.

.
Πατήστε στην εικόνα για να δείτε το πρόγραμμα

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σπύρος Καβακόπουλος: Η άλλη άποψη για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και πως η μικροπολιτική βοήθησε στην αποδοχή της (φωτογραφίες)

Το κείμενο μεγάλο για διαδίκτυο, αλλά αξίζει να το διαβάσετε μέχρι τέλους

Η άλλη άποψη για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και πως η μικροπολιτική βοήθησε στην αποδοχή της.

Το 2012, η πρώην δήμαρχος Ν.Φιλ/φειας Ν.Χαλ/νας κα Αποστολάκη, αποφάσισε την οργάνωση χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, στήνοντας ξύλινους οικίσκους σε πλατεία που να θυμίζουν αλπικό χωριό. Την εγκατάσταση θα έκανε εταιρία, με αμοιβή το κέρδος από την ενοικίαση των οικίσκων. Το έμαθα και εναντιώθηκα σφόδρα, καθώς οι εκδηλώσεις δεν είχαν τίποτα που να θυμίζουν ελληνική παράδοση, πολύ περισσότερο όταν θα συμμετείχαν ξυλοπόδαροι, φέις πέϊντ, στέιτζ σόου κ.α., που παραπέμπουν σε αποκριές. Αντιπρότεινα οργάνωση εκδηλώσεων με τη συνεργασία δημοτών, χωρίς πάλι κανένα κόστος. Η δήμαρχος προχώρησε, έφερε την δική της πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο που για αντιπολιτευτικούς λόγους δεν ψηφίστηκε και έτσι υλοποιήθηκε η δική μου.
Κάλεσα τους δημότες και τριάντα έξη με εμπιστεύτηκαν. Τους παρουσίασα το στρατηγικό σχεδιασμό & τη φιλοσοφία των εκδηλώσεων με συστατικά της στοιχεία, την ελληνική παράδοση, αυτοοργάνωση, εθελοντική δουλειά και μακριά από εμπορικά, κομματικά, παραταξιακά, συμφέροντα. 
 
Επιμερίστηκαν οι ευθύνες που εκχωρήθηκαν σε τέσσερις ομάδες δράσης. Κάθε μία ανέλυσε το έργο της σε μικρότερες εργασίες και έκανε το σχετικό χρονοπρογραμματισμό. Κατασκεύασαν τη φάτνη, σχεδίασαν τα γραφιστικά, τύπωσαν 2.000 προγράμματα – προσκλήσεις με μηδέν κόστος και υλοποίησαν τις εκδηλώσεις που ήσαν :

α. Βραδινή υποδοχή των τριών μάγων μέσα από το δάσος, που συνέχισαν την πορεία τους προς τη φάτνη, με εκατοντάδες παιδιά να ψάλλουν τα κάλαντα. 



β. Μαθητές του 6ου δημοτικού φτιάξαν στολίδια και στόλισαν το δένδρο της πλατείας. 



γ. Βραδινή υποδοχή του Άι Βασίλη μέσα από το δάσος. Τα παιδιά στην αναμονή μάθαν ότι ο Άϊ Βασίλης δεν είναι από τη Λαπωνία, αλλά Έλληνας από την Νεοκαισάρεια του Πόντου που εξασκούσε το επάγγελμα της ρητορικής.



δ. Για δύο μέρες πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια χριστουγεννιάτι-κων στολιδιών στο ΠΠΙΕΔ.



ε. Για δύο μέρες ειπώθηκαν Ελληνικά χριστουγεννιάτικα παραμύθια στο Μουσείο. 



Παντού ακουγόταν ελληνική χριστουγεννιάτικη μουσική.


 
Τα υλικά ζητήθηκαν και δόθηκαν από τους δημότες. Πρόσφεραν τα πάντα, από ένα πακέτο αστεράκια, μέχρι την εκτύπωση του προγράμματος, μέχρι κλαράκια που μάζεψαν από το δάσος. Κανείς δεν παραμερίστηκε λόγω ιδεολογίας. Συνεργάστηκαν χωρίς να το γνωρίζουν, από ΚΚΕ μέχρι και Χρυσή Αυγή. Αρνήθηκα & δεν υπέγραψα την πρόσκληση και παρά τις πολλές αντιρρήσεις, οι ομάδες δράσης συμφώνησαν να υπογράψει η δήμαρχος. Δεν θα κρύψω, ότι πολλοί βρέθηκαν να με παρατηρήσουν που άφηνα παραταξιακούς αντιπάλους να συμμετάσχουν στην οργάνωση και να εκμεταλλευτούν την συμμετοχή τους. Η δήμαρχος δεν επενέβην πουθενά.



Η επιτυχία και ο ενθουσιασμός μεγάλος. Κανείς δεν εκμεταλλεύτηκε κανέναν, χάρηκαν παιδιά & κόσμος. Χάρηκα και γω που επιβεβαίωσα την πεποίθησή μου ότι δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές στην πολιτεία των ανθρώπων, αλλά δόλιοι και συμπλεγματικοί κομματάνθρωποι που την εκμεταλλεύονται. 



Κόστος Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για τον δήμο, ΜΗΔΕΝ.



Δυστυχώς ή ευτυχώς η μικροπολιτική της αντιπολίτευσης, δεν επαναλήφθηκε και έτσι η άλλη άποψη ξεχάστηκε. Γιατί άραγε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 



Είπαν: Χρησιμοποίησες αριστερές λογικές. Και είπα: Ναι, αλλά χρησιμοποίησα καπιταλιστικό σύστημα οργάνωσης.



Καλές Γιορτές


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου