Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΟΥΡΛΙΩΤΙΣΣΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε η εορτή της Πολιούχου της Νέας Φιλαδέλφειας, Παναγίας Βουρλιώτισσας. 

Το πρωί της Κυριακής 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερώνυμου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτατων Μητροπολιτών Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου και Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλειου& Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ενώ ακολούθησε η τελετή θυρανοιξιών του Ιερού Παρεκκλησίου της Παναγίας της Βουρλιώτισσας.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Μνημείο του Αθανάσιου Διάκου, έργο του γνωστού γλύπτη Βάσου Φαληρέα, στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Φιλαδέλφειας και στη συνέχεια το Δημαρχείο της πόλης μας, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, κ. Άρης Βασιλόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πάνος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Παπαλουκά Ευτυχία και κα Γαλαζούλα Αλίκη.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μικρασιατών και Αλησμόνητων Πατρίδων.

Ο Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος ευχαριστεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την διάθεση Στρατιωτικού Αγήματος, το οποίο παραβρέθηκε προκειμένου να αποδώσει την δέουσα τιμή, καθώς και τον Δήμο Χαλανδρίου για την παραχώρηση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του στις εκδηλώσεις. 

Οι φωτογραφίες είναι του κ. Χρήστου Αμπατζόγλου. 










3 σχόλια:

  1. Το ανάρμοστο ζευγάρι της Αγίας Παρασκευής από τη μικρασία γιατί δεν είναι στις φωτογραφίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις φωτογραφίες που δίνεις στο δήμο φαρδύ πλατύ το όνομα, στο παραμάγαζο του τάμπυ το κρύβεις όμως!
    Σε βλέπουμε και σένα και την ανεξάρτητη σύμβουλο που έγινε εξαρτημένη και τρέχει από πίσω τους και θα φάτε τόσο μαύρο στις εκλογές που θα κρύβεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημαρχε, οσο περισσοτερο ανακατευεσαι με τους παπαδες, τοσο φαινεται ανεβαινει το Δημαρχειακο σου προφιλ...... Εμπρος στον δρομο που χαραξε ο Αλεξης.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή