίνει;
Για να διαγραφεί ο Αργυρόπουλος, πρέπει να κληθεί σε απολογία, όπως έγινε άλλωστε και με τους έξι και τότε και μόνον τότε (και αφού πρέπει να του δώσουν το πρακτικό της απόφασης) μπορεί να εισαχθεί θέμα διαγραφής, στη Γ.Σ.

Για να διαγραφούν τα Μη Ταμειακώς Εντάξει Μέλη, πρέπει, σύμφωνα με το Καταστατικό, να ληφθεί απόφαση του Δ.Σ, με την οποία το Σωματείο θα επικοινωνήσει μαζί τους, εγγράφως, δίνοντάς τους συγκεκριμένη προθεσμία (και υπενθυμίζοντας τους το ποσό της οφειλής) και, μετά, με άλλη απόφαση, να ζητήσει, από τη Γ.Σ, τη διαγραφή τους. 

Η επικαιροποίηση του Μητρώου Μελών υπό το φώς όσων έγιναν τα προηγούμενα 3 χρόνια δεν φαίνεται τελικά τόσο αθώα. Μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια ελέγχου του ποιος έχει δικαίωμα να συμμετέχει και ποιος όχι. Αυτοί που έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε με διαδικασίες express και υπό κλίμα τρομοκρατίας να γίνονται απόλυτα ελεγχόμενες Γ.Σ., τώρα με όσα σχεδιάζουν ζητάνε και τα ρέστα˙ κάνοντας μας να νοσταλγούμε εδώ και καιρό την περίοδο Χατζηχρήστου όταν τουλάχιστον τολμούσες να πεις την γνώμη σου και να θέσεις ερωτήματα. 

Γιατί ο Αλεξίου άφησε το τυπικό θέμα της επικύρωσης, από τη Γ.Σ, ίδρυσης των νέων τμημάτων να «σέρνεται», τόσους μήνες; Γιατί δεν το έφερε στις προηγούμενες δύο Γ.Σ. (τις οποίες παρανόμως συγκάλεσε η «παράνομη» διοίκηση, που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο, για τα τρέχοντα του Σωματείου θέματα μέχρι να συζητηθεί η αίτηση του Αλεξίου και των άλλων «παγκοσμίως άγνωστων» υποψηφίων αιτούντων, για ορισμό Προσωρινής Διοίκησης); Πόση ώρα θα έπαιρνε η έγκριση της ίδρυσής τους, από τη Γ.Σ. EXPRESS, που «επικύρωσε», παράνομα, τους «ανύπαρκτους» Διοικητικούς και Οικονομικούς Απολογισμούς τριών ετών;

  • Η πέμπτη απόφαση του Δ.Σ. ήταν: «η διενέργεια Διαχειριστικού Ελέγχου, σε βάθος 12 ετών».
Εδώ, όπως καταλαβαίνετε, θα γίνει «το μεγάλο μας πάρτι». Όταν γίνει, που θα γίνει, οπωσδήποτε, Διαχειριστικός Έλεγχος, κάποια στιγμή, ίσως και από διαφορετική αρχή, από αυτή που ανήγγειλε ο Αλεξίου και αρχίσει να ψάχνει τους Εφόρους των τμημάτων και όχι μόνο, αλλά και τα έσοδα-έξοδα (5,5 εκατ. ευρώ) του τμήματος ποδοσφαίρου της περιόδου 2013-2014, πάμε στοίχημα, ότι θ’ αρχίσουν τα όργανα, με δηλώσεις του τύπου, «γιατί έρχεστε εδώ και δεν πάτε στο τμήμα...». Τότε, θα μάθουμε, πως και γιατί τα χρήματα, που ο Αλεξίου «κατέθετε», στο Ταμείο του Σωματείου και δεν ήταν δικά του, περάστηκαν στ’ όνομά του, ως δωρεές

Όμως, η απόφαση για Διαχειριστικό Έλεγχο, έχει και μια πιο σοβαρή διάσταση. Αποδεικνύει πόσο κρίσιμη (σημαντική) είναι η λειτουργία της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όταν αυτή είναι σωστά στελεχωμένη και αποφασισμένη να κάνει τη δουλειά της. Υπενθυμίζουμε, ότι ΔΕΝ εκλέχτηκε Εξελεγκτική Επιτροπή, στις τελευταίες (παράνομες) εκλογές, στις 23 Απριλίου 2016.   

Αρχές Απρίλη, είχαμε γράψει, σχετικά, με τα έσοδα κάποιων Ακαδημιών (βλέπε εδώ). Τότε, θεωρούσαμε τις φήμες, ότι ο Αλεξίου είχε «σκυλιάσει», επειδή είχε «μείνει στην απέξω», ως κακόβουλες. Ωστόσο, τώρα και με εκδηλωμένη την πρόθεση διενέργειας Διαχειριστικού Ελέγχου, δεν μπορούμε να μη ρωτήσουμε, αν ο Αλεξίου γνωρίζει, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και παραγγέλλει έλεγχο, τώρα. Τέλος, έχει ενδιαφέρον να μάθουμε, ποιος επιλέχθηκε για το διαχειριστικό έλεγχο, πόσο θα κοστίσει και ποιος θα καλύψει το κόστος του. Όχι τίποτα άλλο, αλλά η Διοίκηση δεν γλιτώνει 700άρια, κάθε μέρα, από τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών του τμήματος στίβου.   

Όπως καταλαβαίνετε, η συνέχεια, για πολλά από τα παραπάνω, θα δοθεί στα δικαστήρια, όπου και θα βγουν ΟΛΑ στη φόρα. Η μπόχα, από τις αποκαλύψεις, δεν θ’ αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Κάποιοι θα «πέσουν από τα σύννεφα», κάποιοι θα κάνουν τους «Κινέζους» και δεν θ’ ανταποκριθούν στο κάλεσμα να πουν την αλήθεια. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι όλοι θα κληθούμε ν’ αναλάβουμε τις ευθύνες μας, ενώ κάποιοι θα χάσουν και τις άδειές τους. Ας πρόσεχαν...

 7 Ιούλη 2016
παρατηρητήριο.
 
πηγή: aekwatch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου